Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 17:16

Α.Ε. ΑΒΙΑΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2-0: Νίκη-ανάσα με Κορμπή

Γράφτηκε από τον

Σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για να αποφύγει τα μπαράζ παραμονής πέτυχε χθες στην έδρα της η Α.Ε. Αβίας που επικράτησε με 2-0 του Απόλλωνα Καλαμάτας.

Πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο έμπειρος μεσοεπιθετικός Δημήτρη Κορμπής που σημείωσε και τα δύο γκολ, δίνοντας στην ομάδα του τρεις πολύτιμους πόντους.
Ο Απόλλωνας δεν παρουσίασε την καλή εικόνα που είχε σε άλλα ματς, οι παίκτες του δεν βρέθηκαν σε καλή ημέρα, ενώ στάθηκαν άτυχοι αφού δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία της ΑΕ Αβίας, στις φάσεις που δημιούργησαν , κυρίως με τον Σαρδέλη, στη διάρκεια του 90λεπτου. Ετσι η Καλαματιανή ομάδα έφυγε από τον Κάμπο χωρίς να μπορέσει να αποσπάσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Πέρα από την ήττα στα θετικά καταγράφονται οι συμμετοχές στον αγώνα τριών νεαρών παικτών. Ο λόγος για τον Γιώργο Σεντεμέντε, ο οποίος πριν λίγες ημέρες έκλεισε τα 14, καθώς επίσης ο 15χρονος Αντώνης Δημητρόπουλος, αλλά και ο Βασίλης Τσουλάκος.
Στο 50’ από γέμισμα του Λυκουρέζου η μπάλα πέρασε από συμπαίκτες και αντιπάλους έσκασε στο έδαφος πήρε ύψος και κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 55’ ο Δ. Κορμπής με ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή απέφυγε 2-3 αντιπάλους του και με πλασέ από κοντά πέτυχε το 1-0. Στο 61’ ο ίδιος με ωραία σε ενέργεια και εκτέλεση σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Συγκεκριμένα, με δυνατό διαγώνιο σουτ σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου, βλέποντας ότι είχε βγει από την εστία του ο Γιακουμής, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Η ομάδα του Κάμπου ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες, καθώς στο 91’ αποβλήθηκε ο Ξυνός με 2η κίτρινη (η πρώτη στο 49’ για επικίνδυνο παίξιμο) για αψιμαχία που είχε με αντίπαλο του.
Το ματς διαιτήτευσε ο Ηλ. Μπουρίκας με βοηθούς διαιτητές τους Π. Νικολόπουλο, Γαϊτάνη.
Α.Ε. ΑΒΙΑΣ: Κολοκούβαρος, Γιαννέας (87’ Μητσέας), Γεωργίκος, Λυκουρέζος, Τζανετέας, Ε. Τσουλάκος (92’ Παπαδέας), Κ. Κορμπής, Γ. Καρδάσης, Δ. Τσουλάκος, Δ. Κορμπής, Ξυνός.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Γιακουμής, Μπούνας, Ρασσιάς, Πανταζής, Ι. Σεντεμέντες, Κουρεντζής, Πουλουπάτης, Καραΐσκος (63’ Δημητρόπουλος), Σαρδέλης (63’ Γ. Σεντεμέντες), Νικολόπουλος, Κοντογόνης (58’ Β. Τσουλάκος).