Δευτέρα, 22 Νοέμβριος 2021 20:53

Λαμία-Παναθηναϊκός 1-3: Πρώτη εκτός έδρας νίκη για το τριφύλλι με ανατροπή (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Έπρεπε να φτάσει η 10η αγωνιστική για τον Παναθηναϊκό, για να σημειώσει την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη, κάτι που κατάφερε σήμερα στο Βόλο με 3-1 (αναγκαστική έδρα για την Λαμία λόγω ακαταλληλότητας του δικού της γηπέδου).

Η Λαμία έπαιξε πολύ αμυντικά, προηγήθηκε με 1-0 στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Παναθηναϊκός ανέβασε στροφές στην επανάληψη και χάρη στις αλλαγές και τα δύο γκολ σε ένα λεπτό στο τέλος, έφτασε στη νίκη που του δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για την συνέχεια.

Η Λαμία «κατέβηκε» έχοντας ως σχηματισμό κι αυτός το 5-3-2, τον Γκαραβέλη στην εστία και τους Προβυδάκη, Αντέτζο, Τζανετόπουλο, Μαζουλουξή και Μαρτίνεθ στα μετόπισθεν. Ενώ Μπεχαράνο, Τζανδάρης και Γκέντσογλου αποτέλεσαν τους κεντρικούς χαφ, με τους Αραμπούλι-Μανούσο να συνθέτουν το δίδυμο της επίθεσης.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη παρατάχθηκε με σύστημα 4-3-3 και τον Mπρινιόλι κάτω από τα γκολπόστ, ενώ Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια και Χουάνκαρ ήταν η τετράδα στην άμυνα. Ρούμπεν Πέρεθ, Βιγιαφάνιες και Λούντκβιστ έπαιξαν στον άξονα, με τους Χατζηγιοβάνη-Βιτάλ να αγωνίζονται στα άκρα και τον Καρλίτος στην κορυφή της επίθεσης.

Στο πρώτο ημίχρονο η Λαμία έδωσε χώρο και μπάλα στον Παναθηναϊκό, φροντίζοντας πρωτίστως να κλείσει τους διαδρόμους προς τα καρέ της και να αμυνθεί μαζικά, ψάχνοντας μια αντεπίθεση.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το «τριφύλλι» να δυσκολευθεί αρκετά, πρωτίστως στην τελική πάσα και κατά συνέπεια στην παραγωγή φάσεων, παρότι είχε την συντριπτική κατοχή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, το πρώτο σουτ στο παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο 24ο λεπτό, με την προσπάθεια του Βιτάλ να είναι νωχελική και τον Γκαραβέλη να μπλοκάρει εύκολα.

Ενώ ο τραυματισμός του Καρλίτος -είχε προηγηθεί και η αναγκαστική αλλαγή του Τζανδάρη με τον Ταϊρόν– ανάγκασε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να ρίξει στο ματς τον Μακέντα, που είχε αγωνιστεί τελευταία φορά κόντρα στον Βόλο, για μόνο 19 λεπτά.

Ακολούθησε ένα ακόμα «χλιαρό» σουτ στην απέναντι πλευρά, του Αραμπούλι, που δεν ανησύχησε τον Μπρινιόλι, ενώ ο Γκαραβέλης απέκρουσε και το δεύτερο σουτ του Βιτάλ, καλύτερο αυτή την φορά, στο 33’.

Ωστόσο δύο λεπτά μετά, στην πρώτη «καθαρή» φάση των δύο ομάδων στην αναμέτρηση, η ομάδα της Φθιώτιδας ευτύχησε να πάρει και το προβάδισμα.

Με τον τον Μανούσο στο 35΄ να σεντράρει, τους Βέλεθ-Σάρλια να είναι εκτός φάσης και τον Αραμπούλι να νικάει στον αέρα τον Χουάνκαρ, πετυχαίνοντας το 1-0 με κεφαλιά.

Η πιο ολοκληρωμένη ενέργεια για τον Παναθηναϊκό καταγράφηκε στο 43’, όταν από «τακουνάκι» του Λούντκβιστ ο επερχόμενος στην περιοχή Χουάνκαρ σούταρε από θέση μέσα αριστερά αλλά άστοχα.

Στην επανάληψη οι «πράσινοι» μπήκαν πιο αποφασιστικά, έπαιξαν λίγο πιο γρήγορα και κατάφεραν να φτάσουν σχετικά νωρίς στην ισοφάριση.

Ο Τζανετόπουλος πρόλαβε τον Μακέντα στο 49’, γλιτώνοντας την ομάδα του από τα χειρότερα, αλλά δεν συνέβη το ίδιο και επτά λεπτά μετά.

Όταν από ένα πολύ ωραίο σόλο του Βιγιαφάνιες στο 56΄, ο οποίος πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Λούντκβιστ, ο Σουηδός μέσος σούταρε με δύναμη και πέτυχε το πρώτο του γκολ με τον Παναθηναϊκό, για το 1-1.

Πέντε λεπτά αργότερα (61’) απώλεσαν τεράστια ευκαιρία για την ανατροπή στο σκορ, βγαίνοντας τρεις με έναν σε αντεπίθεση, αλλά ο Βιτάλ δεν έδωσε πάσα στον Χατζηγιοβάνη και τον πρόλαβε πριν πλασάρει ο αμυντικός της Λαμίας.

Στο 82’ ο Μακέντα γύρισε ωραία τη μπάλα στον Παλάσιος μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ του Αργεντινού μπλόκαρε ο Γκαραβέλης, αλλά στο 84’ ο Τζανετόπουλος ανέτρεψε τον Μαουρίσιο στην περιοχή από σέντρα του Χουάνκαρ και ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι.

Το πέναλτι εκτέλεσε υποδειγματικά ο Μακέντα διαμορφώνοντας το 1-2 (86’) και ένα λεπτό αργότερα ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 1-3 με τον Αϊτόρ να τροφοδοτεί τον Μακέντα και αυτός να δίνει έτοιμο γκολ στον Μαουρίσιο (87’).
Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαζουλουξής, Προβυδάκης, Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο (73’ Σκόνδρας), Τζανδάρης (18’ Ταϊρόν), Γκέντσογλου, Αραμπούλι (70’ Τσούκαλος), Μανούσος

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Λούντκβιστ (77’ Αϊτόρ), Χατζηγιοβάνης (64’ Παλάσιος), Βιγιαφάνιες, Βιτάλ (77’ Μαουρίσιο), Καρλίτος (28’ λ.τρ. Μακέντα).

H Bαθμολογία σε 10 αγώνες
1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 26
2. A.E.K. 20
3. Π.Α.Ο.Κ. 19
4. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 16
5. Ο.Φ.Η. 15
6. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 14
7. ΒΟΛΟΣ 14
8. ΑΡΗΣ 11
9. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 10
10. ΙΩΝΙΚΟΣ 10
11. ΛΑΜΙΑ 9
12. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 8
13. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. 6
14. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 6
*Ο Άρης ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς.

Η επόμενη αγωνιστική (11η)
Σάββατο 27 Νοεμβρίου
Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος (17.15)
Απόλλων Σμύρνης – Λαμία (19.30)
ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ (19.30)

Κυριακή 28 Νοεμβρίου
ΟΦΗ – Ιωνικός (15.00)
Ολυμπιακός – Βόλος (15.00)
ΠΑΟΚ – Αρης (19.30)
Παναθηναϊκός- Παναιτωλικός (19.30)

 

Πηγή: tvxs.gr