Τρίτη, 29 Μάρτιος 2022 21:01

Κ21 Ελλάδα - Πορτογαλία 0-4: Υποτάχθηκε στην ανωτερότητα των Ιβήρων

Γράφτηκε από τον

Η Εθνική Ελπίδων γνώρισε βαριά ήττα στην Τρίπολη από την Πορτογαλία με 4-0, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται πλέον στην πρώτη θέση του ομίλου στο +2 από την Ελλάδα ενώ έχουν και παιχνίδι λιγότερο.

Βαριά ήττα με 4-0 γνώρισε η Εθνική Ελπίδων από την αντίστοιχη της Πορτογαλίας στο ντέρμπι κορυφής του ομίλου και μάλιστα εντός έδρας. Η ομάδα του Γιώργου Σίμου είδε τους Ίβηρες να κάνουν ότι θέλουν στον αγωνιστικό χώρο, να πετυχαίνουν τέσσερα γκολ, να έχουν δοκάρι και αρκετές χαμένες ευκαιρίες. Την ίδια ώρα η Ελλάδα απείλησε μόνο τρεις φορές σε ολόκληρο το 90λεπτο και σε κανένα σημείο δεν μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτια τους Ίβηρες.

Η Πορτογαλία με αυτή τη νίκη πέρασε στην πρώτη θέση του ομίλου, στο +2 από την Ελλάδα και μάλιστα με ένα παιχνίδι λιγότερο ενώ θα υποδεχτεί την Ελπίδων στις 11 Ιουνίου.

Βέβαια και πάλι η Ελπίδων είναι στο παιχνίδι της πρόκρισης στην τελική φάση ως μια από τις καλύτερες δεύτερες ή μέσω των μπαράζ που θα βρεθούν όλοι οι υπόλοιποι δεύτεροι των εννιά ομίλων.

Ο Γιώργος Σίμος παρέταξε την Ελπίδων με τρεις στόπερ και πάλι και συγκεκριμένα τους Διαμάντη, Μιχελή και Γ. Χριστόπουλο γνωρίζοντας πως η διαφορά δυναμικότητας από την Πορτογαλία είναι μεγάλη και ήθελε έτσι να "κλείσει" τους διαδρόμους προς την εστία του Τζολάκη.

Ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια οι Πορτογάλοι

Δεν τα κατάφερε όμως καθώς στο παιχνίδι που διεξήχθη στην Τρίπολη το απόγευμα της Τρίτης οι Πορτογάλοι ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Επιτέθηκαν κυρίως από τα αριστερά και μπόρεσαν στο πρώτο 45λεπτο να πετύχουν τρία τέρματα και να καθαρίσουν την αναμέτρηση από νωρίς.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν δύο φορές στο πρώτο δεκάλεπτο με τον Τζολάκη να λέει όχι. Στο 12' της αναμέτρησης όμως πήραν προβάδισμα όταν ο Καρβάλιο έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, έκανε το διαγώνιο πλασέ και έκανε το 1-0.

Είκοσι λεπτά αργότερα ο Ιταλός διαιτητής της αναμέτρησης έδωσε ένα αυστηρό πέναλτι υπέρ της Πορτογαλίας. Ο Φάμπιο Βιέιρα ανέλαβε την εκτέλεση του και νίκησε τον Τζολάκη ο οποίος έπεσε σωστά στην δεξιά του γωνία, ακούμπησε μάλιστα και τη μπάλα αλλά δεν μπόρεσε να τη διώξει.

Η Ελλάδα το μόνο που κατάφερε στο πρώτο μέρος ήταν να απειλήσει στο 38' της αναμέτρησης με τον Ζαγαρίτη να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά και τον Ιωαννίδη να πιάνει την κεφαλιά με τον Μπιάι να διώχνει εντυπωσιακά με το ένα χέρι.

Πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος η Πορτογαλία βρήκε και τρίτο γκολ. Πάλι από τα αριστερά ο Φάμπιο Σίλβα δέχτηκε την κάθετη πάσα, μπήκε στην περιοχή και με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα εκ νέου στα δίχτυα του Τζολάκη.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δύο αλλαγές από τον Γιώργο Σίμο στην προσπάθεια του να αλλάξει τα κακώς κείμενα της ομάδας του και να μπορέσει να κρατήσει λίγο παραπάνω τη μπάλα στα πόδια της η Ελπίδων.

Με καλύτερο τον Τζολάκη

Η Πορτογαλία δεν έριξε ρυθμό όμως. Συνέχισε να κάνει τη μια φάση μετά την άλλη και τον Τζολάκη να διώχνει κάθε κίνδυνο προς την εστία της Ελπίδων. Στο 57' απομάκρυνε το πλασέ του Καρβάλιο μέσα από την περιοχή ενώ στο 63' έπιασε σταθερά το σουτ του Σόουζα. Τρία λεπτά αργότερα με τον Τζολάκη για πρώτη φορά εκτός φάσης ο Φάμπιο Σίλβα βρέθηκε σε θέση βολής με τον Διαμαντή να διώχνει πάνω στη γραμμή.

Η Ελλάδα απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο στο 68' όταν ο Ιωαννίδης έγινε κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά, έκανε την ντρίπλα και το σουτ αλλά έστειλε τη μπάλα εκτός εστίας. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Αθανασακόπουλος βρέθηκε εντός περιοχής, έγινε αποδέκτης της μπάλας και έκανε το σουτ με τον Μπιάι να μπλοκάρει σταθερά.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η Πορτογαλία βρήκε ένα ακόμη τέρμα. Ο Ενρίκε Αραούζο έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και με σουτ με το αριστερό από το ύψος του πέναλτι διαμόρφωσε το 4-0 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

ΕΛΛΑΔΑ:Τζολάκης, Λιάσος (46' Ε. Χριστόπουλος), Διαμαντής (83' Αντζουλάς), Μιχελής, Γ. Χριστόπουλος, Ζαγαρίτης, Τσιγγάρας, Σουρλής (83' Κουτσουπιάς), Κανελλόπουλος (46' Αθανασακόπουλος), Τζόλης, Ιωαννίδης (73' Σαρδέλης).

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Μπιάι, Μάριο (73' Τ. Αραούζο), Πενέτρα, Κουαρέσμα, Ταβάρες (79' Αλμέιδα), Μπερνάρντο, Νταντάς, Καρβάλιο (73' Φόλχα), Σίλβα, Βιέιρα (60' Σόουσα), Ράμος (60' Χ. Αραούζο).

Η βαθμολογία του Δ' Ομίλου:

1. Πορτογαλία 19 (7)

2. Ελλάδα 17 (8)

3. Ισλανία 9 (7)

4. Λευκορωσία 9 (7)

5. Κύπρος 8 (7)

6. Λιχτενστάιν 0 (8)

Πηγή: sport24.gr