Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021 13:52

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Καμία αήττητη ομάδα μετά την 8η αγωνιστική - Μάχη για πλέι οφ και πλέι άουτ

Γράφτηκε από τον
Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Καμία αήττητη ομάδα μετά την 8η αγωνιστική - Μάχη για πλέι οφ και πλέι άουτ

 

Καμία ομάδα δεν είναι πλέον αήττητη και στους δύο ομίλους της Α’ τοπικής μετά την 8η αγωνιστική...

Ο Πανθουριακός που είχε μέχρι τώρα αυτό το... προνόμιο, έχασε στην έδρα του από την Α.Ε. Μάνης με 2-0 και είδε τους Μανιάτες να τον φτάνουν στη βαθμολογία του 1ου ομίλου.
Οι δύο αυτές ομάδες έχουν από μια ήττα στο πρωτάθλημα και το ίδιο ισχύει και για τον Πάμισο και την Ομόνοια!
Στον 2ο όμιλο από την προηγούμενη 7η αγωνιστική όλες οι ομάδες είχαν από τουλάχιστον μια ήττα. Αυτοί που έχουν ηττηθεί μια φορά είναι οι τέσσερις ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, δηλαδή ο Τέλλος Αγρας, η Εράνη, ο Ακρίτας Κορώνης και η Κυπαρισσία.
Να θυμίσουμε πως φέτος στην πρώτη κατηγορία της Μεσσηνίας μετά την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, θα ακολουθήσουν πλέι οφ και πλέι άουτ.
Οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο θα συγκροτήσουν ένα νέο μίνι πρωτάθλημα 4 ομάδων και αυτός που θα τερματίσει πρώτος θα αναδειχθεί και πρωταθλητής και θα διεκδικήσει την άνοδο στη Γ’ εθνική σε αγώνες μπαράζ με πρωταθλητές από άλλους νομούς.
Στον 1ο όμιλο γίνεται πραγματικός... χαμός στην κορυφή της βαθμολογίας, με Μάνη, Πανθουριακό, Πάμισο και Απόλλωνα να ισοβαθμούν με 16 βαθμούς, μια αγωνιστική πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος.
Φαίνεται πως η μάχη για τις δύο πρώτες θέσεις θα διαρκέσει μέχρι τέλους, με τις τέσσερις αυτές ομάδες να διεκδικούν τα δύο εισιτήρια.

Στον 2ο όμιλο ευχάριστη έκπληξη αποτελεί ο Τέλλος Αγρας, μια ομάδα που στόχευε σε μια άνετη παραμονή και έχει βαλθεί να κάνει πρωταθλητισμό!
Οι “ερυθρόλευκοι” είναι στο +2 στην κορυφή μπροστά από Εράνη και Κορώνη και στο +4 από την Κυπαρισσία. Αυτές οι τέσσερις ομάδες θα παλέψουν για τις δύο πρώτες θέσεις και κάθε πρόβλεψη τη δεδομένη στιγμή είναι παρακινδυνευμένη!
Οσον αφορά τον υποβιβασμό, πέφτουν απευθείας στην πιο κάτω κατηγορία οι δύο τελευταίες ομάδες από κάθε όμιλο, ενώ στα πλέι άουτ θα λάβουν μέρος τέσσερις ομάδες, αυτές που θα τερματίσουν στην 7η και 8η θέση.
Στον 2ο όμιλο η Χώρα δεν συμμετέχει στο πρωτάθλημα, άρα ξέρουμε ήδη τη μια ομάδα που έχει υποβιβαστεί. Ο Τσικλητήρας είναι σε δύσκολη θέση δίχως βαθμό μέχρι στιγμής εντός γηπέδων και πολύ δύσκολα θα αποφύγει τα πλέι άουτ. Από εκεί και πέρα μάχη θα δώσουν Πεταλίδι, Καλό Νερό και Μεθώνη για να κάνουν πρόωρα... διακοπές.
Στον 1ο όμιλο η Σπερχογεία ούτε αυτή έχει βαθμό και βρίσκεται σε δεινή θέση, ενώ μετά από 8 αγωνιστικές Εθνικός Μελιγαλά και Αβία είναι σε 8η και 7η θέση αντίστοιχα.
Ολυμπιακός Ανάληψης και Ομόνοια είναι πιο ψηλά στη βαθμολογία, χωρίς όμως να έχουν αποφύγει το... βραχνά των πλέι άουτ.
Να τονίσουμε πως στα πλέι άουτ θα λάβουν μέρος τέσσερις ομάδες και θα υποβιβαστούν οι δύο ή οι τρεις. Ο ακριβής αριθμός θα εξαρτηθεί από το αν θα ανέβει στη Γ’ εθνική ο πρωταθλητής Μεσσηνίας και από το αν θα υποβιβαστεί η όχι ο Α.Ο. Διαβολιτσίου από την τρίτη κατηγορία.