Κυριακή, 24 Οκτώβριος 2021 20:18

Τον εμπόδισε να γίνει… Βόλος και πήρε σπουδαίο «διπλό» (1-3) η ΑΕΚ!

Γράφτηκε από τον
Τον εμπόδισε να γίνει… Βόλος και πήρε σπουδαίο «διπλό» (1-3) η ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ δεν άφησε τον Βόλο να γυρίσει ακόμα ένα ματς, παίρνοντας σημαντικό «διπλό» (1-3)! Γκολ και δύο ασίστ από τον Τσούμπερ. Μείωσε ο Ρίνερ σε 1-2 (79'). Χαμένο πέναλτι στο 0-0 από τον Ρεγκατέν.

Η «Ένωση» επικράτησε 3-1 του Βόλου, σε ένα ματς με πολλά νεύρα αλλά και έναν απόλυτο πρωταγωνιστή: Τον Στίβεν Τσούμπερ, ο οποίος οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με γκολ και δύο ασίστ.
Οι φιλοξενούμενοι -αφού είδαν στο 39' τον Ρεγκατέν να αστοχεί σε πέναλτι- πέτυχαν δύο γκολ πριν το ημίχρονο (42' Ανσαριφάρντ, 45'+3' Τσούμπερ), το οποίο ολοκληρώθηκε με πολλά νεύρα (αφορμή τα παράπονα των γηπεδούχων για μη τήρηση fair play στο 0-1). Ο Βόλος μείωσε στο 79' με τον Ρινέρ, ξυπνώντας μνήμες... Τούμπας (από 4-1 σε 4-4), με τον Χατζησαφί να γράφει το τελικό 1-3 στο 90'+9'.

Τραυματίστηκαν οι Πουρίτα, Άμραμπατ και Γκαρσία, με τον τελευταίο να παγώνει τους πάντες, αφού χτύπησε στον αυχένα του στις καθυστερήσεις μένοντας για ώρα στο έδαφος. Ευτυχώς, έδειχνε σε καλή κατάσταση, όταν σηκώθηκε, εάν και θα μεταφερθεί προληπτικά στο νοσοκομείο της πόλης.

Στο… μυαλό των κόουτς:

Ο Γκιγιέρμο Αμπασκάλ παρέταξε τους γηπεδούχους με σύστημα 4-3-3 και τους ίδιους έντεκα με το ματς με τον ΠΑΟΚ. Στο τέρμα ήταν ο Κλέιμαν, με τους Πουρίτα, Ρομέρο, Γκρίλο και Φεράρι να βρίσκονται στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Ως εξάρι άρχισε ο Τσοκάνης, ο οποίος είχε μπροστά του ως εσωτερικούς μέσους τους Φερνάντες και Μπαριέντος. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Φαν Βέερτ, με τους Μπαρτόλο και Ρεγκατέν να τον πλαισιώνουν.

Από την άλλη, ο Αργύρης Γιαννίκης παρουσίασε την ΑΕΚ με τρεις διαφοροποιήσεις σε σχέση με την ενδεκάδα του αγώνα με τον Ατρόμητο, με τους Μάνταλο, Άμραμπατ και Ανσαριφάρντ (πρώτη συμμετοχή στη βασική ενδεκάδα, μετά το εκτός έδρας ματς με τη Βελέζ) να αρχίζουν βασικοί. Ο Αραούχο δεν ήταν 100% έτοιμος και προτιμήθηκε να ξεκινήσει από τον πάγκο, ενώ η έκπληξη με την απουσία του Γκαρσία (ξεκίνησε κι αυτός από τον πάγκο) εξηγήθηκε μέσω ενημέρωσης των «κιτρινόμαυρων», οι οποίοι σημείωσαν ότι ο 23χρονος εξτρέμ ταλαιπωρούταν από ίωση.

Συγκεκριμένα, στο σύστημα 4-2-3-1 του 41χρονου τεχνικού ο Στάνκοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Ρότα, στο αριστερό ο Μοχαμάντι, με τους Μήτογλου και Βράνιες να παραμένουν στα στόπερ. Δίδυμο στα χαφ και πάλι οι Σιμόες και Σιμάνσκι. Σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους κινούταν ο Μάνταλος, ο οποίος είχε δεξιά του τον Άμραμπατ και αριστερά του τον Τσούμπερ. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Ανσαριφάρντ.

Το ματς:

Η ΑΕΚ ήταν αρκετά δραστήρια στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, όπου με πολλά τρεξίματα και πρέσινγκ εμπόδιζε τον Βόλο από τον γνωστό τρόπο παιχνιδιού του. Μάλιστα, στο 10' είχε και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι, με τον Άμραμπατ -ύστερα από ωραία κυκλοφορία της μπάλας- να αστοχεί από πλεονεκτική θέση.

Εν συνεχεία, ο Βόλος όχι μόνο κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, αλλά έγινε και ο πιο απειλητικός. Στο 17' ο Μήτογλου υπέπεσε σε κακό απολογισμό κατά το γέμισμα προς την περιοχή της ΑΕΚ. Ο νεαρός στόπερ γύρισε παρακινδυνευμένα προς τον Στάνκοβιτς, με τον Μπαρτόλο να μπαίνει στη φάση, αλλά να μην μπορεί να νικήσει τον πορτιέρε της «Ένωσης».

Προς τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου η ΑΕΚ άρχισε να παίρνει επιθέσεις από τα αριστερά, έχοντας ως κύριο εκφραστή τους τον Τσούμπερ. Ταυτόχρονα, οι δύο ομάδες είχαν αρχίσει να εκνευρίζονται ήδη με τις διαιτητικές αποφάσεις.

Στο 33' ο Στάνκοβιτς έβαλε σπουδαίο διπλό «στοπ» στο σουτ του πεσμένου Μπαρτόλο και στα «καπάκια» σε εκείνο του Γκρίλο.

Και… ξαφνικά ο χαμός προς το τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους. Αρχικά στο 39', ο Πουρίτα μπήκε στην περιοχή της ΑΕΚ, με τον Σιμόες να τον ρίχνει κάτω και τον κ. Τσοβάρα να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Ρεγκατέν, ο οποίος γλίστρησε και έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 42' ο Τσούμπερ έβγαλε τη παράλληλη σέντρα από τα αριστερά, την οποία ο Ανσαριφάρντ μετουσίωσε σε γκολ με πλασέ στην κίνηση. Μια φάση, η οποία εξαγρίωσε τους γηπεδούχους, οι οποίοι θεώρησαν ότι οι αντίπαλοι τους δεν τήρησαν το fair play στον τραυματισμό του Πουρίτα (έπεσε στο έδαφος και εκδηλώθηκε η αντεπίθεση για το γκολ).

Για να έρθει το τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Ανσαριφάρντ έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Άμραμπατ. Ο Κλέιμαν γκρέμισε εκτός περιοχής τον Μαροκινό άσο, με τον κ. Τζοβάρα να δείχνει «παίζετε» και την μπάλα να φτάνει στον επερχόμενο Τσούμπερ, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα για το 0-2.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο ολοκληρώθηκε με πολλά νεύρα.

Ο Βόλος δημιουργούσε φάσεις στο δεύτερο μέρος. Ωστόσο, την ίδια στιγμή άφηνε μεγάλα κενά στα μετόπισθεν. Χαρακτηριστική εκείνη του 61', όταν ο Μάνταλος βρήκε με ωραία κάθετη τον Άμραμπατ, ο οποίος κουβάλησε την μπάλα, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κλέιμαν.

Ο Αργύρης Γιαννίκης θέλησε να δέσει το κέντρο του, περνώντας στο 65' τον Λε Ταλέκ αντί του Μάνταλου και τον Γκαρσία αντί του Ανσαριφάρντ. Πλέον, ο «δικέφαλος» αγωνιζόταν με 4-3-3, τους Λε Ταλέκ, Σιμόες και Σιμάνσκι στα χαφ και τους Γκαρσία και Τσούμπερ να πλαισιώνουν τον προωθημένο Άμπραμπατ.

Ο Βόλος, όμως είναι Βόλος και δεν παρατά τα ματς! Στον 79' ο Ρίνερ έπιασε δυνατό σουτ, το οποίο κόντραρε στο κεφάλι του Βράνιες αλλάζοντας πορεία για τα δίχτυα της εστίας του Στάνκοβιτς (χρεώθηκε ως αυτογκόλ)! Η ΑΕΚ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, ωστόσο το φαλτσαριστό σουτ του Γκαρσία στο 82' σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.

Βόλος (Γκιγιέρμο Αμπασκάλ): Κλέιμαν – Πουρίτα (45'+1' Ρινέρ), Ρομέρο, Γκρίλο, Φεράρι - Τσοκάνης, Φερνάντες, Μπαριέντος (77' Νίνης) - Μπαρτόλο, Φαν Βέερτ, Ρεγκατέν (68' Ροσέρο).

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς – Ρότα, Βράνιες, Μήτρογλου, Μοχαμάντι – Σιμάνσκι, Σιμόες (77' Σάκχοφ)– Άμραμπατ (90'+9' Χατζησαφί), Μάνταλος (66' Λε Ταλέκ), Τσούμπερ – Ανσαριφάρντ (66' Γκαρσία).

Πηγή: sport-fm.gr