Παρασκευή, 11 Μάρτιος 2022 10:46

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΥΚΙΝΑΣ ΣΤΗΝ “Ε”: “Μας ανοίγει η όρεξη όσο είμαστε κοντά στην πρώτη θέση”

Γράφτηκε από τον
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΥΚΙΝΑΣ ΣΤΗΝ “Ε”: “Μας ανοίγει η όρεξη όσο είμαστε κοντά στην πρώτη θέση”

Με το 15ο γκολ του Γιάννη Λουκίνα η Καλαμάτα νίκησε την Τετάρτη με 1-0 τον Αστέρα Βλαχιώτη στη Μεσσήνη και πανηγύρισε την 12η νίκη της σε 21 παιχνίδια στη Super League 2.

Μια νίκη που τη έφερε ξανά στη δεύτερη θέση του β’ ομίλου και σε απόσταση τριών βαθμών από τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό, ο οποίος δεν αγωνίστηκε με την Καλλιθέα λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.
Η “Μαύρη Θύελλα” δείχνει ικανή να αμφισβητήσει τα πρωτεία του Λεβαδειακού και να πάρει την πρωτιά και συνάμα το εισιτήριο για τα μπαράζ ανόδου στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ειδικά αν συνεχίσει να “πυροβολεί” κατά... ριπάς, ο Γιάννης Λουκίνας. Ο 30χρονος επιθετικός έχει πετύχει τα 15 από τα 29 συνολικά γκολ της Καλαμάτας και είναι πρώτος σκόρερ στον όμιλο. Ηδη έχει ισοφαρίσει το ρεκόρ καριέρας, που είναι τα 15 γκολ με τον Ηρακλή και απομένουν ακόμα 11 αγωνιστικές.
“Ολα τα χρόνια που είμαι επαγγελματίας, ο στόχος είναι να σκοράρω σε κάθε παιχνίδι. Οσο με κρατάνε τα πόδια μου και θέλει ο Θεός, αυτός είναι ο στόχος. Δεν σκέφτομαι όμως πόσα γκολ θα πετύχω”, λέει στην “Ε” ο Γιάννης Λουκίνας, που αποτελεί το σημείο αναφοράς στην επίθεση των Μεσσήνιων.
Ο Γιάννης Λουκίνας φροντίζει να διατηρεί χαμηλούς τόνους λέγοντας ότι: “Δεν είναι εύκολο να είσαι δεύτερος σ’ ένα ιδιαίτερο πρωτάθλημα λόγω των δύο ομίλων. Δεν μου αρέσω να λέω μεγάλα λόγια. Στο γήπεδο θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Οσο είμαστε κοντά στην πρώτη θέση, μας ανοίγει πάντως η όρεξη. Είμαστε πάντως πολύ ευχαριστημένοι από την έως τώρα πορεία”. Για τη συνέχεια ο ικανός φορ τονίζει ότι: “Στόχος είναι να κερδίζεις το κάθε παιχνίδι. Υπάρχουν πολύ δύσκολα ματς, όπως αυτό που έρχεται με τον Διαγόρα”.
Οσο για την προχθεσινή αγχωτική νίκη κόντρα στον προτελευταίο Αστέρα Βλαχιώτη, επισημαίνει: “Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια σε αυτή την κατηγορία. Δεν είναι μεγάλες οι διαφορές των ομάδων. Ο Αστέρας έκανε καλές μεταγραφές και έχει βελτιωθεί. Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι και κάναμε μια μεγάλη νίκη. Κάθε ματς είναι σημαντικό και δεν χωρούν πανηγύρια”.

Εξτρα κίνητρο για τη νίκη

Η Καλαμάτα εκτός από τον Αστέρα Βλαχιώτη, κέρδισε την Τετάρτη και την ένσταση με Λεβαδειακό για τις κάρτες υγείας στο μεταξύ τους παιχνίδι. Η είδηση έγινε μάλιστα γνωστή στους παίκτες λίγο πριν μπουν στον αγωνιστικό χώρο και αυτό, όπως λέει ο Γιάννης Λουκίνας “Μας έδωσε κίνητρο. Ηταν μια διπλή νίκη για την ομάδα”.
Αυτό που θέλει πλέον ο Γιάννης Λουκίνας και οι συμπαίκτες του είναι να συνεχίσει η ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών, αλλά και να επιστρέφει σύντομα στη φυσική της έδρα. Τα έργα στο Δημοτικό Στάδιο οδεύουν στην τελική ευθεία και εκτιμάται ότι η “Μαύρη Θύελλα” θα δώσει εκεί τα ματς του Απριλίου.
“Περιμένουμε να επιστρέψουμε στην έδρα μας και φυσικά περιμένουμε τη στήριξη του κόσμου. Θέλουμε να γεμίσει το γήπεδο και να ζήσουμε ωραίες στιγμές”, καταλήγει ο πρώτος σκόρερ της Καλαμάτας.

Το μυαλό στον Διαγόρα

Ο Διαγόρας Ρόδου είναι το επόμενο εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει την Κυριακή η Καλαμάτα. Η αποστολή θα αναχωρήσει αύριο για το “σμαραγδένιο νησί”, χωρίς όπως όλα δείχνουν τον Τάτο που τραυματίστηκε στο 32ο λεπτό του προχθεσινού αγώνα. Αντίθετα επιστρέφουν οι Κωνσταντινόπουλος και Αναστασόπουλος που εξέτισαν την ποινή τους. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της ΑΕΚ Β’ με την οποία βγήκαν από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η Καλαμάτα δεν έχει ωστόσο περιθώρια και θέλει τη νίκη για να βρεθεί στην κορυφή, με δεδομένο ότι ο Λεβαδειακός δεν θα αγωνιστεί ούτε με το Αιγάλεω, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ