Σάββατο, 30 Οκτώβριος 2021 11:02

Ξεκινά επιτέλους η Super League 2 – Δεν πάει Χανιά η Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Ο κορονοϊός "χτύπησε" την Καλαμάτα, που δεν θα ταξιδέψει στην Κρήτη για την πρεμιέρα στη Super League 2 με τα Χανιά.

Η Μεσσηνιακή ομάδα ανακοίνωσε χθες 8 κρούσματα κορονοϊού και ενημέρωσε σχετικά τη διοργανώτρια αρχή, που προχώρησε στην αναβολή του κυριακάτικου αγώνα, καθώς με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο απαιτούνται 7 κρούσματα για να αναβληθεί ένα ματς.
Θυμίζουμε, ότι στα τεστ που έγιναν την Τετάρτη στην ομάδα της Καλαμάτας, είχαν βρεθεί πέντε κρούσματα και την Παρασκευή ο αριθμός αυξήθηκε στα οχτώ, με συνέπεια να αναβληθεί η πρεμιέρα.
"Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοινώνει ότι κατά το δειγματοληπτικό έλεγχο covid-19 που έγινε σήμερα, βρέθηκαν 8 ποδοσφαιριστές θετικοί στον κορονοϊό. Τα αποτελέσματα στάλθηκαν στη superleague 2 και η ομάδα μας ζήτησε την αναβολή του παιχνιδιού της Κυριακής στα Χανιά, αίτημα το οποίο έκανε δεκτό η διοργανώτρια αρχή.”, αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ.
H Super League 2 θα ξεκινήσει λοιπόν σήμερα, χωρίς τη "Μαύρη Θύελλα" και τα Χανιά και μετά από μεγάλη καθυστέρηση και πολλές ζυμώσεις. Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν 32 ομάδες, χωρισμένες σε δύο ομίλους των 16, αλλά μόνο μία ομάδα και αυτή με μπαράζ θα ανέβει σίγουρα. Ο χαμένος από το μπαράζ των πρωταθλητών των δύο ομίλων, θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία, σε νέο μπαράζ με τον προτελευταίο της βαθμολογίας στη Super League 1. Στα αξιοσημείωτα η συμμετοχή των Β' ομάδων του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, που δεν έχουν ωστόσο δικαίωμα ανόδου, αλλά ούτε και υποβιβάζονται. Στον όμιλο της "Μαύρης Θύελλας" έχουν τοποθετηθεί ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, που ξεκινούν εκτός έδρας τις υποχρεώσεις τους με Διαγόρα και Ιεράπετρα, αντίστοιχα. Και τα δύο παιχνίδια διεξάγονται σήμερα στις 3 μ.μ, όπως επίσης και οι αγώνες Κηφισιά - Ρόδος και Εργοτέλης - Αιγάλεω. Η πρώτη αγωνιστική στον β' όμιλο ολοκληρώνεται την Κυριακή με τρεις αγώνες.

Δεύτερο φαβορί για τίτλο η Καλαμάτα!

Η δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία της χώρας αρχίζει και οι μπουκ έχουν βγάλει τις αποδόσεις για τον πρωταθλητή και στους δύο ομίλους. Στον πρώτο όμιλο, φαβορί είναι η Ξάνθη με 2.15, ενώ στον δεύτερο ο Λεβαδειακός προσφέρεται στο μόλις 1,45 για να κόψει πρώτος το νήμα.
Δεύτερο φαβορί είναι η "Μαύρη Θύελλα", μαζί με την Καλλιθέα, αμφότερες με 9 απόδοση και ακολουθούν Χανιά (12), Εργοτέλης (15), Ρόδος (25). Οσον αφορά τον όμιλο του Βορρά, δεύτερο φαβορί είναι η Λάρισα με απόδοση 3,75 και στη συνέχεια Αναγέννηση Καρδίτσας, ΠΑΟΚ Β' (10), Ολυμπιακός Β' (15) και Βέροια (16).

Tο πρόγραμμα της πρεμιέρας στον όμιλο της "Μαύρης Θύελλας" έχει ως εξής:

Σάββατo

Κηφισιά - Ρόδος
ΟΦ Ιεράπετρας – Παναθηναϊκός Β’
Εργοτέλης – Αιγάλεω
Διαγόρας – ΑΕΚ Β’

Κυριακή

Αστέρας Βλαχιώτη - Ηρόδοτος
Καλλιθέα - Επισκοπή
Λεβαδειακός - Καραϊσκάκης
Χανιά - Καλαμάτα αναβλήθηκε
* Ολα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 3 το μεσημέρι.