Δευτέρα, 14 Μάρτιος 2022 16:18

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ – Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 1-2: Ξεκίνημα με σπουδαίο διπλό στα πλέι οφ (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ – Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 1-2: Ξεκίνημα με σπουδαίο διπλό στα πλέι οφ (φωτό)

Με σκόρερ τους Μαρκόπουλο και Αθανασόπουλο στο πρώτο ημίχρονο η Κυπαρισσία έφυγε νικήτρια χθες από τον Κάμπο, επικρατώντας της Μάνης με σκορ 2-1.

Η Τριφυλιακή ομάδα που έπαιξε επίσημο αγώνα μετά από ένα σχεδόν μήνα, ξεκίνησε ιδανικά τα πλέι οφ, βγάζοντας διπλό σε μία δύσκολη έδρα και απέναντι σε μια ομάδα που την είχε αποκλείσει πριν από ένα μήνα στο κύπελλο Μεσσηνίας.
Ετσι ο ΑΟΚ πήρε και μία... άτυπη ρεβάνς γι’ αυτό τον αποκλεισμό, αλλά το πλέον σημαντικό για την ομάδα του Κώστα Παλαμάρα είναι πως πήρε κεφάλι στη βαθμολογία μαζί με τον Πανθουριακό.
Στον αντίποδα η Μάνη το πάλεψε μέχρι το φινάλε, δεν είχε όμως μεγάλες φάσεις για να πάρει αποτέλεσμα και φάνηκε η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια που είχαν στην... πλάτη τους οι παίκτες τον τελευταίο ενάμιση μήνα.
Το χθεσινό ματς πήγε στη δύναμη και οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν λιγοστές.
Εν τέλει κέρδισε αυτός που ήταν πιο αποτελεσματικός και που έκανε τα λιγότερα λάθη στα μετόπισθεν.

Στο 3’ το 0-1 με Μαρκόπουλο

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με μεγαλύτερη όρεξη στο ματς και στο 2’ ο Αθανασόπουλος έκλεψε την μπάλα και έδωσε δεξιά στον Κωνσταντόπουλο που έπιασε το διαγώνιο σουτ με τον Σταθά να διώχνει σε κόρνερ.
Το κόρνερ εκτέλεσε ο Αντωνόπουλος, ο Σκοτζάι στο δεύτερο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά και ο Μαρκόπουλος με νέα κοντινή κεφαλιά έγραψε το 0-1.

Ισοφάριση με πέναλτι του Μουστάκα

Η αντίδραση της ομάδας του Τάκη Δρούγα δεν άργησε να έρθει...
Ηταν το 20’ όταν ο Χελάς έδωσε αριστερά στον Παπαθεοδώρου που έκανε ωραία ενέργεια και έβγαλε τη σέντρα με την μπάλα να χτυπά στο απλωμένο χέρι του Μιτρόφ...
Ο κ. Παπακωνσταντίνου έδωσε σωστά το πέναλτι, με τον Μουστάκα να στέλνει την μπάλα στην αριστερή γωνία από τα 11 βήματα και να γράφει το 1-1.
Οι δύο ομάδες δεν είχαν διάθεση να ρισκάρουν και περίμεναν η μία την άλλη, με τους Μανιάτες να είναι όμως επιρρεπείς στο λάθος στην άμυνα, με τους μεσοεπιθετικούς του ΑΟΚ να πιέζουν ψηλά.
Στο 32’ ο Αντωνόπουλος έκανε το γύρισμα από δεξιά με τον Κλουβάτο να απομακρύνει και τους φιλοξενούμενους να φωνάζουν για χέρι, όμως ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο ματς.
Τέσσερα λεπτά αργότερα το ξαφνικό σουτ του Μουστάκα μπλόκαρε ο Στεφανάκος.

Τραυματίστηκε ο Κατσιώλης

Λίγο πριν το ημίχρονο τραυματίστηκε ο Περιβολάρης, με τον Φετάχου να μπαίνει στη θέση του και τον κόουτς της Μάνης να αλλάζει σύστημα και να παίζει με δύο σέντερ μπακ, μιας και είχε ξεκινήσει με τριάδα στα μετόπισθεν. 
Στο 41’ τραυματίστηκε ο Κατσιώλης στην ποδοκνημική, με τον μέσο του ΑΟΚ να αποχωρεί υποβασταζόμενος και να υπάρχουν φόβοι για σοβαρή ζημιά.
Η ομάδα του Κώστα Παλαμάρα κατόρθωσε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους...

“Μίλησε” ο Αθανασόπουλος στις καθυστερήσεις

Συγκεκριμένα στο 45+1 ο Σκοτζάι έκανε τη βαθιά μπαλιά, ο Αθανασόπουλος εκμεταλλεύτηκε το λάθος διώξιμο του Γιαννή και με έξυπνο πλασέ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Σταθά για το 1-2.
Αυτό ήταν το 23ο γκολ του έμπειρου επιθετικού της Κυπαρισσίας στο πρωτάθλημα, δείχνοντας την κλάση του στη φάση αυτή.
Στο δεύτερο μέρος το ματς πήγε στη δύναμη, οι διακοπές ήταν συχνές και ο “καθαρός” χρόνος ποδοσφαίρου ήταν πολύ λίγος.

Λίγα πράγματα στο δεύτερο μέρος

Η Κυπαρισσία έλεγξε το ρυθμό, όμως δεν “καθάρισε” το ματς και η Μάνη πάλεψε μέχρι τέλους για την ισοπαλία, δίχως όμως αποτέλεσμα.
Στο 66’ μετά από φάουλ του Αντωνόπουλου ο Μιτρόφ πήρε την κεφαλιά που έφυγε ψηλά άουτ.
Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 75’ με τον Σπανό να εκτελεί ένα φάουλ, τον Στεφανάκο να χάνει την μπάλα και τον Φετάχου να κάνει το πλασέ, όμως ο Καπλάνης απομάκρυνε σωτήρια λίγο πριν τη γραμμή.
Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση στο παιχνίδι, με τους παίκτες της Κυπαρισσίας να παίζουν με το χρόνο και να φεύγουν νικητές από τον Κάμπο.
Καλή ήταν η διαιτησία του Παπακωνσταντίνου σε ένα δύσκολο ματς, με πολλά νεύρα και ένταση από τους παίκτες και των δύο ομάδων. Σωστές υποδείξεις είχαν και οι βοηθοί, ο Γεωργαντάς και η Σ. Τσαούση.
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: Σταθάς, Χατζηπαναγιώτης, Παπαθεοδώρου, Γιαννής, Κλουβάτος, Περιβολάρης (40’ λ.τρ. Φετάχου), Τζανετέας (80’ Πουλάκος), Κουντάνης (59’ Σπανός), Μουστάκας, Αλεξανδρόπουλος, Χελάς,
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: Στεφανάκος, Γεωργιόπουλος, Καπλάνης, Μιτρόφ, Μπουτσικάκης, Μαρκόπουλος, Κατσιώλης (44’ λ.τρ. Σπυρόπουλος), Σκοτζάι, Κωνσταντόπουλος (83’ Παναγόπουλος), Αντωνόπουλος, Αθανασόπουλος (69’ λ.τρ. Χότζα).

Ενταση στο φινάλε

Μετά το τελευταίο σφύριγμα από τον διαιτητή οι παίκτες των δύο ομάδων ήρθαν στα χέρια και για πάνω από δέκα λεπτά υπήρξε ένταση με διαξιφισμούς και ύβρεις εκατέρωθεν. Τελικά επενέβησαν οι πιο ψύχραιμοι και οι... κοκορομαχίες τελείωσαν, με τους παίκτες να μπαίνουν καθυστερημένα στα αποδυτήρια.