Παρασκευή, 25 Φεβρουάριος 2022 12:42

ΕΠΣΜ: Εκλογές άνευ προηγουμένου – 9 μόνο ομάδες θα εκλέξουν τη νέα διοίκηση!

Γράφτηκε από τον

Εκλογές άνευ προηγουμένου θα διεξαχθούν αυτό το Σάββατο στην Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας, καθώς η νέα διοίκηση θα προκύψει από τς ψήφους εννέα μόνο ομάδων από τις συνολικά 65!

Αυτές δηλαδή που έχουν εγγραφεί στο Αθλητικό Μητρώο της ΓΓΑ και έχουν δικαίωμα ψήφου στις αρχαιρεσίες, οι οποίες θα γίνουν στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος” στο Διοικητήριο. Ο λόγος για τους: Απόλλωνα Καλαμάτας, Εθνικό Καλαμάτας, Μεσσηνιακό, ΑΟ Πατίστα, Διαβολίτσι, Εθνικό Μελιγαλά, Εράνη, Μεθώνη και Πάμισο. Οι υπόλοιπες 56 ομάδες δεν έχουν λόγο και... δύναμη για να διαμορφώσουν το σκηνικό για την επόμενη τετραετία. Η μη εγγραφή τους στο Μητρώο, τους αποκλείει από την εκλογική διαδικασία και από τον Αύγουστο, όσα σωματεία της χώρας δεν θα έχουν εγγραφεί, θα πάψουν να υφίστανται. Κάτι που σημαίνει ότι πολλές διοργανώτριες αρχές δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης.
Μέχρι το καλοκαίρι βέβαια πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει, αλλά στην παρούσα φάση το βέβαιο είναι ότι οι εκλογές των Ενώσεων γίνονται με τα κριτήρια που θέσπισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Και στην ΕΠΣΜ ετοιμάζονται να γράψουν... ιστορία. Εκλογές με εννέα ομάδες είναι κάτι που προκαλεί κλαυσίγελο.
Η ευθύνη βαραίνει και τις ομάδες που όλο αυτό το διάστημα δεν έκαναν τις ενέργειες για να ενταχθούν στο Μητρώο, αλλά και την Ενωση, που δεν ενημέρωσε ή δεν πίεσε όπως θα έπρεπε για να αλλάξει η κατάσταση. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η διαδικασία είναι χρονοβόρα και ως συνήθως στην Ελλάδα με πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια.
Γι’ αυτό και η πλειοψηφία των ποδοσφαιρικών ομάδων στη Μεσσηνία είναι εκτός Μητρώου.
Οσον αφορά τους υποψήφιους για την προεδρία στην Ενωση, είναι οι δύο που μονομάχησαν και στις προηγούμενες εκλογές με διαφορετικές τότε συνθήκες, ο Βασίλης Σπηλιώτης και ο Τάκης Βασιλόπουλος. Ο νυν πρόεδρος της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας και ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας, διεκδικούν αύριο τις ψήφους των... εννέα ομάδων. Να σημειωθεί ότι αρκετοί παράγοντες και ομάδες έχουν ζητήσει τη αναβολή των εκλογών ώστε να διεξαχθούν στο μέλλον με περισσότερα σωματεία, αλλά από την ΕΠΣΜ έλεγαν χθες πως θα γίνουν κανονικά το Σάββατο.