Σάββατο, 12 Φεβρουάριος 2022 15:25

SUPER LEAGUE: Ντέρμπι αήττητου και επιβίωσης στον Πειραιά

Γράφτηκε από τον
SUPER LEAGUE: Ντέρμπι αήττητου και επιβίωσης στον Πειραιά

Το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, δεσπόζει στο πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. Εντός έδρας υποχρεώσεις για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, κόντρα σε Ατρόμητο και Λαμία, αντίστοιχα.

Να διατηρήσει ή και να αυξήσει τη διαφορά από τους διώκτες του επιθυμεί ο Ολυμπιακός που περιμένει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την ΑΕΚ. Οι «ερυθρόλευκοι», που παραμένουν αήττητοι στο πρωτάθλημα, έρχονται από τη δύσκολη πρόκριση επί του Παναιτωλικού στο Κύπελλο ενώ στο μυαλό τους έχουν και την επικείμενη αναμέτρηση με την Αταλάντα για τα PlayOff του Europa League. Αντίθετα, ο «Δικέφαλος», έπειτα από το δραματικό αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ, έμεινε ουσιαστικά δίχως στόχο για το υπόλοιπο της σεζόν και θα παίξει με στόχο να σπάσει τη δυσμενή παράδοση που έχει τα τελευταία χρόνια κόντρα (και) στους Πειραιώτες.
Ο Παναθηναϊκός περιμένει στη Λεωφόρο τη Λαμία, με τις δυο ομάδες να κάνουν… ζέσταμα ενόψει των μεταξύ τους αναμετρήσεων για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ο σύλλογος από τη Φθιώτιδα ηττήθηκε την περασμένη Πέμπτη από τον Ατρόμητο, ο οποίος με τη σειρά του πηγαίνει στην Τούμπα για να κοντραριστεί με τον αναγεννημένο το τελευταίο δίμηνο ΠΑΟΚ που συμπλήρωσε 13 ματς αήττητος (με 11 νίκες στο διάστημα αυτό). Οι Θεσσαλονικείς έχουν, ωστόσο, να σκέφτονται και τις αναμετρήσεις με τη Μίντλαντ για τα PlayOff του Conference League. Παιχνίδι mustwin αυτό για τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης που υποδέχεται στη Ριζούπολη τον απογοητευμένο – από τον τρόπο που αποκλείστηκε από το Κύπελλο – Παναιτωλικό ενώ ο Αστέρας Τρίπολης έχει την ευκαιρία να κάνει ακόμη ένα βήμα προς τα Play Offκαθώς φιλοξενεί τον Ιωνικό. Κρίσιμο στη μάχη της εξάδας θα είναι και το παιχνίδι στο Ηράκλειο, με τον ΟΦΗ να κοντράρεται με τον Βόλο και, ακόμα περισσότερο, αυτό με το οποίο ολοκληρώνεται η 23η αγωνιστική στους «Ζωσιμάδες», καθώς ο ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετωπίζει τον Άρη.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League:

Σάββατο

Απόλλων Σμύρνης – Παναιτωλικός, 7.30 μ.μ.
Αστέρας Τρίπολης – Ιωνικός, 7.30 μ.μ.

Κυριακή

ΟΦΗ – ΝΠΣ Βόλος , 3 μ.μ.
Παναθηναϊκός – Λαμία, 3.30 μ.μ.
ΠΑΟΚ – Ατρόμητος, 5.15 μ.μ.
Ολυμπιακός – ΑΕΚ, 7.30 μ.μ.

Δευτέρα
ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης, 7.30 μ.μ.