Κυριακή, 13 Μάρτιος 2022 22:37

Ρεβάνς από τον Άρη και ξεκίνημα με νίκη 2-1 στα play-offs ο Ολυμπιακός

Γράφτηκε από τον

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 του Άρη στην πρεμιέρα των play-offs της Super League 1, μία εβδομάδα μετά την απώλεια του αήττητου στο «Κλ. Βικελίδης».

Κομβικός για τους νικητές, που ξέφυγαν στο +15 από τον ΠΑΟΚ, ο Παπέ Σισέ, που πέτυχε το πρώτο γκολ και κέρδισε το πέναλτι χάρη στο οποίο ήρθε το δεύτερο, από τον Ελ Αραμπί (που είχε χάσει άλλο στο πρώτο ημίχρονο).

Οι δε «κίτρινοι» υπέστησαν την πρώτη τους ήττα υπό την ηγεσία του Χερμάν Μπούργος και μπήκαν με το... αριστερό στα play-offs και στη μάχη της τετράδας.

Άξια αναφοράς η παρουσία 50 οπαδών του Άρη στην κερκίδα, μια εικόνα σπάνια στην εποχή της μη μετακίνησης οπαδών.

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Πέδρο Μαρτίνς, με τον Βατσλίκ αμετακίνητο κάτω από τα δοκάρια και τους Σισέ, Μανωλά για πρώτη φορά μαζί στο κέντρο της άμυνας. Στα άκρα επιλέχθηκαν οι Λαλά και Ρέαμπτσιουκ, με τους Εμβιλά, Μπουχαλάκη στον άξονα και τριάδα πίσω από τον Ελ Αραμπί τους Ροντρίγκες, Καρβάλιο και Μασούρα.

Ο δε Χερμάν Μπούργος επέλεξε και αυτός 4-2-3-1, με Κουέστα στην εστία και Σούντγκρεν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο και Γκάνεα. Στα χαφ έπαιξαν οι Σάσα και Ματίγια, με Ιτούρμπε, Εντιαγέ και Γκάμα τριάδα πίσω από τον Καμαρά.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης οι Πειραιώτες κυκλοφορούσαν τη μπάλα, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Κουέστα. Όσο περνούσε η ώρα ο Άρης έβγαινε όλο και περισσότερο στην επίθεση.

Οι Θεσσαλονικείς έχοντας πολύ κοντά τις γραμμές τους επιχείρησαν να "χτυπήσουν" στην κόντρα επίθεση. Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός έδειχνε να είναι "μπλοκαρισμένος" και περίμενε τα πάντα από στατικές φάσεις και τα καλά χτυπήματα του Καρβάλιο. Μία ευκαιρία χάθηκε στο 24' με τον Ελ Αραμπί και ο Άρης απάντησε στο 28' με τον Ιτούρμπε να μην μπορεί να νικήσει τον Βατσλίκ.

Από το 25' και μετά ο ρυθμός του αγώνα έγινε πιο γρήγορος και με μεγαλύτερη ένταση, αλλά ο Άρης ήταν η ομάδα που έδειχνε πιο απειλητική. Τελικά ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι στο 38' με τον Γκάνεα να ανατρέπει τον Ροντρίγκες, αλλά τον Κουέστα να αποκρούει την εκτέλεση του Ελ Αραμπί στο 40'.

Τελικά οι ερυθρόλευκοι στο 45+1΄ βρήκαν το γκολ από ένα κόρνερ το Καρβάλιο και κεφαλιά του Σισέ. Έτσι με αυτό το τέρμα στις καθυστερήσεις οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Ολυμπιακό να προηγείται 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μαρτίνς έβαλε στη θέση του Μασούρα τον Αγκιμπού και στο 47' είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Εμβιλά να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια να βγάζει πάνω στη γραμμή το εξ επαφής σουτ του Γάλλου.

Ο Άρης έβγαλε αντίδραση στο γήπεδο και στο 49' με κάθετη πάσα του Γκάμα, ο Καμαρά βρέθηκε απέναντι από τον Βατσλίκ, έπεσε στο έδαφος και ο Μανούχος αρχικά έδειξε πέναλτι, αλλά στη συνέχεια πήρε πίσω την απόφαση του, αφού συμβουλεύτηκε το VAR.

Οι Θεσσαλονικείς έδειχναν να είναι πολύ επικίνδυνοι στο ανοιχτό γήπεδο με τον Καμαρά και τον Εντιαγέ να κάνουν πολύ ωραίες κινήσεις στην πλάτη της άμυνας και να δημιουργούν επικίνδυνες προϋποθέσεις. Πράγματι στο 61' οι δυο τους συνδυάστηκαν ωραία και ο Εντιαγέ νίκησε τον Βατσλίκ για το 1-1.

Αμέσως αντέδρασε ο Πέδρο Μαρτίνς από τον πάγκο κάνοντας τρεις αλλαγές και αλλάζοντας το σύστημα του σε 4-4-2. Με Βαλμπουενά, Τικίνιο και Αγκιμπού πίεσε ασφυκτικά τον Άρη. Τον έκλεισε στα καρέ του, αλλά η ομάδα της Θεσσαλονίκης έβγαζε αντίδραση στο γήπεδο.

Οι γραμμές των "κίτρινων" ήταν πολύ κοντά και γίνονταν πολύ επικίνδυνοι στις κόντρα επιθέσεις. Ο Ολυμπιακός πίεζε, αλλά την ίδια ώρα είχε αφήσει αρκετούς χώρους ανοιχτούς με αποτέλεσμα να δέχεται απειλή από τους "κίτρινους".

Εν τέλει η λύση δόθηκε πάλι από τον Σισέ στο 83' , όταν κέρδισε το πέναλτι από κόρνερ του Βαλμπουενά. Στο 85' ο Ελ Αραμπί ευστόχησε και έκανε το 2-1 νικώντας τον Κουέστα, που ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Άρη. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός πέτυχε την πρώτη του νίκη στα play-offs.

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (81’ Βρουσάι), Σισέ, Μανωλάς, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (64’ Μ. Καμαρά), Καρβάλιο (64’ Βαλμπουενά), Ροντρίγκες (64’ Τικίνιο), Μασούρας (46’ Αγκ. Καμαρά), Ελ Αραμπί

Άρης (Χ. Μπούργος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Γκάνεα (76’ Λούμορ), Σάσα, Ματίγια, Ιτούρμπε (69’ Χαΐροβιτς), Εντιαγέ, Γκάμα (69’ Πάλμα), Καμαρά

Πηγή: tvxs.gr