Τετάρτη, 20 Αύγουστος 2014 21:52

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Χλωμή εικόνα και νέα φιλική ήττα από Βάρδα (0-1)

Γράφτηκε από τον
"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Χλωμή εικόνα και νέα φιλική ήττα από Βάρδα (0-1)

Στο πρώτο εντός έδρας φιλικό παιχνίδι της η νέα "Μαύρης Θύελλας" παρουσίασε μια χλωμή εικόνα, η οποία σίγουρα προβλημάτισε τους περίπου 150 φιλάθλους της ομάδας που βρέθηκαν σήμερα το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο.


Η Μεσσηνιακή ομάδα γνώρισε νέα φιλική ήττα από την Βάρδα με 1-0 (είχε προηγηθεί το 1-0 στην Ηλεία πριν 10 μέρες) ενώ η όλη εμφάνιση της έδειξε πως θέλει ακόμη δουλειά αλλά και προσθήκες παικτών για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.
Φυσικά και σήμερα η Καλαμάτα έπαιξε με κάποιες απουσίες παικτών που θεωρητικά προορίζονται για βασικοί (όπως οι Σκάρος και Δημητριάδης), ο Καλαντζής αποχώρησε στο 35' λόγω τραυματισμού ενώ φυσικά εκκρεμούν και 1-2 μεταγραφές ακόμη. Δεν είναι δηλαδή η Καλαμάτα που είδαμε σήμερα (και ειδικά η μεσαία γραμμή της) αυτή που θα δούμε στο πρωτάθλημα.
Ωστόσο η ομάδα που έπαιξε συνολικά έδειξε πως θέλει χρόνο να δέσει και να αρχίσουν να βρίσκονται οι παίκτες μέσα στο γήπεδο, καθώς υστέρησε πολύ στο δημιουργικό κομμάτι, ενώ δεν απέφυγε ούτε τα λάθη στην άμυνα.

Η εικόνα του αγώνα
και ατομικά των παικτών

Στο πρώτο μέρος η Καλαμάτα είχε διάθεση να δείξει πράγματα και κατά διαστήματα κυκλοφόρησε καλά τη μπάλα, χωρίς όμως να μπορεί να απειλήσει. Η εικόνα της δεν βελτιώθηκε στην επανάληψη, ενώ ουσιαστικά πλησίασε κοντά στο γκολ τρείς φορές σε όλο το 90λεπτο.
Στο 4' μετά από φάουλ του Χαρίτου ο Ρούσσης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο 59' ο Χαρίτος εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο Τριάντος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι ενώ στο 68' ο Κουντάνης βρήκε τον Κακκαλή σε καλή θέση αλλά ο τελευταίος δεν βρήκε τη μπάλα καλά και αυτή πέρασε πολύ άουτ.
Η Βάρδα κέρδισε πέναλτι στο 15' με τον Σαραντόπουλο να δέχεται το μαρκάρισμα του Παναγιωτόπουλου, σε μια φάση που πάντως δεν φάνηκε να υπήρχε παράβαση. Ο Πάππος όμως απέκρουσε με πολύ ωραία επέμβαση στην αριστερή του γωνία το χτύπημα του Ντόμα. Στο 40' ο Σαραντόπουλος έκανε ωραία ατομική προσπάθεια αλλά ο Πάππος αντέδρασε και πάλι σωστά και το πρόλαβε με εγκαίρη έξοδο.
Και στο 90' ο Γραμματικόπουλος με ωραία διαγώνια πάσα βρήκε τον Δημητρακόπουλο μέσα στην περιοχή και αυτός με ιδανικό πλασέ πέτυχε το 0-1.
Από πλευράς Καλαμάτας, ο Πάππος έδειξε θετικά στοιχεία όταν χρειάστηκε ενώ στην άμυνα ξεκίνησαν ο Τριάντος αριστερά, ο Παναγιωτόπουλος δεξιά και οι Ρούσσης, Χριστοφιλέας στο κέντρο της άμυνας. Εγιναν κάποια αμυντικά λάθη ενώ το θετικό ήταν ότι οι μελανόλευκοι κέρδισαν όλες τις εναέριες μονιμαχίες. Στην μεσαία γραμμή ήταν ο Λουμπαρδέας που έδειξε ανέτοιμος, ο Χαρίτος που μάλλον ήταν ο κορυφαίος και ο Βασιλόπουλος που έδειξε κάποια θετικά στοιχεία. Μπροστά ο Καλαντζής έπαιξε μόνο 35' λεπτά, ο Ηλιόπουλος δεν φάνηκε ιδιαίτερα στην κορυφή ενώ δεξιά ο Γεωργακόπουλος ήταν δραστήριος στο ξεκίνημα αλλά δεν φάνηκε στην συνέχεια όταν πέρασε στην κορυφή.
Ο Σέρβος Μιλόσεβιτς δεν φάνηκε ιδιαίτερα στο β' μέρος, όπου συνολικά η ομάδα είχε και πάλι προβλήματα στην δημιουργία.
Οσον αφορά τον τραυματισμό του Καλαντζή, χτύπησε στο γόνατο και σήμερα θα φανεί αν υπάρχει ζημιά.

Ενταση και διακοπή

Το παιχνίδι διεκόπη στο 70' όταν είχαμε διαπληκτισμό παικτών των δύο ομάδων. Μάλιστα μπήκαν στο γήπεδο και περίπου 15 φίλαθλοι με αποτέλεσμα να διακοπεί το ματς και να πάνε στα αποδυτήρια οι διαιτητές που ήταν οι Νικολόπουλος, Καλογερόπουλος και Ρέκκας.
Τελικά μετά από 5 λεπτά ηρέμησαν τα πνεύματα και το ματς συνεχίστηκε κανονικά. Δεν συντάχθηκε πάντως φύλλο αγώνα ώστε να υπάρχει ο οποιοσδήποτε κίνδυνος τιμωρίας.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Πάππος (65' Κωνσταντακόπουλος - 78' λ.τ. Πάππος), Παναγιωτόπουλος (46' Σκαρλάτος), Τριάντος, Ρούσσης, Χριστοφιλέας, Ηλιόπουλος (55' Κουντάνης), Χαρίτος, Λουμπαρδέας (46' Μιλόσεβιτς), Βασιλόπουλος, Γεωργακόπουλος, Καλαντζής (46' λ.τ. Κουντάνης).
ΒΑΡΔΑ: Καπετανάκης, Πολίτης, Τριγάζης, Βραχνής, Αποστολόπουλος, Νικολόπουλος, Ανδριέλος, Ντόμας, εοδωρακόπουλος (60' Σιδέρης), Σαραντόπουλος (68' Δημητρακόπουλος), Γραμματικόπουλος.