Κυριακή, 13 Μάρτιος 2022 23:02

Μοιρασιά στη Λεωφόρο, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έμειναν στο 1-1 (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Ισόπαλο 1-1 έληξε το ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής των play-offs Super League 1, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, με τους φιλοξενούμενους παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν γρήγορα πίσω στο σκορ να είναι καλύτεροι από τους γηπεδούχους, να ισοφαρίζουν αλλά να μην μπορούν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που έφτιαξαν.

Στον Παναθηναϊκό στοίχησαν οι απουσίες που είχε (Βέλεθ, Ιωαννίδης, Αλεξανδρόπουλος) ενώ η ΑΕΚ πλήρωσε την αστοχία της, καθώς ναι μεν είχε 18 τελικές προσπάθειες, αλλά μόλις οι τέσσερις εξ αυτών ήταν προς την εστία του Διούδη.

Το ισόπαλο αποτέλεσμα στη Λεωφόρο τα αφήνει όλα ανοιχτά στη μάχη των δύο ομάδων για την έξοδο στην Ευρώπη, ενώ τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η ΑΕΚ ευνοήθηκαν από την ήττα του Άρη λίγη ώρα νωρίτερα στο Γ. Καραϊσκάκης.

Ο Παναθηναϊκός «κατέβηκε» έχοντας ως σχηματισμό το 4-2-3-1, τον Διούδη στην εστία και τους Σάντσες, Σένκεφελντ, Σάρλια και Χουάνκαρ στα μετόπισθεν. Κουρμπέλης και Ρούμπεν Πέρεθ αποτέλεσαν τους κεντρικούς χαφ, με τους Αϊτόρ, Γκατσίνοβιτς και Παλάσιος να παίζουν πίσω από τον Καρλίτος, που ήταν ο σέντερ φορ.

Η ΑΕΚ από την άλλη παρατάχθηκε επίσης με σύστημα 4-2-3-1, τον Στάνκοβιτς κάτω από τα γκολπόστ, ενώ Μισελέν, Μήτογλου, Τζαβέλλας και Μοχαμάντι ήταν η τετράδα στην άμυνα. Σιμόες και Χατζησαφί έπαιξαν στον άξονα, ενώ Άμραμπατ, Μάνταλος και Τσούμπερ ήταν οι τρεις ποδοσφαιριστές που κινούνταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Αραούχο.

Η ΑΕΚ μπήκε με διάθεση να εφαρμόσει ελεγχόμενη πίεση ψηλά και ήταν μάλιστα αυτή που έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ, μόλις στο 2’, με τον Τσούμπερ να βγαίνει στον χώρο υποδεχόμενος την πολύ ωραία πάσα του Μάνταλου, να φτάνει απέναντι στον Διούδη που έκανε κακή έξοδο, πλασάροντας από πλάγια θέση, αλλά την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Αντιθέτως ο Παναθηναϊκός αποδείχτηκε πιο αποτελεσματικός στην δική του πρώτη ευκαιρία. Όταν ο Χουάνκαρ έκλεψε την μπάλα στο κέντρο από λάθος πάσα του Μήτογλου, ο Γκατσίνοβιτς βρήκε ανοργάνωτη την αντίπαλη άμυνα, πέρασε μια εξαιρετική κάθετη στον Αϊτόρ κι εκείνος «τσίμπησε» την μπάλα προ του Στάνκοβιτς, για το 1-0 στο 4’.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, ενώ από μια λάθος εκτίμηση του Διούδη στο 10ο λεπτό θα μπορούσαν να αποκομίσουν κάτι περισσότερο από το σουτ του Αραούχο που κόντραρε πάνω στον Σένκεφελντ…

Συνέχισαν να πιέζουν αποτελεσματικά την πρώτη πάσα, να κλείνουν σωστά τους χώρους και μη έχοντας προβλήματα αμυντικά -με εξαίρεση ένα σουτ του Αϊτόρ μέσαα από την περιοχή, το οποίο όμως κόντραρε, στο 12'- να ψάχνουν με υπομονή την ισοφάριση.

Η οποία δεν ήρθε ούτε στο 16ο λεπτό καθώς ο Διούδης μπλόκαρε το μακρινό σουτ του Τσούμπερ αλλά ούτε και στην φάση του 23’, όταν ο Αραούχο έσπασε την μπάλα στον αμαρκάριστο Άμραμπατ, που πάτησε περιοχή από δεξιά, σούταρε αλλά ο Σένκεφελντ έβαλε την κόντρα και έδιωξε σε κόρνερ.

Το «τριφύλλι» εξακολούθησε να αντιμετωπίζει προβλήματα από την ενέργεια που έβγαζε ο αντίπαλός του, κάνοντας παράλληλα αρκετά εύκολα λάθη ελλείψει και του «χτισίματος» παιχνιδιού από πίσω, με αποτέλεσμα να μείνει σε παθητικό ρόλο μέχρι την ανάπαυλα του αγώνα, καθώς Καρλίτος και Παλάσιος ήταν μονίμως καλά μαρκαρισμένοι.

Η ΑΕΚ απείλησε άλλες δύο φορές, με ισάριθμα γεμίσματα από τα δεξιά και κεφαλιές των Μάνταλου και Αραούχο, στο 31ο και στο 34ο λεπτό, χωρίς όμως κάποια εξ αυτών να είναι εύστοχη.

Μια προσπάθεια του Μισελέν από τα δεξιά, στο 42’, κατέληξε κι αυτή στην πλαϊνή πλευρά της εστίας του Διούδη, για να έρθει τελικά η ισοφάριση από πλευράς «Ένωσης» λίγο πριν το ημίχρονο.

Από ωραία κάθετη πάσα του Άμραμπατ στον Αραούχο, ο Αργεντινός επιθετικός ανατράπηκε από τον Διούδη και με την χρήση VAR καταλογίστηκε το πέναλτι από τον διαιτητή Νταμπάνοβιτς στο 44’.

Ο Άμραμπατ εκτέλεσε εύστοχα, παρότι ο Διούδης έπεσε σωστά δεξιά και βρήκε μάλιστα την μπάλα, κάνοντας έτσι το δίκαιο βάση εικόνας-1-1, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του α΄ημιχρόνου.

Η είσοδος του Χατζηγιοβάνη αντί του Γκατσίνοβιτς δεν άλλαξε τον σχηματισμό του Παναθηναϊκού, ο οποίος ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο όπως και το πρώτο.

Έχοντας δυσκολία στο να κυκλοφορήσει την μπάλα και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για μια επίθεση, με τις γραμμές του να είναι αποκομμένες και να μην μπορεί να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή.

Αντιθέτως, η ΑΕΚ σκόραρε ξανά, με το γκολ του Μήτογλου βέβαια να ακυρώνεται σωστά, αφού ήταν οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης, στο 49’.

Τέσσερα λεπτά μετά, ο Μισελέν -που ενδεχομένως να ήταν εκτεθειμένος- πήρε την ωραία πάσα του Τσούμπερ με την μία, αλλά καθυστέρησε να εκτελέσει, από θέση μέσα δεξιά, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ από το τάκλιν του Χουάνκαρ.

Βλέποντας την προβληματική εικόνα της ομάδας του, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έριξε στο παιχνίδι τους Κώτσιρα, Μαουρίσιο και Βιγιαφάνιες προτού συμπληρωθεί μια ώρα.

Γεγονός που επέτρεψε στους γηπεδούχους να πάρουν μερικά μέτρα στο γήπεδο, να αποκτήσουν «φρεσκάδα» και να έχουν ένα δεκάλεπτο όπου έφεραν το παιχνίδι στα ίσα.

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος «επενέβη» για πρώτη φορά στο 76’ και τρία λεπτά μετά, με τους Γέβτιτς και Γκαρσία να αντικαθιστούν Μάνταλο και Άμραμπατ αντίστοιχα, χωρίς να αλλάξει το σύστημα της ομάδας του.

Ακολούθησαν εκατέρωθεν δυνατά μαρκαρίσματα, σκληρές μονομαχίες, πολλά φάουλ και… ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Για να έρθει η προσπάθεια του Αραούχο στο 82ο λεπτό, με το σουτ του από πλάγια θλέση να κοντράρει πάνω στον Σένκεφελντ και να περνάει παράλληλα με το τέρμα του Διούδη, από πλευράς «κιτρινόμαυρων».

Και η «απάντηση» του Παναθηναϊκού, με την ευκαιρία του Παλάσιος, που έκανε ωραία ατομική ενέργεια από αριστερά, αλλά ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε το σουτ του, στο 84’.

Το κακό τελείωμα του Τάνκοβιτς στο δεύτερο λεπτό του επιπλέον χρόνου της επανάληψης, στο ύψος της μεγάλης περιοχής «σφράγισε» το τελικό 1-1.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Σάντσες (59' Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Κουρμπέλης (59' Μαουρίσιο), Αϊτόρ (90'+2' Βιτάλ), Γκατσίνοβιτς (46' Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος, Καρλίτος (59' Βιγιαφάνιες)

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες (88'Λε Ταλέκ), Χατζησαφί, Άμραμπατ (79' Γκαρσία), Μάνταλος (76' Γέβτιτς), Τσούμπερ (88' Τάνκοβιτς), Αραούχο

 

Πηγή: tvxs.gr