Τρίτη, 15 Μάρτιος 2022 10:45

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Ανέβηκε για να μείνει στην κορυφή

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Ανέβηκε για να μείνει στην κορυφή

Στην 24η στροφή της κούρσας στη Super League 2 η Καλαμάτα βρέθηκε σε θέση... συνοδηγού, καθώς νίκησε την Κυριακή στη Ρόδο με 1-0 τον Διαγόρα και “έπιασε” τον Λεβαδειακό στην πρώτη θέση.

Η “Μαύρη Θύελλα” ξεκίνησε το πρωτάθλημα με δύο ήττες από ΑΕΚ Β’ και Παναθηναϊκό Β’ και έκτοτε κυνηγούσε στη βαθμολογία τους Βοιωτούς. Πλέον οι δύο ομάδες είναι με 44 βαθμούς ισόβαθμες στην κορυφή, με την Καλαμάτα να έχει ένα ματς περισσότερο, αλλά να έχει κάνει το ρεπό της, σε αντίθεση με τον Λεβαδειακό.
Ο Γιάννης Μπελά, που ανέλαβε τα ηνία μετά το “διαζύγιο” με το Νίκο Αναστόπουλο, τόνισε από τη Ρόδο ότι“. Το πιο δύσκολο είναι να κρατηθείς στην κορυφή και εμείς θα δώσουμε και τη ψυχή μας στο γήπεδο”.
Η συνέχεια για την Καλαμάτα περιλαμβάνει το εντός έδρας ματς με τα Χανιά, που μοιράζονται με την Κηφισιά την 4η θέση και απέχουν 4 βαθμούς από την κορυφή, με ένα ματς λιγότερο από το Λεβαδειακό.
Ο Γ. Μπελά χαρακτήρισε καθοριστική την αναμέτρηση με τους Κρητικούς που θα παίξουν στη Μεσσήνη το τελευταίο τους.. χαρτί για την πρωτιά. Η “Μαύρη Θύελλα” με νίκη θα βγάλει νοκ – άουτ τα Χανιά και θα αυξήσει την πίεση στον Λεβαδειακό, που θα φιλοξενήσει τον Ηρόδοτο. Στο “κόλπο” για την πρώτη θέση είναι και η τρίτη Καλλιθέα, που έχει δώσει 21 αγώνες έναντι 22 της Καλαμάτας. Η Καλλιθέα δοκιμάζεται στην 25η αγωνιστική από την Επισκοπή, ενώ έχει να δώσει και το εξ αναβολής εκτός έδρας ντέρμπι με τον Λεβαδειακό (πιθανότατα την επόμενη Τετάρτη). Ενα ματς που θα κρίνει πολλά για τον τίτλο. Η Καλαμάτα θέλει να χτίσει ένα σερί νικών, αντίστοιχο με του πρώτου γύρου (7 διαδοχικά τρίποντα) και το θετικό είναι ότι θα υποδεχτεί τόσο τα Χανιά, όσο και τον Λεβαδειακό, ενώ θα παίξει εκτός με την Καλλιθέα.

Εφεση ο Λεβαδειακός

Η Καλαμάτα κέρδισε ως γνωστόν την ένσταση με τον Λεβαδειακό για τις κάρτες υγείας στο μεταξύ τους παιχνίδι, αλλά οι Βοιωτοί δεν εγκαταλείπουν τα όπλα. Ο Λεβαδειακός κατέθεσε έφεση, όπως είχαν το δικαίωμα να πράξει και η έφεση θα εκδικαστεί μάλλον αυτή την εβδομάδα.

Ζωντανά από την ΕΡΤ 3 το ματς με Χανιά

Ζωντανά από την ΕΡΤ 3 θα μεταδοθεί την Κυριακή το ματς της Καλαμάτας με τα Χανιά (2.45 μ.μ. στη Μεσσήνη). Η κρατική τηλεόραση θα μεταδώσει και τα σαββατιάτικα ματς του α’ ομίλου Αναγέννηση Καρδίτσας – Λάρισα (2.45 μ.μ.) και Βέροια – Ολυμπιακός Β. (5 μ..μ.). Ακόμα την Κυριακή για τον α’ όμιλο θα μεταδοθεί από το ERTSPORTS το Ξάνθη – ΠΑΟΚ Β’ (5 μ.μ.) και για τον δεύτερο όμιλο, επίσης από το ERTSPORTS τα ματς Παναθηναϊκός Β’ - Διαγόρας Ρόδου (2,45 μ.μ.) και Λεβαδειακός – Ηρόδοτος (2.45 μ.μ.)