Δευτέρα, 25 Οκτώβριος 2021 16:07

ΠΑΜΙΣΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-0: “Καθάρισε” στο δεύτερο και έπιασε κορυφή

Γράφτηκε από τον

Τρίτη νίκη σε ισάριθμα ματς και κορυφή για τον Πάμισο μετά τη χθεσινή του επικράτηση με 2-0 επί του Απόλλωνα Καλαμάτας.

Οι νησιώτες στο ανακαινισμένο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης και μπροστά σε 300 περίπου φίλους τους, νίκησαν δίκαια τον μέχρι χθες αήττητο Απόλλωνα και βρέθηκαν στην πρώτη θέση του 1ου ομίλου της Α’ τοπικής μαζί με τον Πανθουριακό.

Μάλιστα Πανθουριακός και Πάμισος θα ανταμώσουν σε δύο εβδομάδες (μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω κυπέλλου) σε ένα σούπερ ντέρμπι στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.
Στο χθεσινό ματς ο Πάμισος κατέβηκε εκ νέου με τον Μιχάλη Γεωργιόπουλο στον πάγκο και έδειξε από το ξεκίνημα πως ήθελε πάση θυσία να πάρει το τρίποντο.
Απέναντι του είχε μια καλοστημένη ομάδα με πολλούς ταλαντούχους νεαρούς στη σύνθεση της. Ο αξιόμαχος Απόλλωνας έβαλε δύσκολα στους νησιώτες ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όμως δεν άντεξε στο δεύτερο και γνώρισε την πρώτη του ήττα τη φετινή σεζόν.
Οι “πράσινοι”, οι οποίοι δεν έχουν δεχθεί γκολ στα τρία ματς που έχουν δώσει στην έδρα τους, μετά από ένα μέτριο πρώτο μέρος, φόρτσαραν στο δεύτερο και με δύο γκολ από Χαραλαμπόπουλο και Τσουλάκο μέσα σε ένα δεκάλεπτο, έφτασαν στη νίκη.

Φλύαρη υπεροχή των
νησιωτών στο πρώτο

Η πρώτη καλή στιγμή στο χθεσινό ματς ήταν στο 13’ με το διαγώνιο σουτ του Χαραλαμπόπουλου να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι.
Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή και περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους,
όμως η καλαματιανή ομάδα με ασφυκτικό πρέσινγκ και πολλά τρεξίματα, δεν άφηνε πολλούς κενούς χώρους.
Στο 33’ ο Αριστομενόπουλος έκοψε από αριστερά στον Αράπι που έστρωσε για τον Τσουλάκο, το σουτ του οποίου κόντραρε στον Παχή. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Αράπι με κάθετη πάσα βρήκε στη μικρή περιοχή τον Παπαδόπουλο που έπιασε ένα... άψυχο σουτ με το αριστερό και έδωσε την ευκαιρία στον γκολκίπερ Γιακουμή να μπλοκάρει.
Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 36’ με τον Μανωλόπουλο να βγάζει τη σέντρα και τον προωθημένο Αδαμόπουλο να μη βρίσκει για λίγο την μπάλα στο γυριστό σουτ που επιχείρησε.
Η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους ήταν στο 45’ με το χτύπημα φάουλ του Τσουλάκου να μπλοκάρει ο Γιακουμής.

Φοβερή έμπνευση και 1-0
από Χαραλαμπόπουλο στο 50’

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους νησιώτες αποφασισμένους για ένα γρήγορο γκολ, το οποίο ήρθε στο 5ο λεπτό... Ηταν το 50’ όταν ο Χαραλαμπόπουλος με έξοχη ενέργεια από δεξιά “άδειασε” τον Πουλουπάτη και τον Παχή, μπήκε στην περιοχή και από πολύ πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα
για το 1-0.

Ωραία συνεργασία και
2-0 με Τσουλάκο στο 59’

Ο Πάμισος έλεγχε το ρυθμό του ματς και στο 59’ έκανε δύο τα τέρματα του...
Ο Χαραλαμπόπουλος έδωσε στο Ντίσα και αυτός βρήκε στην περιοχή τον Τσουλάκο που με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία για
το 2-0.
Οι γηπεδούχοι είχαν πλέον ένα ξεκάθαρο προβάδισμα το οποίο διαχειρίστηκαν καλά στη συνέχεια.
Μέχρι το 70’ κυκλοφορούσαν την μπάλα, με τον Δεμπεγιώτη να έρχεται από τον πάγκο και να “κουμπώνει” εξαιρετικά στην επίθεση του Παμίσου.
Στο 70’ σε αντεπίθεση ο Δεμπεγιώτης με κάθετη πάσα έδωσε στον Παπαδόπουλο που μπήκε στην περιοχή και έκοψε για τον Χαραλαμπόπουλο που σούταρε λίγο άουτ από πλεονεκτική θέση. Δύο λεπτά αργότερα συνεργάστηκαν εξαιρετικά οι Χαραλαμπόπουλος, Κουλόπουλος και Δεμπεγιώτης, με τον τελευταίο να σουτάρει και τον Παχή να παραχωρεί κόρνερ με το κεφάλι.
Στο τελευταίο τέταρτο η νεανική ομάδα του Τάκη Σακελλαρόπουλου ανέβασε την απόδοση της και είχε τις ευκαιρίες να πετύχει ένα γκολ.
Στο 79’ ο Μανωλόπουλος με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Πανταζή που σούταρε ψηλά άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό το σουτ του Γιακουμή ήταν άστοχο.
Οι νησιώτες απείλησαν ξανά στο 84’ με τον Δεμπεγιώτη να τροφοδοτεί τον Κουλόπουλο, ο οποίος με πλάτη στην εστία έπιασε το γυριστό σουτ όμως ο Γιακουμής απομάκρυνε σε κόρνερ.
Η καλαματιανή ομάδα στο φινάλε έχασε άλλες δύο καλές ευκαιρίες...
Στο 86’ ο Καρύδης εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Νικολόπουλος πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Πανταζής από κοντά πλάσαρε, με τους αμυντικούς να διώχνουν λίγο πριν τη γραμμή!
Δύο λεπτά αργότερα το χτύπημα φάουλ του Γιακουμή έβγαλε σε κόρνερ ο Οικονομόπουλος.
Διαιτητής ήταν ο Σκόρδος, με βοηθούς τον Σωτηρόπουλο και την Αθανασοπούλου.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Οικονομόπουλος, Μωράκης (74’ Μπορχάν), Παπαδόπουλος, Αριστομενόπουλος, Φιλόπουλος, Σεντεμέντες, Αράπι (57’ Δεμπεγιώτης), Τσουλάκος (70’ Κουλόπουλος), Χαραλαμπόπουλος, Κατσιβαρδέας, Ντίσα.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Π. Γιακουμής, Πανταζής (88’ Κουρεντζής), Μανωλόπουλος, Παχής, Καραϊσκος (46’ Κοντογόνης), Μπούνας (88’ Σεντεμέντες), Γ. Γιακουμής, Νικολόπουλος, Καρύδης, Πουλουπάτης, Αδαμόπουλος (48’ λ. τρ. Αγγελόπουλος).