Τρίτη, 08 Μαρτίου 2022 13:30

ΚΑΛΑΜΑΤΑ Κ17 – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ15 1-7: Φιλική ήττα από τους “ερυθρόλευκους” (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Φιλική ήττα με 7-1 γνώρισε ομάδα της Καλαμάτας αποτελούμενη από παίκτες της Κ15 και της Κ17 από την Κ15 του Ολυμπιακού.

Το φιλικό έγινε περισσότερο για αποκτήσουν εμπειρίες οι νεαροί παίκτες της Καλαμάτας, αφού πέρα από τις προπονήσεις δεν έχουν παίξει με αντίστοιχους αντιπάλους. Η Καλαματιανή ομάδα αποτελούνταν από παίκτες που στελεχώνουν την Κ15, ενώ χρησιμοποιήθηκαν παίκτες που συμμετέχουν στην Κ17, η οποία συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β’ τοπικής. Ο λόγος για τους Ρούπα, Δημητρίου, Μωραγιάννη. Επίσης αγωνίστηκαν και δύο παίκτες από τη Μικτή Μεσσηνίας Κ15, οι Γιώργος Γεωργουλέας του Δαναού και ο Σωτήρης Ντελής του Ολυμπιακού Διαβολιτσίου.
Σε ότι αφορά την ομάδα του Ολυμπιακού, ήρθε να αγωνιστεί έχοντας ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα Κ15 της Σούπερ Λιγκ και προετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στο φάιναλ 4, όπου θα διεκδικήσουν τον τίτλο. Προπονητής της ομάδας είναι ο παλιός παίκτης του Ολυμπιακού Τάσος Πάντος, ενώ συνεργάτης του ως προπονητής τερματοφυλάκων είναι ο Σωκράτης Κοψαχείλης, που εκτός από τους ερυθρόλευκους, έχει αγωνιστεί και στην Καλαμάτα.

Στο 8’ ο Οσάφι με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ. Στο 16’ ο Φίλης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι “έγραψε” το 0-2. Στο 53’ από κόρνερ του Φίλη ο Τσερεβελάκης με φαλτσαριστό σουτ από τη γωνία σχεδόν της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα αρχικά στο κάθετο δοκάρι και στα δίχτυα και έτσι έγινε το 0-3. Ενα λεπτό μετά ο Φίλης με σουτ μέσα από την περιοχή σημείωσε το 0-4. Στο 60’ ο Κωστούλας με σουτ έκανε το 0-5. Στο 62’ φάουλ του Δημητρίου απέκρουσε ο Γεωργακόπουλος και στην επαναφορά ο Μητρόπουλος με πλασέ μείωσε προσωρινά σε 1-5. Στο 66’ ο Παπαδόπουλος ανέτρεψε τον Γιωτόπουλο και ο διαιτητής Καυκάς έδωσε το πέναλτι. Ο Κωστούλας με εύστοχη εκτέλεση ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 1-6. Δέκα λεπτά μετά και πάλι ο Κωστούλας με ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ στην απέναντι γωνία διαμόρφωσε το τελικό 1-7.
Στο 39’ ο Οσάφι με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Ευκαιρίες για γκολ έχασαν οι Πλης (6’ σουτ), Οσάφι (7’ κεφαλιά) και Μωραγιάννης (40’ κοντινό σουτ).
Το φιλικό διαιτήτευσε ο Καυκάς που είχε βοηθούς διαιτητές τους Π. Νικολόπουλο, Χρ. Μπουρίκα.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ Κ15: Κουρεντζής (41’ Π. Βαρελάς), Θεοφιλόπουλος, Ρούπας, Παπαδόπουλος (79’ Καρνάκης), Μητρόπουλος, Δημητρίου (79’ Σπ. Βαρελάς), Π. Σαούτης (73’ Καρακαϊδός), Γεωργουλέας (41’ Γιακουμής), Μωραγιάννης (82’Ντόντα), Αρλίντ Χότζα (41’ Τσαούσης), Ντελής (59’ Π. Φράγκος).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ15: Τσιρίνης (41’ Γεωργακόπουλος), Σκουρόπουλος (41’ Γιωτόπουλος), Γ. Φράγκος (41’ Χαραλαμπίδης), Σουλανιάκου (41’ Ρουμελιώτης), Θεοδωρίδης (63’ Μενεγάτος), Φίλης (58’ Κωστούλας), Ζουριδάκης (41’ Γκρόζος), Πλης (41’ Τσερεβελάκης), Δαρβίρας (58’ Μαχαίρας), Κτενάς (41’ Μιχαηλίδης), Οσάφι (41’ Τζώρτζης).

Παρουσίες στο γήπεδο

Το παιχνίδι παρακολούθησαν ο Βασίλης Γεωργόπουλος σκάουτερ του Ολυμπιακού, μαζί με τον Γιώργο Μπένο και τον Δημήτρη Ηλιόπουλο, ενώ στα επίσημα ήταν ο Αγγελος Σκαφιδάς με Τάκη Πολίτη φίλο του από τη Μεθώνη. Στο τέλος του αγώνα ο Αγγελος Σκαφιδάς είχε σύντομη συνομιλία με το Σωκράτη Κοψαχείλη.
Το αγώνα παρακολούθησε και ο παλιός τερματοφύλακας της Καλαμάτας και άλλων ομάδων Σωτήρης Λυμπερόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στο γήπεδο για να δει και το βαφτιστήρι του, τον Χαράλαμπο Κωστούλα (πέτυχε το 3 τελευταία γκολ του Ολυμπιακού), γιο του Θανάση Κωστούλα παλιό παίκτη του Ολυμπιακού και της Καλαμάτας.