Δευτέρα, 04 Απριλίου 2022 11:15

ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-0: "Χ"αμένοι και οι δύο (φωτό & βίντεο)

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-0: "Χ"αμένοι και οι δύο (φωτό & βίντεο)

Οπως στο ματς του πρώτου γύρου στις 23 Φεβρουαρίου στη Μεσσήνη (2-2), έτσι και χθες στο "Ελ Πάσο", Καλλιθέα και Καλαμάτα, μοιράστηκαν τους βαθμούς, με τη διαφορά ότι στη δεύτερη φετινή τους μονομαχία δεν είχαμε γκολ.

Οι δύο ομάδες κόλλησαν στο μηδέν και απομακρύνθηκαν ακόμα περισσότερο από την κορυφή του δευτέρου ομίλου της Super League 2. H Καλλιθέα είναι στο -8 και η "Μαύρη Θύελλα" στο -10 από τον Λεβαδειακό, που την ίδια ώρα νικούσε με σκορ 1-0 την Επισκοπή.
Η μεσσηνιακή ομάδα έχει μάλιστα και ένα ματς περισσότερο από τους Βοιωτούς και οι ελπίδες της είναι μόνο μαθηματικές, μετά την αφαίρεση βαθμών, για τη γνωστή υπόθεση με τις κάρτες υγείας στο μεταξύ τους παιχνίδι. Ο προπονητής Γιάννης Μπελά μετά το ματς, τόνισε πάντως πως όσο υπάρχουν ελπίδες, η Καλαμάτα θα παλεύει για την πρώτη θέση.
Στο χθεσινό ματς, η "Μαύρη Θύελλα" ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και είχαν δύο καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ.. Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο, η Καλλιθέα ανέβασε στροφές και είχε δοκάρι και ακυρωθέν γκολ.

Η Καλαμάτα απείλησε για πρώτη φορά στο 9' όταν από σέντρα του Μαβινγκά, ο Λουκίνας μπήκε στην πορεία της μπάλας, αλλά το πλασέ του έφυγε άουτ.
Στο 15' ο Βασιλούδης δοκίμασε το σουτ, αλλά ο Λαδάς που αγωνίστηκε για πρώτη φορά μπλόκαρε. Η Καλαμάτα είχε την υπεροχή και στο 17' ο Λουκίνας πλάσαρε μέσα από την περιοχή, στέλνοντας όμως την μπάλα ψηλά άουτ. Στο 20' από φάουλ του Τάτου, ο Τσελεπίδης πήρε την κεφαλιά, όμως ο Στρέζος απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 33' από ένα ακόμα στημένο του Τάτου (κόρνερ), ο Γρίβας δεν μπόρεσε να δώσει στην μπάλα κατεύθυνση προς τα δίχτυα. Τρία λεπτά αργότερα, ο Κωνσταντινόπουλος έκανε τη σέντρα, ο Λουκίνας έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατευθύνθηκε προς το κέντρο της εστίας και έδωσε την ευκαιρία στον Στρέζο να μπλοκάρει.

Ακυρωθέν γκολ και δοκάρι η Καλλιθέα

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ που δεν μέτρησε. Στο 48' ο Σαντάνα σκόραρε στην επαναφορά ύστερα από σουτ του Μουνιέ και απόκρουση του Λαδά, αλλά ο Τσιντώνης που συμμετείχε στη φάση, ήταν εκτεθειμένος και ο ρέφερι Ζαμπάλας ακύρωσε το γκολ, ύστερα από υπόδειξη του βοηθού Καραγκιζόπουλου.
Η Καλλιθέα πίεζε σε αυτό το διάστημα και στο 55' είχε σουτ του Τσιντώνη που έφυγε άουτ, ενώ στο 58' ο Κυνηγόπουλος μόνος απέναντι στον Λαδά πλάσαρε στο κάθετο δοκάρι! Στο 61' ο τερματοφύλακας της Καλαμάτας απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Μουνιέ.
Η "Μαύρη Θύελλα" απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος, με το σουτ του Τάτου στο 64' που έφυγε άουτ. Στη συνέχεια έλειψαν οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες μέχρι το 83'. Ο Φελίπε είδε την κίνηση του Κωνσταντινόπουλου στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο αμυντικός της Καλαμάτας δεν εκτέλεσε άμεσα και ο Στρέζος έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε. Στις καθυστερήσεις (93') από φάουλ του Τάτου, η μπάλα πέρασε πάνω από τον προωθημένο Τσελεπίδη, που αν έβρισκε την μπάλα, τα πράγματα θα ήταν δύσκολα για τον Στρέζο.
ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Στρέζος, Μανθάτης, Βασιλούδης, Κύργιας, Ευαγγέλου, Μπουλούλης, Σαντάνα, Ντιμίτριους, Μουνιέ (69′ Κονέ), Κυνηγόπουλος (86′ Ρέντζας), Τσιντώνης (57′ Μάλτσι).
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Λαδάς, Λουπάνο, Μαβινγκά (86′ Μπακαγιόκο), Κωνσταντινόπουλος, Τσελεπίδης, Παυλίδης (70′ Μόζερ), Τάτος, Παπατόλιος, Ματέους (59′ Αναστασόπουλος), Λουκίνας, Γρίβας (70′ Φελίπε).