Τετάρτη, 05 Ιανουάριος 2022 18:15

Παναθηναϊκός: Για 49 χρόνια το 15% των εσόδων του Βοτανικού θα πηγαίνει στον Ερασιτέχνη

Γράφτηκε από τον

Το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι τροποποιείται ο νόμος για τον Βοτανικό. Για 49 χρόνια στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό το 15% των εσόδων που ζητούσε.

Η κυβέρνηση πήρε στο τέλος του περασμένου έτους το "πράσινο φως" από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ψήφισε νέο νόμο, σύμφωνα με τον οποίο μεταφέρονται αυτούσια τα δικαιώματα που έχει ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο για 49 χρόνια.

Ο νέος νόμος θα προσφέρει το 15% επί των εισιτηρίων και των διαφημίσεων στον Ερασιτέχνη, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην Λεωφόρο. Κάτι το οποίο ήταν πάγιο αίτημα των ανθρώπων του Ερασιτέχνη από τις πρώτες κουβέντες που έκαναν με την Κυβέρνηση. Η σχετική ανακοίνωση έγινε από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Ως προς την διπλή ανάπλαση στον Βοτανικό, η Κυβέρνηση αποφάσισε και σε νεότερη ρύθμιση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η οποία θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων ως τροπολογία στο άρθρο 60 του ν. 4809/21, το 15% των εσόδων από τα εισιτήρια και την εκμετάλλευση των διαφημιστικών χώρων του γηπέδου θα καταβάλλεται στο σωματείο του Παναθηναϊκού, όχι για 15 αλλά για 49 έτη από την έναρξη της παραχώρησης για την εξυπηρέτηση των εξόδων συντήρησης και λειτουργίας των εγκαταστάσεων.

Η Κυβέρνηση εμπράκτως αποδεικνύει το ενδιαφέρον της για να ολοκληρωθεί η διπλή ανάπλαση στον Βοτανικό και να πραγματοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα του κόσμου του Παναθηναϊκού".

Πηγή: sport24.gr