Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 16:36

ΟΜΟΝΟΙΑ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 2-0: Σημαντικό βήμα παραμονής, με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΟΜΟΝΟΙΑ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 2-0: Σημαντικό βήμα παραμονής, με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (φωτό)

 Ενα σημαντικό βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία έκανε χθες η Ομόνοια που επικράτησε στο “Γ. Λουκαρέας” του Εθνικού Μελιγαλά με 2-0.

Η Καλαματιανή ομάδα μπήκε στο παιχνίδι αποφασισμένη να πάρει τη νίκη και να συνεχίσει την προσπάθεια για την παραμονή. Οι παίκτες της έδειξαν διάθεση και πάθος για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα που ήταν η κατάκτηση των τριών πόντων. Οι προσπάθειες τους καρποφόρησαν με δύο γκολ, που σημείωσαν ένα σε κάθε ημίχρονο. Μάλιστα μετά από αυτή τη νίκη η Ομόνοια διεύρυνε τη διαφορά που την χωρίζει από τον Εθνικό στους 8 πόντους.
Τον ίδιο στόχο, την παραμονή έχει και ο Εθνικός Μελιγαλά που βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας του 1ου ομίλου της Α’ τοπικής μετά τη χθεσινή του ήττα, αλλά και τη νίκη της Α.Ε. Αβίας επί του Απόλλωνα, που έφερε την ομάδα του Κάμπου έναν βαθμό πάνω από τους κυανόλευκους. Οι παίκτες του Εθνικού σε αντίθεση με τους γηπεδούχους δεν έδειξαν το ίδιο πάθος για να διεκδικήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Δεν έπιασαν την απόδοση που θα επιθυμούσαν ώστε να αποσπάσουν βαθμό ή βαθμούς. Βέβαια έχασαν μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση όταν κέρδισαν πέναλτι με τον Σαραντόπουλο, όμως ο μεσοεπιθετικός του Εθνικού δεν κατάφερε να νικήσει από τα 11 βήματα τον Σταυριανό. Από εκεί και πέρα δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί και από τη στιγμή που ο αντίπαλος του βρήκε δίχτυα δύο φορές, δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι από το χθεσινό ματς.

Δεν έφτανε το ότι ηττήθηκαν αλλά στο 73’ έχασαν λόγω τραυματισμού και τον τερματοφύλακα του Δ. Αλεξόπουλο, ο οποίος τραυματίστηκε στον ώμο. Στη συγκεκριμένη φάση πήγε να αποτρέψει τον Μπάλα, από το να απειλήσει την εστία του και στην προσπάθεια του τραυματίστηκε. Η γιατρός του αγώνα Ελένη Σταθοπούλου του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες διαπίστωσε ότι έχει πρόβλημα στην ωμοπλάτη και στη συνέχεια κλήθηκε ασθενοφόρο, που ήρθε άμεσα στο γήπεδο και ο άτυχος παίκτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού. Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για εξάρθρωση ωμοπλάτης και είναι ένα πλήγμα για την ομάδα σε μία περίοδο που αγωνίζεται για την παραμονή της στην κατηγορία.
Να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη της αναμέτρηση κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και οι παίκτες της Ομόνοιας αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια, ώστε να τιμήσουν τη μνήμη του Κωνσταντίνου Τζανετάκου, αδερφού του προέδρου της ομάδας. Ο Κωνσταντίνος Τζανετάκος, που έφυγε πριν από λίγες ημέρες από τη ζωή, καθώς τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, ήταν εκ των ιδρυτών της Καλαματιανής ομάδας, ενώ τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της υπήρξε ποδοσφαιριστής και αργότερα διετέλεσε γενικός αρχηγός.

Φάσεις – γκολ

Στο 2’ ο Πουλάκος μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια και παράλληλα με την γραμμή του άουτ επιχείρησε το σουτ στέλνοντας την μπάλα στην αγκαλιά του Σταυριανού. Στο 7’ ο Γεωργόπουλος σε μπροστινή μπαλιά μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και υπό την πίεση του Μάραντου σούταρε η μπάλα βρήκε και στον Αλεξόπουλο που έπεσε στα πόδια του αντιπάλου του και η μπάλα έφυγε κόρνερ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 9’ ο Γεωργόπουλος εκτέλεσε κόρνερ ο Κοστρίβας έκανε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στο πίσω δοκάρι και ο Πουλάκος δεν κατάφερε να την απομακρύνει με το πόδι και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του.
Στο 34’ ο Σαραντόπουλος διεκδίκησε την μπάλα από τον Γαβρά, με τους δύο παίκτες να είναι με πλάτη στην εστία. Ο Γαβράς προσπάθησε να τη διώξει όμως κτύπησε στο πόδι τον αντίπαλο του και ο διαιτητής Τσουλάκος υπέδειξε αμέσως πέναλτι. Οι γηπεδούχοι, παίκτες, προπονητής και αναπληρωματικοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα υποστηρίζοντας ότι ήταν αυστηρή απόφαση για ένα τέτοιο μαρκάρισμα. Ο διαιτητής δεν άλλαξε απόφαση και ο Σαραντόπουλος το εκτέλεσε στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Σταυριανού, ο οποίος έπεσε σωστά και απέκρουσε σε κόρνερ το συρτό σουτ του μεσοεπιθετικού του Εθνικού. Στο 38’ σουτ του Μπαζάνη έξω από την περιοχή η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και έφυγε κόρνερ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 42’ οι αμυντικοί του Εθνικού προσπάθησαν να διώξουν την μπάλα από την περιοχή τους, αλλά την έστειλαν πάνω στον Μπάλα, αυτός σούταρε αμέσως όμως την έστειλε άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 56’ ο Τζανετάκος έκανε τη σέντρα στο πίσω δοκάρι στον Μπαρσελό που ήταν μόνος του, αυτός σούταρε στην κίνηση, όμως η μπάλα έσκασε στο έδαφος και έφυγε πλάγια όπου την μπλόκαρε ο Αλεξόπουλος. Στο 60’ ο Ράπτης επιχείρησε να σκοράρει με σουτ από καλή θέση όμως η μπάλα πέρασε άουτ δίπλα το κάθετο δοκάρι. Στο 73’ ο Μπάλας προσπάθησε να κερδίσει πέναλτι από τον Αλεξόπουλο, που πρόλαβε να διώξει την μπάλα. Ομως ο τερματοφύλακας του Εθνικού σε αυτή του την προσπάθεια τραυματίστηκε στον ώμο. Εκεί είχαμε διακοπή για περίπου 12 λεπτά, ώσπου να έρθει το ασθενοφόρο στο γήπεδο για να μεταφέρει τον άτυχο παίκτη στο νοσοκομείο για να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του. Στο 76’ ο Κοστρίβας έφτασε από τα πλάγια στην περιοχή του Εθνικού έκανε τη σέντρα στο α’ δοκάρι εκεί που ήταν ο Μπάλας που είχε προωθηθεί και με κοντινό σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας έτσι το 2-0, που ουσιαστικά “σφράγισε” τη νίκη της Ομόνοιας.
Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Τσουλάκος, που είχε βοηθούς διαιτητές την Στ. Τσαούση και τον Μπαρδή.
ΟΜΟΝΟΙΑ: Σταυριανός, Κοστρίβας, Μπούνας, Γαβράς, Δημητρίου, Μπαζάνης, Διονυσόπουλος (67’ Τάφα), Μπαρσελό (61’ Μάλαμας), Τζανετάκος (78’ λ.τρ. Ι. Κωστόπουλος), Γεωργόπουλος, Μπάλας.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Αλεξόπουλος (74’ λ.τρ. Παπανικολός), Ζύλφο, Διακουμάκος (49’ Αναστασίου), Μακρής, Παπαγεωργίου, Μάραντος, Ξυδιάς, Ράπτης, Πουλάκος, Σαραντόπουλος, Κανελλόπουλος.