Τετάρτη, 23 Μάρτιος 2022 18:39

Πρωταθλητής στην Κ15 ο Ολυμπιακός, γονάτισε στα πέναλτι τον ΠΑΟΚ!

Γράφτηκε από τον

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 5-4 του ΠΑΟΚ στα πέναλτι (2-2 κανονική διάρκεια) και κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Super League K15.

Το σήκωσε στην Κ15 ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» λύγισαν τον ΠΑΟΚ στα πέναλτι, επικρατώντας 5-4 στο Αγρίνιο και κατέκτησαν το πρωτάθλημα για τέταρτη φορά. Ο κανονικός αγώνας είχε λήξει 2-2, με τους Πειραιώτες να ισοφαρίζουν στο 80’+5’ με πέναλτι του Δαρβίρα (δικαιολογημένες οι φωνές του «δικεφάλου» για εκτός περιοχής παράβαση).
Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ο Γεωργακόπουλος, ο οποίος έπιασε τα δύο τελευταία πέναλτι των τυπικά γηπεδούχων. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 12ο λεπτό ο Ολυμπιακός με τον Ζουριδάκη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Κωστούλα έπειτα από λάθος του ΠΑΟΚ. Η ισοφάριση σημειώθηκε στο 51’, με τον Τσίτσιλα να κερδίζει πέναλτι από τον Φράγκο και τον Τσιότας να σκοράρει με άψογη εκτέλεση. Ο Καρακώστας υπέγραψε την ισοφάριση στο 80+2’, ενώ ο Δαρβίρας έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 80+5’ με πέναλτι.
Εκεί οι παίκτες ήταν αλάνθαστοι μέχρι το 4-4. Ο Μπελέρης έπιασε πέναλτι του Κωστούλα και έφερε τον ΠΑΟΚ ένα βήμα από τον τίτλο, αλλά ο Γεωργακόπουλος νίκησε τον Καρακώστα και επανέφερε την απόλυτη ψυχολογία. Ο Σουλανιάκου έκανε το 5-4, το οποίο διατήρησε ο Γεωργακόπουλος, με το στοπ στον Ντούνγκα.
ΠΑΟΚ (Δημήτρης Ορφανός): Μπελερής, Τσιότας, Κοσίδης, Μύθου (76΄ Δριγκάκης), Βυρσωκινός, Ελευθεριάδης, Πάνος, Τουρσουνίδης (74΄ Πέτρος Καρακώστας), Τσίτσιλας (80+7΄ Ρωμανίδης), Ντούνγκα, Θεοφίλου (41΄ Σιδηρόπουλος)
Ολυμπιακός (Τάσος Πάντος): Γεωργακόπουλος, Σκουρόπουλος, Σουλανιάκου, Καρακατσάλης, Φράγκος, Ορέστης Καρακώστας (76΄ Φίλης), Μιχαηλίδης (55΄ Οσάφι), Τζώρτζης, Κωστούλας, Δαρβίρας, Ζουριδάκης
Πηγή: www.sport-fm.gr