Τρίτη, 15 Φεβρουάριος 2022 20:03

Τικίνιο: «Πρωτάθλημα και όσο πιο μακριά γίνεται στο Europa League»

Γράφτηκε από τον
Τικίνιο: «Πρωτάθλημα και όσο πιο μακριά γίνεται στο Europa League»

Όσα δήλωσε ο Τικίνιο Σοάρες σε συνέντευξή του στο site της UEFA.

Για τους στόχους του Ολυμπιακού τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο Europa League αναφέρθηκε ο Τικίνιο Σοάρες στο site της UEFA.
Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξή του στην UEFA:
Για τις δύσκολες στιγμές που έζησε: «Ήταν πραγματικά δύσκολα. Μετά από λίγους μήνες αδράνεις, μετά την επιστροφή μου από την Κίνα, έσκασε η πανδημία του κορωνοϊού. Η Πορτογαλία μπήκε σε lockdown και δεν είχα τι να κάνω. Το μόνο που έκανε ήταν να μείνω σπίτι και να προπονηθώ.
Αν είσαι συνηθισμένος στο να παίζεις και μετά σταματάς για πέντε ή έξι μήνες, βάζεις λίγα κιλά. Αλλά στο κεφάλι μου ήμουν συγκεντρωμένος στο να επιστρέψω. Είμαι ο τύπος του ανθρώπου που δεν τα παρατάει. Όποτε παίρνω την ευκαιρία να παίξω ποδόσφαιρο, είμαι μέσα».
Για τον Μαρτίνς: «Έπαιξα μαζί του στη Βιτόρια Γκιμαράες. Είμαι πιο έμπειρος και ανεπτυγμένος ως ποδοσφαιριστής τώρα, αλλά αυτός παρέμεινε ίδιος. Απαιτεί και προσπαθεί να βοηθάει τους παίκτες να βελτιώνονται κάθε μέρα. Είναι φανταστικός».
Για την Πόρτο: «Προσωπικά, η στιγμή μου στην Πόρτο ήταν απίστευτη. Ήταν σουρεαλιστικό για μένα γιατί ήρθα από το τίποτα. Η θητεία μου στην Πόρτο θα είναι πάντα ιδιαίτερη. Θα θυμάμαι εκείνη την περίοδο μέχρι τη μέρα που θα πεθάνω».
Για τα γκολ του στο Europa League με τον Ολυμπιακό: «Οι πρώτες μου στιγμές εδώ δεν ήταν εύκολες, γιατί δεν είχα παίξει για έξι μήνες. Έκανα κάποιες καλές εμφανίσεις, σκόραρα γκολ και βοήθησα τους συμπαίκτες μου να πάρουμε νίκες. Θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται στο Europa League. Όποιους τίτλους μπορούμε να κερδίσουμε, θα προσπαθήσουμε να τους κερδίσουμε».