Κυριακή, 16 Ιανουάριος 2022 21:17

«Βόμβα» στο ΟΑΚΑ, ο Παναιτωλικός νίκησε με ανατροπή 2-1 την ΑΕΚ! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
«Βόμβα» στο ΟΑΚΑ, ο Παναιτωλικός νίκησε με ανατροπή 2-1 την ΑΕΚ! (βίντεο)

Ιστορική νίκη του Παναιτωλικού στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ με 2-1 στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής της Super League 1 και μάλιστα με ανατροπή, καθώς η «Ένωση» προηγήθηκε με 1-0.

Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη του Παναιτωλικού στην έδρα της ΑΕΚ, που παρέμεινε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ η θριαμβεύτρια ομάδα του Αγρινίου είναι στην ένατη.

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ΑΕΚ ο Αργύρης Γιαννίκης. Οι Τσιντώτας και Σβάρνας παρέμειναν στην εστία και στο δεξί άκρο της άμυνας, αντίστοιχα. Στο άλλο άκρο ήταν ο Μοχαμάντι, με τον Βράνιες να επιστρέφει δίπλα στον Τζαβέλλα.

Το δίδυμο των χαφ συνέθεταν οι Σιμόες και Λε Ταλέκ, με τον Μάνταλο να κινείται μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Στο δεξί άκρο της επίθεσης βρισκόταν ο Άμραμπατ, στο αριστερό ο Γκαρσία, με τον Τσούμπερ να παραμένει στον πάγκο. Στην κορυφή της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Ανσαριφάρντ.

Να σημειωθεί ότι οι Στάνκοβιτς και Μισελέν δεν βρίσκονταν καν στην 20άδα, με τους Χατζηεμμανουήλ και Ρότα να είναι στον πάγκο. Από εκεί και πέρα, η «Ένωση» δεν μπορούσε να υπολογίζει στους Αραούχο, Σιμάνσκι και Γαλανόπουλο.

Ίδιο σύστημα και από τον Γιάννη Αναστασίου. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μελίσσας, με τους Λούι, Βργκοτς, Κορνέλιους και Χουχούμη να αποτελούν, από δεξιά προς τα αριστερά, την αμυντική γραμμή. Δίδυμο στα κεντρικά χαφ ήταν οι Φλόρες και Αντούνες, με τους Μπραμπόσα, Μεντόσα και Ντουάρτε να κινούνται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Νίκο Βέργο.

Εκτός για τον Παναιτωλικό ήταν οι Ροντρίγκες, Περέιρα, Λιάβας, Ντίας, Βαρόνε και Παρδαλός, ενώ στον πάγκο παρέμεινε ο πρώην πορτιέρε της ΑΕΚ, Γιάννης Ανέστης.

Με καλό ρυθμό ξεκίνησε η αναμέτρηση, κάτι ωστόσο που δεν διήρκησε για πολύ. Η ΑΕΚ είχε αναλάβει εξ αρχής την πρωτοβουλία των κινήσεων, κυκλοφορούσε την μπάλα επιχειρώντας κυρίως από τα δεξιά, ωστόσο δυσκολευόταν να βρει διαδρόμους. Από την άλλη, ο Παναιτωλικός μπορεί να περίμενε πίσω από την μπάλα, όμως όχι μόνο δεν έπαιζε «ταμπούρι», αλλά ίσα-ίσα προσπαθούσε να απειλήσει όταν του δινόταν η ευκαιρία.

Ένα πρώτο ημίχρονο με ελάχιστες καλές στιγμές. Ουσιαστικά, έπρεπε να μπούμε στην τελική του ευθεία, προκείμενου οι δύο ομάδες να σημειώσουν τη μεγαλύτερή τους ευκαιρία. Στο 37' ο Μάνταλος πέρασε στον Ανσαριφάρντ, ο οποίος έπιασε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Μελίσσα να αποκρούει με δυσκολία.

Στο 41' οι φιλοξενούμενοι ξεδίπλωσαν γρήγορα την αντεπίθεση, με τον Μπαρμπόσα να κάνει το διαγώνιο τελείωμα και τον Τσιντώτα να μπλοκάρει.

Κι εκεί που όλα έδειχνα ότι το πρώτο μέρος θα ολοκληρωθεί χωρίς τέρματα, ήρθε ο Ανσαριφάρντ να δώσει τη λύση για την ΑΕΚ, ανοίγοντας το σκορ στο 44': Ο Μάνταλος βρήκε τον Ιρανό φορ με εξαιρετική μπαλιά στον χώρο, με τον τελευταίο να φεύγει στην κόντρα έχοντας δίπλα του τον Βργκοτς.

Ο επιθετικός της «Ένωσης» πάτησε περιοχή, εξουδετέρωσε με τρομερή κλειστή ντρίπλα τον Κροάτη στόπερ, για να πλασάρει ψύχραιμα εν συνεχεία τον Μελίσσα, γράφοντας το 1-0, με τον Μάνταλο να σημειώνει την 9η ασίστ του.

Δυνατό «μπάσιμο» στο δεύτερο μέρος από την ΑΕΚ, η οποία προσπάθησε να βρει ένα γρήγορο γκολ για να κλειδώσει το ματς. Μάλιστα μόλις στο 48' είχε δοκάρι, με την πολύ ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Τζαβέλλα, η οποία σταμάτησε στην αριστερή δοκό. Ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία για την «Ένωση» στο 49', με το Μελίσσα να αποκρούει το μονοκόμματο σουτ του Γκαρσία.

Εν συνεχεία έπεσε εκ νέου ο ρυθμός. Για να φτάσουμε στο «καυτό» εξάλεπτο του Παναιτωλικού. Στο 78' ο Καρέλης έφυγε πίσω από τη σέντρα όντας ολομόναχος, έτρεξε στην αντεπίθεση και πάτησε περιοχή, για να πλασάρει εύστοχα τον Τσιντώτα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Και πριν καλά-καλά προλάβει να συνέλθει από το σοκ, η ΑΕΚ είδε τον Μεντόσα -ο οποίος συνέχιζε στο ματς με ενοχλήσεις- να πιάνει τρομερό φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στα δύχτια για το τελικό 1-2.

Τίποτα δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά, με τον Παναιτωλικό να πανηγυρίζει έξαλλα το σπουδαίο και ιστορικό «διπλό».

AEK (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Σβάρνας (80' Ρότα), Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες (87' Κοσίδης), Λε Ταλέκ (80' Σάκχοφ), Άμραμπατ (88' Γέβτιτς), Μάνταλος, Γκαρσία (65' Τσούμπερ), Ανσαριφάρντ

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας, Λούι, Βργκοτς, Κορνέλιους, Χουχούμης, Φλόρες, Αντούνες (64' Μάρτενσον), Μπαρμπόσα (70' Μόρσεϊ), Μεντόσα (85' Τσιγγάρας), Ντουάρτε (85' Μαλής), Βέργος (70' Καρέλης)

Πηγή: tvxs.gr