Δευτέρα, 29 Νοέμβριος 2021 16:26

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ 2-0: Τρίτη νίκη με οδηγό τον Ηλιόπουλο (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Με τον καλύτερο τρόπο εκμεταλλεύτηκε χθες το Διαβολίτσι το σπουδαίο διπλό που πήρε μεσοβδόμαδα στο Αίγιο...

Ο ΑΟΔ κέρδισε άνετα στο γήπεδο του Μελιγαλά την Αναγέννηση Αρτας με 2-0 και βρέθηκε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα στον 4ο όμιλο της Γ’ εθνικής.
Η ομάδα του Μάρκου Στεφανίδη είχε σε ένα ακόμη ματς οδηγό τον... κίλερ Κώστα Ηλιόπουλο που πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του και ήταν μια διαρκείς απειλή για τα καρέ των Αρτινών. Ο 32χρονος τέως αρχηγός της “Μαύρης Θύελλας” έφτασε τα 7 γκολ σε έξι αγώνες και δείχνει εμπράκτως πως μπορεί να κάνει τη διαφορά στην τρίτη κατηγορία.
Ετσι η μεσσηνιακή ομάδα έφτασε τους 11 βαθμούς, είναι στο +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού και συνάμα έχει βγάλει πολύ δύσκολο πρόγραμμα, με 4 ματς εκτός έδρας και μόλις δύο εντός!

Πως έπαιξε ο ΑΟΔ

Ο Μάρκος Στεφανίδης είχε τον Μαρσέλο κάτω από τα γκολπόστ και η τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Ζόζεφ, Μπαλόπουλος, Καντούτσης και Βέλλης. Την τριάδα στον άξονα την αποτελούσαν οι Στραβάκος, Θώδης και Δημητρίου, με τον τελευταίο να παίζει λίγο πιο μπροστά.
Δεξί εξτρέμ ήταν ο Μουλιάτος, αριστερό ο Γουερέ και στην κορυφή της επίθεσης ο Ηλιόπουλος.
Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήταν για τους φιλοξενούμενους στο 6’ με τον Μπότσαρη από καλή θέση να σουτάρει και τον Μαρσέλο σωστά τοποθετημένο να μπλοκάρει.
Και αφού ο ΑΟΔ γλίτωσε το γκολ στην επόμενη επίθεση το πέτυχε αυτός...

Ασίστ ο Ζόζεφ, γκολ
ο Ηλιόπουλος στο 7’

Ο Ζόζεφ πήρε ωραία μπαλιά από τον Δημητρίου, έκανε κούρσα από δεξιά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε για τον Ηλιόπουλο που αφού στόπαρε την μπάλα με ψύχραιμο σουτ την έστειλε στην αριστερή γωνία για το 1-0.

Αυτό που ήθελε το Διαβολίτσι το βρήκε νωρίς και πλέον το ματς είχε πάει στα μέτρα του. Στο 19’ μετά από ενέργεια του Ηλιόπουλου, η μπάλα έφτασε στον Βέλλη που έπιασε το διαγώνιο σουτ με τον Μπακόλα να απομακρύνει σε κόρνερ.
Οι γηπεδούχοι είχαν εξαιρετική ανάπτυξη από τα πλάγια με τους Γουερέ και Μουλιάτο να είναι δραστήριοι, ενώ πολλά ανεβάσματα είχαν και τα μπακ Ζόζεφ και Βέλλης.
Στο 28’ μετά από κεφαλιά του Βέλλη, ο Ηλιόπουλος έβγαλε τετ α τετ τον Μουλιάτο που τσίμπησε την μπάλα, αλλά ο Μπακόλας έδιωξε ασθενώς...
Η μπάλα έφτασε στον Δημητρίου που πλάσαρε, αλλά ο Σχισμένος με τάκλιν πάνω στη γραμμή έσωσε ένα σίγουρο γκολ.
Η Αναγέννηση απείλησε με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, αλλά ο Μαρσέλο έδειξε τα αντανακλαστικά του και απέκρουσε το σουτ του Παπακίτσου.
Στο 35’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν έμμεσο, το οποίο εκτέλεσε ο Ηλιόπουλος με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.
Η τελευταία καλή στιγμή για τον ΑΟΔ στο πρώτο μέρος σημειώθηκε στο 38’, με τους Γουερέ και Ηλιόπουλο να παίζουν το 1-2 και τον πρώτο να σουτάρει δίχως να βρει τον στόχο από καλή θέση.

Με πέναλτι ο Ηλιόπουλος
το 2-0 στο 50’

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε δίχως αλλαγές από τους δύο προπονητές και με μία... περίεργη φάση στο 47’... Ο Θώδης έκανε ένα γέμισμα από το χώρο του κέντρου, η μπάλα πέρασε πάνω από τον γκολκίπερ Μπακόλα που έκανε λάθος υπολογισμό και ακριβώς πάνω στη γραμμή ο τερματοφύλακας της ομάδας της Αρτας την έδιωξε...
Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν πως η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη τη γραμμή – και πιθανότατα είχαν δίκιο- όμως ο β’ βοηθός Τσούκας και ο διαιτητής Αυγερινός έδωσαν συνέχεια στο παιχνίδι.
Στο 50’ ο Γουερέ μετά από ωραία προσπάθεια βρήκε στην περιοχή τον Ηλιόπουλο που ανατράπηκε από πίσω από τον Παπαρούνη και ο Αρκας διαιτητής έδωσε σωστά το πέναλτι. Ο Ηλιόπουλος ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα, στέλνοντας την μπάλα ψηλά στην αριστερή πλευρά και γράφοντας το 2-0.
Μετά το δεύτερο γκολ φάνηκε πως ο νικητής είχε κριθεί στο γήπεδο του Μελιγαλά, με την Αναγέννηση να μην πιστεύει πως μπορεί να γυρίσει το ματς.
Η μόνη καλή ευκαιρία των Αρτινών έγινε στο 62’ με τον Σκανδάλη να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον σταθερότατο Μαρσέλο να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ.

Ο Μάρκος Στεφανίδης φρέσκαρε την ομάδα του με παίκτες από τον πάγκο, με τον Τσιγαρίδη να είναι ιδιαίτερα κινητικός, και ο ΑΟΔ διαχειρίστηκε άψογα το υπέρ του σκορ και έφτασε άνετα στην τρίτη του νίκη στον 4ο όμιλο της Γ’ εθνικής.
Καλή ήταν σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Αυγερινού (Αρκαδίας) και των βοηθών του Κωνσταντόπουλου και Τσούκα από τον ίδιο σύνδεσμο. Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Μουλιάτος, Θώδης και Σκανδάλης.
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Μαρσέλο, Ζόζεφ, Βέλλης, Καντούτσης, Μουλιάτος (60’ Τσιγαρίδης), Μπαλόπουλος (81’ λ. τρ. Κρεμμύδας), Θώδης (73’ Πάγια), Ηλιόπουλος, Δημητρίου (81’ Βλάχος), Στραβάκος, Γουερέ (73’ Γκελγκέρια).
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ: Μπακόλας, Τσέλα, Κωστάκης, Σχισμένος, Παπαρούνης (58’ Δ. Παπακίτσος), Γούλας, Ντε Μόρα (75’ Γρηγορίου), Μανιώτης (75’ Μαλτέζος), Α. Παπακίτσος (58’ Σκανδάλης), Αναστασιάδης, Μπότσαρης (58’ Μυσιούδης).