Κυριακή, 30 Ιανουάριος 2022 21:22

Τρίτη σερί ήττα στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ, 2-1 από Βόλο (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Τρίτη σερί ήττα στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ, 2-1 από Βόλο (βίντεο)

Τρίτη διαδοχική εντός έδρα ήττα με το ίδιο σκορ για την ΑΕΚ, αφού μετά τον ΟΦΗ και τον Παναιτωλικό έχασε 1-2 στο ΟΑΚΑ κι απ' το Βόλο, στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Super League. Τα δύο γκολ των νικητών πέτυχε ο Φαν Βέερτ στο 16΄ και το 85΄ με πέναλτι, ενώ ενδιάμεσα είχε ισοφαρίσει ο Αραούχο στο 21΄.

Το ματς ξεκίνησε με ένα αυστηρό πέναλτι σε πτώση του Τσούμπερ στην περιοχή, μόλις στο 9ο λεπτό. Ο Ελβετός ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ. Στο 12΄ με εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι ο Αραούχο «άγγιξε» το γκολ της χρονιάς, όμως το δοκάρι χάλασε τα σχέδιά του.

Αμέσως μετά ο Βόλος άνοιξε το σκορ χάρη στην τρομερή επαφή με τα δίχτυα που έχει ο Φαν Βέερτ. Ο δεύτερος σκόρερ της Super League εκμεταλλεύτηκε σύγχυση στην περιοχή και με άμεση εκτέλεση από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 16΄. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ρεγκατέν με σουτ έξω από την περιοχή «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Πολύ ωραίο και ανοιχτό το ματς στο α΄ ημίχρονο με την ΑΕΚ να απαντάει άμεσα. Στο 21΄ από την εξαιρετική ασίστ του Σιμάνσκι ο Σέρχιο Αραούχο ισοφάρισε με το 7o εφετινό του γκολ. Οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» το γκολ σε δύο τετ α τετ του Λιβάι Γκαρσία και του Τσούμπερ σε φάσεις που ίσως να ξεκίνησαν από οφσάιντ, όμως ο βοηθός δεν σήκωσε τη σημαία του, άρα καταγράφονται ως χαμένες ευκαιρίες. Στο 33΄ ο Φεράρι «έβγαλε» πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Γκαρσία, σε ακόμα μία σπουδαία στιγμή για την Ένωση.

Γενικά στο α΄ ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν εξαιρετική, παρά τις πολλές απουσίες οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να φορέσει για πρώτη φορά στην καριέρα του το περιβραχιόνιο του αρχηγού ο Σέρχιο Αραούχο!

Σε αυτό συνετέλεσε το γεγονός ότι έλειπαν οι πέντε παίκτες που έχουν δηλωθεί ως αρχηγοί: Μάνταλος, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Βράνιες, Αμραμπάτ! Απουσίαζαν και οι δύο Ιρανοί (Ανσαριφάρντ, Μοχαμαντί) και ο τραυματίας Τσιντώτας, ενώ επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια μετά από 1,5 μήνα ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς.

Παρόλα αυτά, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ήταν ο Βόλος που έφτασε «μια ανάσα» από το 1-2, αλλά το απευθείας φάουλ του Φερνάντες «σταμάτησε» στο δοκάρι του ακινητοποιημένου Στάνκοβιτς.

Με την έναρξη του δεύτερου μισού του παιχνιδιού πάλι ο Βόλος απείλησε άμεσα (50΄) με τον Στάνκοβιτς να νικάει σε τέτ α τετ τον Φαν Βέερτ διορθώνοντας δικό του λάθος. Η εικόνα της ΑΕΚ επιδεινώθηκε ραγδαία στο β΄ ημίχρονο.

Ο χρόνος κυλούσε και ο Γιαννίκης δεν είχε ποιοτικές λύσεις στον πάγκο για αλλάξει τα δεδομένα. Από την άλλη ο Βόλος, παρά και τις δικές του απουσίες, έδειχνε να ελέγχει το ματς και στο 85΄ πήρε το προβάδισμα.

Ο Τζαβέλας έκανε ένα μεγάλο λάθος μαρκάροντας με τον αγκώνα προτεταμένο στο πρόσωπο του Ρίνερ. Πέναλτι το οποίο καταλόγισε ο διαιτητής αφού συμβουλεύτηκε το VAR και που αξιοποίησε ο Φαν Βέερτ.

Λίγο αργότερα ο σκόρερ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα κι έτσι η ΑΕΚ είχε περίπου ένα δεκάλεπτο (μαζί με τις καθυστερήσεις) για να αποφύγει ακόμα μία οδυνηρή ήττα.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (79΄ Μισελέν), Λε Ταλέκ (79΄ Σάκχοφ), Σιμάνσκι (89΄ Τάνκοβιτς), Γέβτιτς (67΄ Γιούσης), Γκαρσία (79΄ Γκαρσία), Τσούμπερ, Αραούχο

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Παπαδόπουλος, Πουρίτα, Ρίνερ, Γκουλέν, Φεράρι, Μπαριέντος, Τσοκάνης, Ρεγκατέν (81΄ Μπαρτόλο), Ορός (71΄ Άλεξ Σοάρες), Φερνάντες (89΄ Ρομέρο), Φαν Βέερτ

 

ΑΠΕ - ΜΠΕ