Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022 13:05

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 2-1: Εγραψαν ιστορία οι Μανιάτες!

Γράφτηκε από τον
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 2-1: Εγραψαν ιστορία οι Μανιάτες!

 

Μεγάλες στιγμές ζει από χθες η Α.Ε. Μάνης μετά την πρόκριση επί της Κυπαρισσίας στα ημιτελικά του Κυπέλλου Μεσσηνίας!

Η ΑΕΜ νίκησε με 2-1 τον ΑΟΚ στο γήπεδο του Κάμπου (είχε χάσει με 3-2 στο πρώτο ματς) και χάρις στα δύο γκολ που είχε πετύχει εκτός έδρας πανηγύρισε την πρόκριση στους “4” του θεσμού για πρώτη φορά στην ιστορία της!
Η ομάδα του Τάκη Δρούγα που είναι και στην κορυφή του α’ ομίλου της Α’ τοπικής μετρώντας 11 σερί νίκες, έδειξε πως ειδικά στο γήπεδο της είναι πολύ δυνατή και μπορεί να λυγίσει κάθε αντίπαλο.
Μετά λοιπόν την Εράνη οι Μανιάτες πέταξαν εκτός κυπέλλου και την ισχυρή Κυπαρισσία και βαδίζουν ολοταχώς για τον μεγάλο τελικό! Από την άλλη ο ΑΟΚ ηττήθηκε στις λεπτομέρειες και στάθηκε άτυχος σε ορισμένες φάσεις, όμως η πραγματικότητα είναι πως έχασε τον πρώτο στόχο της σεζόν που ήταν η κατάκτηση του κυπέλλου και θα τα δώσει όλα πλέον για να κατακτήσει τον τίτλο στην Α’ τοπική.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο με το ματς να πηγαίνει στη δύναμη, με αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα στη μεσαία γραμμή.

Με πέναλτι το 1-0 στο 37’

Στο 28’ οι φιλοξενούμενοι έγιναν απειλητικοί, με τον Αθανασόπουλο μετά από βαθιά μπαλιά να προλαβαίνει Αντωνόπουλο και Περιβολάρη, όμως το πλασέ του δεν βρήκε στόχο.
Το ματς ήταν μοιρασμένο, χωρίς κάποια από τις δύο ομάδες να υπερέχει, όμως στο 37’ άλλαξαν τα δεδομένα... Ο Παπαθεοδώρου έκανε το γέμισμα και ο Χελάς επιχείρησε το σουτ, με τον Μπουτσικάκη να τον βρίσκει με προβολή και τον διαιτητή να δίνει σωστά το πέναλτι.
Ο φορμαρισμένος Αλεξανδρόπουλος ευστόχησε από τα 11 βήματα, γράφοντας το 1-0.
Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Κώστα Παλαμάρα μπήκε δυνατά, παίρνοντας μέτρα στο γήπεδο και απειλώντας κυρίως από αριστερά με τον Αντωνόπουλο.
Στο 54’ ο Σκοτζάι εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο Καπλάνης πήρε την κεφαλιά που έφυγε άουτ.

Ισοφάριση στο 61’ με Σκοτζάι

Στο 61’ ο Καπλάνης εκτέλεσε με δύναμη ένα πλάγιο άουτ, οι αμυντικοί δεν απομάκρυναν και ο Σκοτζάι με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αφιερώνοντας το γκολ στον τραυματία συμπαίκτη του Παρασκευόπουλο.
Πλέον οι φιλοξενούμενοι είχαν σκορ πρόκρισης και μετά από δύο λεπτά έχασαν τεράστια ευκαιρία να ανατρέψουν το σκορ... Ο Κωνσταντόπουλος έδωσε στον Αντωνόπουλο που έπιασε το διαγώνιο σουτ, με τον γκολκίπερ Αντωνόπουλο να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ, κρατώντας την ομάδα του στο κόλπο της πρόκρισης.
Ο ΑΟΚ πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και στο 67’ ο Μαρκόπουλος βρήκε στην περιοχή τον Κωνσταντόπουλο που επιχείρησε το ψηλοκρεμαστό πλασέ, όμως ο Γιαννής έδιωξε σωτήρια με το κεφάλι.

Με φοβερό γκολ το 2-1
ο Σπανός στο 73’!

Οι Μανιάτες στο 73’ πήραν και πάλι κεφάλι στο σκορ... Ο δραστήριος Χατζηπαναγιώτης έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, με τον Στεφανάκο να επιχειρεί λάθος έξοδο και να χάνει την μπάλα που κατέληξε στον Αλεξανδρόπουλο που σούταρε, με την μπάλα να σταματά στο σώμα του Μιτρόφ...
Η φάση δεν είχε τελειώσει, με τον Σπανό να την κερδίζει μετά από κόντρες και με τρομερό σουτ μέσα από την περιοχή να την στέλνει συστημένη στο αριστερό παραθυράκι για το 2-1, εν μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών!
Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μαζικά στην επίθεση, με την είσοδο στο ματς και του Παναγόπουλου.

Δοκάρι ο ΑΟΚ με Καπλάνη

Μάλιστα στο 80’ στάθηκαν άτυχοι όταν μετά από γέμισμα του Σκοτζάι ο Καπλάνης έπιασε το σουτ που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ!
Αυτή ήταν και η τελευταία ευκαιρία στο ματς, με τους Μανιάτες να πανηγυρίζουν αγκαλιασμένοι στο φινάλε τη μεγάλη επιτυχία φωνάζοντας “Κόλκα, Κόλκα”, μην ξεχνώντας τον αδικοχαμένο Κώστα Αργυρόπουλο!
Καλή ήταν η διαιτησία του Παπακωνσταντίνου και των βοηθών του Η. Μπουρίκα και Μπαρδή.
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: Αντωνόπουλος, Χατζηπαναγιώτης, Γιαννής, Περιβολάρης, Παπαθεοδώρου, Τζανετέας, Μπέρμπερη, Μουστάκας (68’ λ.τρ. Δουρούμης), Φετάχου (50’ Σπανός), Αλεξανδρόπουλος, Χελάς (92’ Μέτσο).
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Στεφανάκος, Καπλάνης, Ζαφείρης, Μιτρόφ, Π. Μπουτσικάκης, Μαρκόπουλος, Σκοτζάι (88’ Σπυρόπουλος), Κατσιώλης, Κωνσταντόπουλος (77’ Παναγόπουλος), Αθανασόπουλος, Αντωνόπουλος.