Τετάρτη, 12 Ιανουάριος 2022 19:20

Πάρτι του ΟΦΗ στο ντεμπούτο του Γκρότε στον Απόλλωνα (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Ο ΟΦΗ εκμεταλλεύτηκε την γρήγορη αποβολή του Γιακιμόφσκι και έστησε… πάρτι με καλεσμένο τον Απόλλωνα (0-3), με το ντεμπούτο του Γκρότε στους «κυανόλευκους» να συνδυάζεται με άσχημο τρόπο.

Επέστρεψε στις νίκες με εμφατικό τρόπο ο ΟΦΗ! Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια εκμεταλλεύτηκε την αποβολή του Γιακιμόφσκι στο 19’ και παρότι είχε και χαμένο πέναλτι, πέρασε… αέρα από τη Ριζούπολη επικρατώντας 3-0 του Απόλλωνα Σμύρνης.
Άλλος ένας προπονητής του Απόλλωνα, ο Μάρκο Γκρότε, που κάνει ντεμπούτο με ήττα στην Super League, με τους «κυανόλευκους» να… κλατάρουν μετά την αποβολή, αφού ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν!
Δύο γκολ με εξαιρετικά τελειώματα μέσα από την περιοχή ο Λάμπρου (24’, 26’) καθαρίζοντας το ματς πριν το μισάωρο, με τον Γκαγιέγος να βάζει το κερασάκι στην τούρτα με τρομερή εκτέλεση φάουλ στο 63ο λεπτό για να επιστρέψει ο ΟΦΗ στις νίκες μετά από δύο σερί απώλειες.
Στους 26 βαθμούς οι Κρητικοί, έπιασαν τον ΠΑΣ στην 5η θέση, με τον Απόλλωνα να παραμένει ουραγός με 8 βαθμούς αλλά και να χρωστάει τρία ματς ακόμη.
Στο μυαλό του κόουτς
Ο Μάρκο Γκρότε στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Απόλλωνα Σμύρνης, παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 4-4-2. Ο Βέρχουλστ στην εστία, με τους Ντεντάκη, Μπρούνο Άλβες, Λισγάρα, Γιακιμόφσκι στην άμυνα. Οι Φατιόν, Σλίβκα στα χαφ, με τους Φαν Λα Πάρα, Γιαννιώτα στο πλάι και δίδυμο στην επίθεση τους Σίγκνιεβιτς, Ιωαννίδη.
Με 4-2-3-1 κατέβασε τον ΟΦΗ από την άλλη μεριά ο Νίκος Νιόπλιας. Ο Βάτερμαν στο τέρμα, με τους Βούρο, Πασαλίδη, Γιαννούλη, Μπαλογιάννη στην τετράδα της άμυνας. Οι Γκαγιέγος, Ντε Γκουζμάν στον άξονα, με τους Τσιλιανίδη, Τοράλ, Νέιρα στη μεσοεπιθετική τριπλέτα και τον Λάμπρου στην κορυφή της επίθεσης.
Το ματς
Εξαιρετικός ο ρυθμός στο ξεκίνημα του αγώνα, με τον Απόλλωνα να βγάζει διαρκώς παίκτες στο αντίπαλο μισό για να πιέσει ψηλά και να προσπαθήσει να δημιουργήσει. Ο Ιωαννίδης σκόραρε στο 3’ αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ, ενώ το σουτ του Γιαννιώτα στο 8’ μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ στην πρώτη καλή φάση. Μετά το τέταρτο, ο ΟΦΗ άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και σε μια ανύποπτη στιγμή που η άμυνα του Απόλλωνα κοιμήθηκε, ο Γιακιμόφσκι αγκάλιασε τον Τοράλ, αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και έδωσε το δικαίωμα στους Κρητικούς να προηγηθούν από την άσπρη βούλα. Παρόλα αυτά, ο Νέιρα στο 21’ είδε την εκτέλεσή του να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι.

Το σκορ δεν άργησε πάντως να ανοίξει, αφού ο ΟΦΗ εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό του πλεονέκτημα και τα κακά μαρκαρίσματα στην αντίπαλη άμυνα, χτυπώντας δις σε ισάριθμα λεπτά, με τον Λάμπρου να γράφει το 1-0 στο 24’ και το 2-0 στο 26’ με τρομερά τελειώματα μέσα από την περιοχή. Ένα σκορ που παρέμεινε ως το φινάλε του πρώτου μέρους, κυρίως λόγω της φλυαρίας των φιλοξενούμενων όταν έφταναν ή πατούσαν την αντίπαλη περιοχή.

Ο Απόλλων μπήκε με διάθεση να πιέσει και να ψάξει το γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο ματς έστω και με ποδοσφαιριστή λιγότερο, αλλά δεν κατάφερε τη μεγάλη φάση που είχε με τον Γιαννιώτα να τη μετουσιώσει σε κάποιο τέρμα. Κάπως έτσι και με την κούραση να είναι εμφανέστατη, οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στους αντιπάλους τους που πήραν μέτρα και διεύρυναν το προβάδισμά τους, τελειώνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι. Ήταν το 63ο λεπτό με τον ΟΦΗ να κερδίζει το φάουλ, με τον Γκαγιέγος να κάνει τρομερή εκτέλεση και να μην αφήνει περιθώριο αντίδρασης στον Βέρχουλστ για το 3-0.
Το παιχνίδι είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα, οι δύο τεχνικοί έκαναν τις αλλαγές τους από τον πάγκο για να δώσουν ανάσες σε ποδοσφαιριστές τους και ρυθμό σε αυτούς που έρχονταν από τον πάγκο, με τον Παμλίδη στο 90’ να χάνει την ευκαιρία να πετύχει το γκολ της τιμής για τον Απόλλωνα όταν νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Βάτερμαν και το σκορ να μένει ως έχει.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μάρκο Γκρότε): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Λισγάρας (77' Ρόγκνε), Άλβες, Γιακιμόφσκι, Φατιόν (64' Κραγιόπουλος), Σλίβκα, Φαν Λα Πάρα (64' Παμλίδης), Γιαννιώτας (77' Μαρτίνες), Σίγκνεβιτς, Ιωαννίδης.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Βούρος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Ντε Γκουζμάν, Γκαγιέγος, Τσιλιανίδης (64' Ναμπί), Τοράλ, Νέιρα (64' Ντουρμισάι), Λάμπρου.

Πηγή: www.sport-fm.gr