Δευτέρα, 08 Νοέμβριος 2021 15:27

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΠΑΜΙΣΟΣ 1-1: Δίκαιη μοιρασιά στο ντέρμπι κορυφής

Γράφτηκε από τον

Δίκαιη μοιρασιά είχαμε χθες στο γήπεδο του Μεσσηνιακού στο ντέρμπι κορυφής του α’ ομίλου της Α’ τοπικής μεταξύ του Πανθουριακού και του Παμίσου.

Οι δύο διεκδικητές της πρωτιάς στον α’ όμιλο αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 και πρόσφεραν ωραίο θέαμα στους 300 και πλέον θεατές που παρακολούθησαν την αναμέτρηση.
Πλέον μετά από αυτή την ισοπαλία οι δύο χθεσινοί αντίπαλοι, απέκτησαν και νέο συγκάτοικο στην κορυφή τον Απόλλωνα Καλαμάτας.
Η κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο χθες στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, με τον Πάμισο να είναι πιο δραστήριος στο πρώτο και να προηγείται δίκαια με γκολ του Χαραλαμπόπουλου. Ομως στο δεύτερο η ομάδα της Θουρίας ανέβασε την απόδοση της και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια με γκολ του Αθανασόπουλου και είχε τις ευκαιρίες και για δεύτερο τέρμα. Βέβαια οι νησιώτες στο τελευταίο τέταρτο πήραν μέτρα στο γήπεδο και θα μπορούσαν κι αυτοί να σκοράρουν για δεύτερη φορά. Εν τέλει οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν και φάνηκε να φεύγουν ικανοποιημένες από το ισόπαλο αποτέλεσμα, μιας και διατήρησαν το αήττητο τους.

Πιο δραστήριοι οι Νησιώτες στο πρώτο

Ο Πάμισος μπήκε πιο καλά στο παιχνίδι και με πολλά τρεξίματα, πήρε τις περισσότερες μάχες στο χώρο του κέντρου.
Οι Ντίσα, Μωράκης και Παπαδόπουλος έκαναν πολλή δουλειά, ενώ επικίνδυνοι στις πτέρυγες ήταν οι Χαραλαμπόπουλος και Δεμπεγιώτης.
Από την άλλη ο Πανθουριακός έδειχνε βραχυκυκλωμένος και ασύνδετος και μόνο μετά το 25’ μπόρεσε να φανεί κάπως απειλητικός.
Στο 12’ ο Δεμπεγιώτης έδωσε στον Παπαδόπουλο που βρήκε στην περιοχή τον Χαραλαμπόπουλο, ο οποίος όμως άργησε και σούταρε πάνω σε σώματα.
Τρία λεπτά αργότερα ύστερα από κόρνερ του Παπαδόπουλου και λάθος έξοδο του Κόκκαλη, ο Φιλόπουλος στο δεύτερο δοκάρι έστρωσε για τον Δεμπεγιώτη που σούταρε στην αγκαλιά του γκολκίπερ του Πανθουριακού.
Η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα του Γιώργου Καλόμαλου που τέθηκε αντιμέτωπος με τη τέως ομάδα του, σημειώθηκε στο 26’ με την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Αθανασόπουλου μετά από σέντρα του Σταματελόπουλου να μην βρίσκει στόχο.
Μετά από τέσσερα λεπτά ο Κουρούπης έκανε ωραίο τρίπλα και έπιασε ένα σουτ, το οποίο έβγαλε σε κόρνερ ο Οικονομόπουλος.

Ο τερματοφύλακας του Παμίσου ενήργησε εγκαίρως και στο 33’ όταν βγήκε και απομάκρυνε με τα πόδια μπροστά από τον Βασιλόπουλο ύστερα από την κάθετη πάσα του Κακαλή.

Αψογη συνεργασία και 0-1 στο 38’ με Χαραλαμπόπουλο

Οι νησιώτες πάντως κυκλοφορούσαν με μεγαλύτερη άνεση την μπάλα και στο 38’ βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα ύστερα από μια έξοχη συνεργασία...
Ο Τσουλάκος συνεργάστηκε με τον Παπαδόπουλο και έδωσε δεξιά στον Δεμπεγιώτη που έβγαλε ωραία σέντρα και ο Χαραλαμπόπουλος με πλασέ στην κίνηση έγραψε το 0-1.

Μπήκε δυνατά στο δεύτερο η Θουρία

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν σαφώς πιο ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο, βγάζοντας πάθος και περισσότερη ενέργεια στα μαρκαρίσματα, με τον Πάμισο να οπισθοχωρεί αρκετά.

Στο 56’ ήρθε η ισοφάριση με Αθανασόπουλο

Ετσι στο 56’ ισοφάρισαν όταν ο Σταματελόπουλος έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, οι αμυντικοί του Παμίσου δεν απομάκρυναν σωστά και ο Αθανασόπουλος με ένα ξερό σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία για το 1-1. Αυτό μάλιστα ήταν το πρώτο γκολ που δέχθηκε ο Πάμισος στο φετινό πρωτάθλημα!
Μετά από τέσσερα λεπτά ο Καλογερόπουλος δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση, με την μπάλα να καταλήγει στον Πουλάκο που σούταρε ψηλά άουτ.
Η ομάδα της Θουρίας είχε το μομέντουμ στο συγκεκριμένο σημείο και στο 61’ το μακρινό σουτ του Κουρούπη έφυγε λίγο άουτ.
Στο τελευταίο 20λεπτο οι νησιώτες ανέκτησαν την κατοχή της μπάλας (πήραν ώθηση και με τις αλλαγές που έγιναν) και είχαν ένα καλό σουτ με τον Παπαδόπουλο στο 70’ που έφυγε ψηλά άουτ.

Από ένα δοκάρι οι δύο ομάδες

Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό και στο 78’ οι γηπεδούχοι άγγιξαν το δεύτερο γκολ με τον Κουρούπη με φοβερή εκτέλεση φάουλ να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι!
Ο Πάμισος είχε κι αυτός μια κλασική ευκαιρία στο 83’ να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, όταν ο Παπαδόπουλος με φαλτσαριστό πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι.
Δύο λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Αράπι δεν βρήκε στόχο μετά από εκτέλεση φάουλ του Παπαδόπουλου.
Η τελευταία καλή στιγμή του ντέρμπι έγινε ακριβώς στο 90’ με το διαγώνιο σουτ του Αθανασόπουλου να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Το ματς σφύριξε ο Καυκάς, ο οποίος δεν έκανε το μεγάλο λάθος, αλλά δεν τα πήγε και τόσο καλά στον πειθαρχικό τομέα. Βοηθοί ήταν ο Η. Μπουρίκας και
η Αθανασοπούλου.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Κόκκαλης, Κακαλής, Οδεμισιώτης, Μπαστακός, Γεωργιόπουλος, Καλογερόπουλος, Κουρούπης (85’ Αρβανίτης), Πουλάκος (73’ Μιχαλέας), Αθανασόπουλος, Σταματελόπουλος, Βασιλόπουλος.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Οικονομόπουλος, Αριστομενόπουλος, Κατσιβαρδέας, Φιλόπουλος, Σεντεμέντες, Μωράκης (65’ Ιμεράσι), Ντίσα (90’ Μπορχάν), Παπαδόπουλος, Τσουλάκος (71’ Αράπι), Δεμπεγιώτης (71’ Τιμπλαλέξης), Χαραλαμπόπουλος.