Δευτέρα, 28 Ιούλιος 2014 22:09

Αστέρας Τρίπολης: Μοναδική απουσία ο Μπαράλες στη "μάχη" με τη Μάιντζ

Γράφτηκε από τον

Με μοναδικό πρόβλημα την απουσία του τραυματία Χερόνιμο Μπαράλες (φωτό), συνεχίστηκε σήμερα η προετοιμασία του Αστέρα Τρίπολης ενόψει της αναμέτρησης με τη Μάιντς, την προσεχή Πέμπτη στη Γερμανία, για τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Αργεντινός επιθετικός δηλώθηκε πάντως στην UEFA για τα δύο ματς με τη γερμανική ομάδα, καθώς υπάρχουν ελπίδες ότι μπορεί να προλάβει τη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας. Σε σχέση με τη λίστα που είχε δηλωθεί για τα ματς του προηγούμενου γύρου με τη Ροβανιέμι, νέο πρόσωπο είναι ο Σλοβάκος τερματοφύλακας Τόμας Κοσίσκι, που αντικαθιστά τον νεαρό Νίκο Κόκκαλη.

Αναλυτικά η 25άδα που δηλώθηκε στην UEFA: Τόμας Κοσίσκι, Θανάσης Παντελιάδης, Χουάν Μανουέλ Μουνάφο, Πάμπλο Μάσα, Φερνάντο Ουσέρο, Χερόνιμο Μπαράλες, Μάρτιν Ρόλε, Νίκολας Αλμπέρτο Φερνάντες, Γιώργος Ζησόπουλος, Τάσος Μπακασέτας, Καλίφα Σανκαρέ, Ρίτσι Κιτόκο, Αναστάσιος Τσοκάνης, Κώστας Θεοδωρόπουλος, Δημήτρης Κουρμπέλης, Μπράιαν Εμάνουελ Λούι, Ντορίν Γκόιαν, Πάμπλο Ντε Μπλάσις, Γιώργος Μπαντής, Ζίγκι Μπαντιμπανγκά, Λεωνίδας Καστριτσέας, Νίκος Κόκκαλης, Γιώργος Κυριακόπουλος, Έντερσον Τορμένα, Αναστάσιος Παπαχρήστος, Βασίλης Μηλιώτης.

«Αντιμετωπίζουμε αυτό το παιχνίδι με ανυπομονησία και αγωνία, γιατί τέτοια παιχνίδια είναι παιχνίδια καριέρας, φιλοδοξιών και στόχων. Προπονούμαστε σκληρά, δυνατά, γνωρίζουμε πως θα είναι πολύ δύσκολο το έργο μας, αλλά κάνουμε τα πάντα για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του αγώνα», τόνισε σε δηλώσεις του ο Στάικος Βεργέτης και συνέχισε: «Με τα μέσα και την τεχνολογία που υπάρχουν, η δουλειά μας στην ανίχνευση αντιπάλου είναι πιο εύκολη. Υπάρχει ωστόσο η αντικειμενική δυσκολία πως η Μάιντς δεν έχει δώσει ακόμα επίσημο παιχνίδι, για να μπορέσουμε να τη δούμε, με δεδομένη μάλιστα και την αλλαγή προπονητή. Η Μάιντς έχει κάποιους καινούργιους ποδοσφαιριστές και είναι μία πολύ καλή ομάδα. Εμείς έχουμε εστιάσει να βρούμε υλικό για παίκτες που έπαιζαν και την προηγούμενη σεζόν και σε κάποια στιγμιότυπα από το φιλικό που έδωσε με την Μπεσίκτας. Προετοιμαζόμαστε κατάλληλα και ευχής έργον είναι να πάνε όλα καλά».

 

Ο προπονητής του Αστέρα ανέφερε ακόμη: «Αυτό που προσπαθώ να μεταδώσω στους παίκτες από το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, είναι ότι σε κάθε παιχνίδι και ανεξάρτητα αντιπάλου έχουμε κάποια καθήκοντα που πρέπει να τα εκτελούμε με τη μέγιστη συγκέντρωση και πειθαρχία. Όταν δεν έχουμε την μπάλα πρέπει να αμυνθούμε και όταν την έχουμε πρέπει να γνωρίζουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε στην επίθεση. Εμείς θα παίξουμε και τις δύο φάσεις. Τόσο στην Γερμανία, όσο και στον δεύτερο αγώνα στην Τρίπολη θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε καλές, σωστές και οργανωμένες άμυνες, αλλά και φάσεις στην επίθεση και να γίνουμε απειλητικοί. Η συγκέντρωση είναι το στοιχείο που χρειάζεται πάντα και παντού. Στην επίθεση για καλύτερη αποτελεσματικότητα και στην άμυνα για να προβλέψεις τι θα κάνει ο αντίπαλος. Το βασικό που πρέπει να έχουμε είναι αμυντική συνοχή, να μη δώσουμε χώρο και χρόνο στον αντίπαλο ώστε να μας βρει εκτεθειμένους και να το εκμεταλλευτεί».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ