Κυριακή, 13 Μάρτιος 2022 23:45

Λυτρώθηκε στο τέλος με Άκπομ ο ΠΑΟΚ, 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Γράφτηκε από τον

Nίκη «με τα δόντια» πήρε ο ΠΑΟΚ καταβάλλοντας στη λήξη τον αξιόμαχο ΠΑΣ Γιάννινα, 1-0, σε παιχνίδι με περιορισμένη ποιότητα και πολύ νευρικότητα. Το γκολ που σημείωσε στις καθυστερήσεις του αγώνα (90΄ +1) ο Άκπομ με κεφαλιά ήταν «βάλσαμο» για τους Θεσσαλονικείς, λίγες ημέρες πριν από τον επαναληπτικό αγώνα της Γάνδης.

Επιθετικά ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ και μόλις στο πέμπτο λεπτό, έχασε μία πολύ καλή ευκαιρία, όταν ο Ζαμπά έστειλε την μπάλα στην περιοχή, ο Φιλίπε Σοάρες έκανε τακουνάκι προς την «κενή» εστία, όμως σημάδεψε τον τερματοφύλακα Λοντίγκιν που μπλόκαρε.

Η δεύτερη καλή ευκαιρία που έχασε ο ΠΑΟΚ ήρθε στο 36', όταν ο Τσόλακ από πλεονεκτική θέση σούταρε κατευθείαν στα χέρια του Λοντίγκιν. Σε όλο το πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να αναπτύξει οργανωμένο και επιθετικό ποδόσφαιρο περιορισθείς μόνο σε κάποιες σπασμωδικές επιθέσεις που δεν ανησύχησαν τον τερματοφύλακα Λοντίγκιν.

Οι πολλές αλλαγές στο σχήμα προκειμένου να κάνει ένα αναγκαίο rotation ο Λουτσέσκου, ενόψει του παιχνιδιού με τη Γάνδη στο Βέλγιο, έφεραν μία δυστοκία στην ανάπτυξη και κυρίως στην εκδήλωση οργανωμένων επιθέσεων. Από το 17΄ μάλιστα, ο ΠΑΟΚ έχασε από τη σύνθεση του και τον μοναδικό Έλληνα στην αρχική του συγκρότηση, Γιάννη Μιχαηλίδη, που έφυγε τραυματίας και με υποψίες για ρήξη χιαστού.

Από την πλευρά του, ο ΠΑΣ Γιάννενα διατήρησε την καλή αμυντική του λειτουργία και χωρίς να έχει επιθετικές αξιώσεις κράτησε το 0-0 στο πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ πέρασε στο παιχνίδι τους Μιτρίτσα και Σβαμπ, προκειμένου να δώσει φλόγα και σοβαρότητα στο άναρχο παιχνίδι της ομάδας του. Στο 64' ο Μιτρίτσα με δυνατό πλάγιο σουτ επιχείρησε να παραβιάσει την εστία του ΠΑΣ, αλλά ο Γιούρι Λοντίγκιν επιβεβαίωσε την κλάση του με μια ωραία θετική επέμβαση. Ο ίδιος γκολκίπερ έκανε ακόμη θεαματικότερη επέμβαση και έδιωξε σε κόρνερ γωνιακό φάουλ του Σβαμπ στο 70'.

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοση του και έπαιξε ποδόσφαιρο κατοχής, όμως η εδαφική και τεχνική υπέροχή που είχε, δεν φάνηκε να αποδίδει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Τα Γιάννινα αμύνονταν επιτυχώς και με αντεπιθέσεις προσπαθούσαν να κάνουν την έκπληξη. Μάλιστα στο 88' ο Οικονομόπουλος έπιασε κεφαλιά από κόρνερ στην περιοχή του ΠΑΟΚ που έφυγε άουτ.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να φτάσει στο γκολ και στη νίκη: Από σέντρα του Ζίφκοβιτς και δεύτερη σέντρα του Ζαμπά, ο Άκπομ με κεφαλιά νίκησε τον άτρωτο ως εκείνη την στιγμή Λοντίγκιν και πέτυχε το γκολ που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Μια νίκη που λίγο έλειψε να του στερήσει ο Περέα στο 94΄, όταν από θέση βολής σούταρε δίπλα από το δοκάρι του εμβρόντητου Ζίφκο Ζίφκοβιτς.

Το τελικό 1-0 του ΠΑΟΚ ασφαλώς δίνει πόντους αισιοδοξίας στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και μεγάλη απογοήτευση στον ΠΑΣ που πάλεψε και αγωνίστηκε, αλλά δεν πήρε τίποτα από το ματς.

ΠΑΟΚ( Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Σίντκλεϊ, Μιχαηλίδης (17' λ.τρ. Κρέσπο), Μιχάι, Σάστρε, Κούρτιτς, Σοάρες (46' Σβαμπ), Μπίσεσβαρ (73' Α. Ζίφκοβιτς), Μούργκ (46' Μιτρίτσα), Ζαμπά, Τσόλακ (66΄ Ακπομ).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Οικονομόπουλος, Εραμούσπε, Κάργας, Γκαρντάφσκι, Στάνκο, Ντομίνγκες, Σνάιντερ, Μορέιρα (85' Παντελάκης), Μπρένερ (73΄ Λώλης), Περέα.

ΑΠΕ - ΜΠΕ