Δευτέρα, 06 Δεκέμβριος 2021 16:42

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ 1-0: Νέο τρίποντο με οδηγό τον Ηλιόπουλο (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ 1-0: Νέο τρίποντο με οδηγό τον Ηλιόπουλο (φωτό)

Στις επιτυχίες επανήλθε χθες το Διαβολίτσι που νίκησε με το... φτωχό μεν, πολύτιμο δε, 1-0 τον ΠΑΟ Βάρδας και ανέβηκε εκ νέου στην 5η θέση του 4ου ομίλου της Γ’ εθνικής.

Σκόρερ σε ένα ακόμη ματς ο... συνήθης ύποπτος Κώστας Ηλιόπουλος που βρήκε νωρίς δίχτυα και οδήγησε την ομάδα του στην τρίτη της νίκη σε ισάριθμα ματς στο γήπεδο του Μελιγαλά.
Ετσι η Μεσσηνιακή ομάδα βρέθηκε στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού και έχει τη δυνατότητα να ανέβει κι άλλο στη βαθμολογία, μιας και την προσεχή Κυριακή παίζει και πάλι εντός έδρας με τον ουραγό Εθνικό Σκουλικάδου.
Και όλα αυτά παρότι σε ένα ακόμη ματς αναγκάστηκε να παίξει με παίκτη λιγότερο... Χθες αποβλήθηκε ο Δημητρίου στο 70’ , όμως ο ΑΟΔ κράτησε τη νίκη χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα από την Ηλειακή ομάδα.

Πως έπαιξε ο ΑΟΔ

Ο Μάρκος Στεφανίδης που είχε να καλύψει τις απουσίες των Στραβάκου και Βέλλη, παρέταξε την ομάδα του με το γνωστό σύστημα 4-3-3.
Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μαρσέλο και η τετράδα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά αποτελούνταν από τους Ζόζεφ, Μπαλόπουλο, Καντούτση και Θώδη. Η τριάδα στον άξονα ήταν οι Πιτσιλής, Πάγια και Δημητρίου με τον τελευταίο να έχει έναν πιο ελεύθερο ρόλο. Δεξί χαφ ήταν ο Γουερέ, αριστερό ο Μουλιάτος, με τον Ηλιόπουλο στην κορυφή της επίθεσης.
Οπως και πριν μια εβδομάδα με την Αναγέννηση Αρτας, έτσι και χθες το Διαβολίτσι μπήκε δυνατά στο ματς και κατόρθωσε να προηγηθεί στην πρώτη του καλή επίσκεψη στα καρέ του Τσεκούρα...

Γκολ αφιερωμένο
στον άτυχο Βέλλη

Στο 7’ λοιπόν ο Μουλιάτος με κάθετη πάσα έδωσε στον Ηλιόπουλο που πρόλαβε στο σπριντ τους αμυντικούς, απέφυγε και τον γκολκίπερ της Βάρδας και με πλασέ σε κενή εστία έκανε το
1-0. Αυτό ήταν το όγδοο γκολ του 32χρονου επιθετικού στο φετινό πρωτάθλημα σε οκτώ ματς, με τον Ηλιόπουλο να έχει βάλει πλώρη για πρώτος σκόρερ στον 4ο όμιλο. 
Μάλιστα ο ίδιος και οι συμπαίκτες του το αφιέρωσαν στον άτυχο συμπαίκτη τους Γιώργο Βέλλη που τραυματίστηκε σοβαρά στον αγώνα της Τετάρτης με τον Αχέρων Καναλακίου.
Το ματς είχε πάει στα μέτρα των γηπεδούχων που με τους Γουερέ και Μουλιάτο σε καλή μέρα, απειλούσαν από τις πτέρυγες.
Μεγάλη ευκαιρία ο ΑΟΔ δεν δημιούργησε πάντως μέχρι το 42’, μιας και οι προσπάθειες κυρίως του Γουερέ έμεναν ημιτελείς.
Σε εκείνο το λεπτό ο Μουλιάτος έπιασε ένα συρτό σουτ, με τον Τσεκούρα να διώχνει σε κόρνερ.
Αμυντικά η ομάδα του Μάρκου Στεφανίδη δεν απειλήθηκε καθόλου στο πρώτο μέρος, με τους Πιτσιλή και Πάγια να κάνουν πολλή δουλειά στη μεσαία γραμμή και τους Καντούτση και Μπαλόπουλο να είναι σταθεροί στην άμυνα.

Ανέβηκε ο ρυθμός στο δεύτερο

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι, στο 52’ με τον Λαθύρη να σεντράρει, τον Μαρσέλο να αποκρούει και τον Μπίσα να σουτάρει στο πόδι του Θώδη, με την μπάλα να φεύγει κόρνερ.
Οι γηπεδούχοι έχασαν καλή ευκαιρία στο 63’ με τον Γουερέ να επιχειρεί ατομική ενέργεια και να πιάνει το συρτό σουτ με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Η Ηλειακή ομάδα όσο περνούσε η ώρα έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο και στο 69’ έχασε μεγάλη ευκαιρία... Ο Λαθύρης έβγαλε τη σέντρα και ο Μπίσα από κοντά έπιασε το σουτ που έφυγε ψηλά άουτ.

Αποβλήθηκε στο 70’ ο Δημητρίου

Στο επόμενο λεπτό ο Δημητρίου κράτησε από πίσω τον Πυρρή που έβγαινε στην επίθεση και δέχθηκε τη 2η κίτρινη από τον διαιτητή Παπαγεωργόπουλο, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.
Οι γηπεδούχοι φώναξαν πως ήταν μια αυστηρή δεύτερη κίτρινη, με τον Δημητρίου όμως να παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια.
Με 10 παίκτες πάντως το Διαβολίτσι δεν απειλήθηκε καθόλου από την Βάρδα, που είχε μια ανούσια υπεροχή και προσπαθούσε να απειλήσει με μεγάλες μπαλιές από την άμυνα. Αντιθέτως ο ΑΟΔ είχε δύο καλές στιγμές να πετύχει και δεύτερο γκολ.
Στο 79’ ο Γουερέ εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Μπαλόπουλος πήρε την κεφαλιά που έφυγε ψηλά άουτ.
Στο 86’ ο δραστήριος Τσιγαρίδης έπιασε ένα διαγώνιο σουτ με τον Τσεκούρα να αποκρούει.
Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι με τον ΑΟΔ να πανηγυρίζει ένα σπουδαίο τρίποντο.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Παπαγεωργόπουλος (Αργολίδας), με βοηθούς τους Τούμπα και Μαυροκορδόπουλο από τον ίδιο σύνδεσμο. Εκτός από την κόκκινη κάρτα στον Δημητρίου, την κίτρινη κάρτα είδαν οι Βασιλόπουλος, Πιτσιλής, Καφεντζής, Νικολακόπουλος, Φερεκίδης και Μπίσα.
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Μαρσέλο, Ζόζεφ, Θώδης, Μπαλόπουλος, Καντούτσης, Μουλιάτος (60’ Τσιγαρίδης), Ηλιόπουλος, Γουερέ, Πάγια, Πιτσιλής, Δημητρίου.
ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ:Τσεκούρας, Λιόσης, Νικολακόπουλος (82’ Θεοδωρόπουλος), Σακελλαρόπουλος, Δ. Πλαστουργός (60’ Φερεκίδης), Μπίσα, Καφεντζής (77’ Διονυσόπουλος), Τσιρικός (60’ Θωμάς), Βασιλόπουλος, Πυρρής, Λαθύρης (82’ Πλαστουργός).