Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022 18:34

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ – ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 0-1: Προβάδισμα για τίτλο με Ζαχαρόπουλο (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Ενα σπουδαίο διπλό στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου στην Α’ τοπική πήρε χθες ο Πανθουριακός στην Κυπαρισσία απέναντι στον ΑΟΚ με σκορ 1-0.

Μία νίκη που δίνει το προβάδισμα στην ομάδα της Θουρίας για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα πλέι οφ, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε.
Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης που έγινε μπροστά σε 300 και πλέον θεατές, πέτυχε ο Μιχάλης Ζαχαρόπουλος λίγο πριν το ημίχρονο με ένα σουτ “κεραυνό”!
Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για την ομάδα του Κώστα Παλαμάρα στη διαδικασία των πλέι οφ, με τον Πανθουριακό να βγάζει δεύτερο διπλό μετά από αυτό στους Γαργαλιάνους και να παίρνει κεφάλι στη βαθμολογία.
Ο ΑΟΚ μπήκε νωθρά στον αγωνιστικό χώρο, επηρεαζόμενος και από τα προβλήματα με τις ιώσεις και τους τραυματισμούς που τον ταλαιπωρούν τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

Με “κεραυνό” Ζαχαρόπουλου το 0-1 στο 43’

Η ομάδα του Τάκη Σακελλαρόπουλο έλεγχε τον ρυθμό και απείλησε στο 33’ με τον Σαραντόπουλο να κάνει γύρισμα από δεξιά και τον Τσουλάκο να πλασάρει, όμως ο Στεφανάκος απέκρουσε σωτήρια.

Δοκάρι ο ΑΟΚ με Αντωνόπουλο

Λίγο πριν το ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το “χρυσό” γκολ...
Ηταν το 43’ με τον Ζαραφέτα να εκτελεί ένα φάουλ, οι αμυντικοί απομάκρυναν και η μπάλα στρώθηκε στον Ζαχαρόπουλο που με ένα μονοκόμματο σουτ έξω από τη περιοχή έστειλε την μπάλα στο αριστερό “Γ” για το 0-1.
Στο δεύτερο μέρος ο Κώστας Παλαμάρας έριξε στο ματς τους Κωνσταντόπουλο και Αντωνόπουλο που δεν ήταν απολύτως έτοιμοι, με τον ΑΟΚ να πιέζει για την ισοφάριση.
Στο 47’ ο Αντωνόπουλος δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση με την μπάλα να χτυπά στο δεξί δοκάρι και να φεύγει άουτ.
Στο 63’ η κεφαλιά του Αθανασόπουλου δεν βρήκε στόχο, ενώ ψηλά άουτ έφυγε και ένα σουτ από πλάγια του Αντωνόπουλου πέντε λεπτά αργότερα.
Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, με την ομάδα της Θουρίας να φυλά τα νώτα της και να παίζει με αμυντική τακτική, ισορροπώντας όμως στο τελευταίο εικοσάλεπτο.

Η τελευταία καλή στιγμή σημειώθηκε στο 84’ με τον Γεωργιόπουλο να επιχειρεί το γύρισμα από δεξιά και τον Αθανασόπουλο να πλασάρει, όμως ο Κωνσταντακόπουλος του είπε “όχι”.
Διαιτητής ήταν ο Ψηλοπαναγιώτης, με βοηθούς τους Τσουλάκο και Καραμπέτσο.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Στεφανάκος, Γεωργιόπουλος, Χότζα (46’ Αντωνόπουλος), Π. Μπουτσικάκης, Μιτρόφ, Μαρκόπουλος, Σπυρόπουλος (70’ Παναγόπουλος), Χρ. Μπουτσικάκης (46’ Κωνσταντόπουλος), Σκοτζάι (84’ Κατσιώλης), Καπλάνης, Αθανασόπουλος.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Κωνσταντακόπουλος, Σταματελόπουλος, Γιαννακόπουλος, Μπαστακός (41’ λ. τρ. Λιόλιος), Βασιλόπουλος, Πέππας, Ζαραφέτας (86’ Γεωργιόπουλος), Ζαχαρόπουλος, Τσουλάκος, Σαραντόπουλος, Κουρούπης (82’ Καλογερόπουλος).