Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022 09:45

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-1: Διπλό κορυφής με Γρίβα

Γράφτηκε από τον

 

Με το πρώτο φετινό γκολ του Φρίξου Γρίβα η Καλαμάτα πέρασε χθες νικηφόρα από τη Ρόδο, επικρατώντας με 1-0 του Διαγόρα και ανέβηκε στο ρετιρέ του δευτέρου ομίλου της Super League 2.

Ο νεαρός επιθετικός βρήκε δίχτυα στο 65’ με ωραίο συρτό σουτ και η “Μαύρη Θύελλα” πανηγύρισε το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο, ύστερα από αυτό με τον Αστέρα Βλαχιώτη στη Μεσσήνη με το ίδιο σκορ.
Η μεσσηνιακή ομάδα “έπιασε” έτσι τον Λεβαδειακό στην πρώτη θέση, έχοντας πάντως ένα ματς περισσότερο από τους Βοιωτούς, που δεν έπαιξαν ούτε αυτή την αγωνιστική, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.
Η Καλαμάτα δυσκολεύτηκε να λυγίσει την αντίσταση του Διαγόρα, που μάχεται για την παραμονή στην κατηγορία, αλλά βρήκε και πάλι τη λύση στο δεύτερο ημίχρονο, όπως είχε συμβεί και με τον Αστέρα.
Το ματς στη Ρόδο δεν είχε πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και φαινόταν ότι θα κριθεί στο γκολ, όπερ και εγένετο.
Η “Μαύρη Θύελλα” “πέταξε” και πάλι το πρώτο ημίχρονο και αφότου ανέβασε στροφές και βρήκε το γκολ στο δεύτερο, στη συνέχεια έκανε διαχείριση. Ο Διαγόρας είχε την κατοχή στο πρώτο 20λεπτο, χωρίς όμως να απειλεί. Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 23’ με το σουτ του Μπαστιάνου να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η “Μαύρη Θύελλα” έφθασε κοντά στο γκολ στο 38’ με σουτ του Παπατόλιου, με την μπάλα να περνά δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Μπίντση. Στο φινάλε του ημιχρόνου ο Λουκίνας έπιασε την κεφαλιά, που κατέληξε όμως άουτ.
Στο 49’ ο Μπαστιάνος δοκίμασε και πάλι το σουτ δίχως να βρει στόχο και στο επόμενο λεπτό ο Μουμίν αποχώρησε τραυματίας, κάτι που επηρέασε τους γηπεδούχους. Η Καλαμάτα άρχισε να γίνεται πιο επιθετική και στο 55’ ο Ματέους σούταρε άουτ από καλή θέση. Το 0-1 ήρθε τελικά στο 65’ με το σουτ του Γρίβα, που άνοιξε λογαριασμό με τη φανέλα της Καλαμάτας. Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους φιλοξενούμενους, που είχαν ευκαιρία και για δεύτερο τέρμα με το σουτ του Λουκίνα στο 85’. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι η ‘Μαύρη Θύελλα” κράτησε το προβάδισμα και παραμένει σε τροχιά ανόδου.
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ: Μπίντσης, Τάτσης, Γιώργου, Ρουγκάλας, Τοπάλ, Μουμίν (50′ λ.τρ Μπούμπας), Λαμπίρης (87′ Μιράντα), Τσιαντούλας (75′ Μπλάνκο), Σινγκ (75′ Παραστατίδης), Μπαστιάνος, Ζούνης.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταϊρης, Κωνσταντινόπουλος, Μπακαγιόκο, Τσελεπίδης, Μόζερ, Παπατόλιος (90′ Λουπάνο), Ματέους, Αναστασόπουλος (62′ Παυλίδης), Φελίπε (90′ Σκεντεράι), Γρίβας (82′ Κόκκορης), Λουκίνας.

Μπελά: “Μετρά μόνο το τρίποντο”

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Γιάννης Μπελά μετά το τέλος του αγώνα στη Ρόδο. Ο προπονητής της Καλαμάτας τόνισε ότι: “Ηταν ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως και τα υπόλοιπα. Οι παίκτες αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθεια και την εικόνα που έδειξαν όλο το 90λεπτο. Δεν κινδυνεύσαμε, είχαμε τον έλεγχο και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Αυτό έχει σημασία για εμάς. Τι 1-0, τι 2-0, από εδώ και πέρα, μετρά μόνο το τρίποντο. Ηδη το ξεχνάμε αυτό το παιχνίδι και προετοιμαζόμαστε για το δύσκολο παιχνίδι με τα Χανιά την Κυριακή στην Καλαμάτα”.
Ο Γιάννης Μπελά απεύθυνε στη συνέχεια κάλεσμα στον κόσμο για το καθοριστικό, όπως είπε, παιχνίδι με τους Κρητικούς.
“Ο κόσμος πάντα είναι κοντά μας, αλλά θέλουμε να είναι περισσότερος σε αυτό το δύσκολο και καθοριστικό παιχνίδι με τα Χανιά. Το πιο δύσκολο είναι να κρατηθείς στην κορυφή και εμείς θα δώσουμε και τη ψυχή μας στο γήπεδο”.