Πέμπτη, 24 Φεβρουάριος 2022 10:29

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ 2-2: “Χ”αμένη ευκαιρία να πλησιάσει την κορυφή

Γράφτηκε από τον

 

Ο,τι με κόπο χτίζει εκτός, γκρεμίζει στη Μεσσήνη η Καλαμάτα, που παραχώρησε τη δεύτερη σερί ισοπαλία, μετά από αυτή με την ΑΕΚ Β’.

Αυτή τη φορά το χθεσινό εξ αναβολής ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής με την Καλλιθέα είχε γκολ (2-2).
Η “Μαύρη Θύελλα” προηγήθηκε δύο φορές με γκολάρες από Κωνσταντινόπουλο (12’) και Λουκίνα (43’), αλλά οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τον έμπειρο πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, του Παναιτωλικού και του Απόλλωνα, Αντονι Μουνιέ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τα λάθη στην άμυνα, βρίσκοντας δίχτυα στο 35’ και στο 49’.
Στο 77’ ο Κόκκορης αστόχησε σε ανεπανάληπτο τετ α τετ, πλασάροντας άουτ από τα τρία μέτρα και έτσι η Καλαμάτα έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να μειώσει στον ένα βαθμό τη διαφορά από τον πρωτοπόρο στον β’ όμιλο της Super League 2 Λεβαδειακό και παράλληλα να αποσπαστεί τρεις βαθμούς από την Καλλιθέα. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν με 35 βαθμούς στη δεύτερη θέση και απέχουν μια νίκη από το Λεβαδειακό, που έχει ένα ματς περισσότερο από την Καλαμάτα και δύο από την Καλλιθέα.

Γκολάρα από τον αρχηγό

Η “Μαύρη Θύελλα” έχοντας χθες πολύ κόσμο στο πλευρό της, ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με την “βολίδα” του Κωνσταντινόπουλου στο 12’ και αφού η μπάλα χτύπησε και στο δοκάρι. Ο αρχηγός της Καλαμάτας, που πέτυχε το πρώτο του φετινό γκολ αποχώρησε τραυματίας στο 26’ και ο Τσαγκαλίδης που τον αντικατέστησε, δεν ήταν σε καλή μέρα.
Η Καλλιθέα μετά το 20’ πήρε μέτρα στο γήπεδο και στο 21’ ο Τσελεπίδης ανέτρεψε τον Κυνηγόπουλο που θα έβγαινε φάτσα με τον τερματοφύλακα, με τον ρέφερι Ανδριανό να δείχνει κίτρινη κάρτα στον αμυντικό της Καλαμάτας, εν μέσω διαμαρτυριών των Αθηναίων που ζήτησαν κόκκινη.
Στο 27’ ο Μουνιέ δοκίμασε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Ταΐρης, μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία.


Με κεφαλιά Μουνιέ το 1-1

Στο 36’ ωστόσο σε σέντρα του Μανθάτη από αριστερά, ο Μουνιέ βρέθηκε μόνος στην καρδιά της άμυνας και σαν σε.. προπόνηση έκανε με κεφαλιά στην ανυπεράσπιστη εστία το 1-1.

Ξανά προβάδισμα με Λουκίνα

Η Καλαμάτα μπόρεσε όμως κόντρα στη ροή του ματς να προηγηθεί στο 43’ με ωραίο σουτ του πρώτου της σκόρερ Γιάννη Λουκίνα μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να πηγαίνει στην ίδια γωνία με το σουτ του Κωνσταντινόπουλου.
Με τον ενθουσιασμό του 2-1, ο Γρίβας δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή στο 45’, στέλνοντας την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι.

Κακή αρχή στο β’ μέρος

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τους γηπεδούχους. Ο Μουνιέ στο 49’ πέρασε ανάμεσα από Τσαγκαλίδη και Παπατόλιο, “τσιμπώντας” την μπάλα με το κεφάλι από τον δεύτερο και με σουτ έφερε ξανά το ματς στα ίσα, σκοράροντας για ένατη φορά με τη φανέλα της Καλλιθέας.
Ο Γιάννης Μπελά αντικατέστησε μάλιστα στο 53’ τον Παπατόλιο, με τον Κόκκορη ώστε να γίνει πιο επιθετική η Καλαμάτα που δεν μπορούσε όμως να απειλήσει. Στο 62’ το γυριστό σουτ του Φελίπε εντός περιοχής, βρήκε σε ετοιμότητα τον Στρέζο που μπλόκαρε.

Τριπλή αλλαγή και
επιθετική πνοή

Στο 70’ μπήκαν στο ματς Μπόρχες, Παυλίδης και Μαβινγκά αντί των Γρίβα, Ματέους και Μοζέρ και η Καλαμάτα αύξησε την πίεση στα καρέ της Καλλιθέας. Ο Μπόρχες πήρε πρωτοβουλίες από αριστερά και από δική του σέντρα στο 72’ η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ρώσση, όμως ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Στο 76’ σε σέντρα του Τσαγκαλίδη, ο Παυλίδης έκανε κίνηση φορ, αλλά η κεφαλιά του δεν βρήκε στόχο.

Αγγιξε το 3-2 στο 77’

Ενα λεπτό αργότερα, ο Αναστασόπουλος με εξαιρετική μπαλιά έβγαλε μόνο του τον Κόκκορη, που έκανε κάκιστο τελείωμα, στέλνοντας την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 88 από πάσα αυτή τη φορά του Κόκκορη, ο Αναστασόπουλος έκανε το σουτ που κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Καλλιθέας. Η τελευταία ευκαιρία καταγράφηκε στο 92’, όταν από σέντρα του Μπόρχες από αριστερά, ο Φελίπε δεν βρήκε όπως ήθελε με το κεφάλι την μπάλα, που πέρασε άουτ από το κάθετο δοκάρι.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης, Κωνσταντινόπουλος (26’ λ.τρ. Τσαγκαλίδης), Παπατόλιος (53’ Κόκκορης), Τσελεπίδης, Μπακαγιόκο, Ματέους (70’ Μαβινγκά), Αναστασόπουλος, Ματέους (70’ Παυλίδης), Φελίπε, Γρίβας (70’ Μπόρχες), Λουκίνας.
ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Στρέζος, Ρώσση, Ευαγγέλου, Ρέντζας, Τσιντώνης (65’ Ντεμέτριους), Μπουλουλής, Χατζιδήμπας, Σαντάνα (70’ Βογιατζής), Μουνιέ (79’ Κωστίκα), Κυνηγόπουλος, Μανθάτης (76’ Χασανμπέγκοβιτς).