Πέμπτη, 07 Απρίλιος 2022 11:36

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΑΙΓΑΛΕΩ 3-0: “Αντίο” στη Μεσσήνη με τριάρα

Γράφτηκε από τον


Πήρε το ντέρμπι και έδωσε χαρά στον κόσμο της. Η Καλαμάτα νίκησε χθες για δεύτερη φορά στη σεζόν το Αιγάλεω και ανέβηκε στη 2η θέση του β’ ομίλου της Super League 2, παραμένοντας 10 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό (που έχει ματς λιγότερο), ο οποίος πέρασε νικηφόρα από την Καισαριανή (4-1 την Κηφισιά).

Η “Μαύρη Θύελλα” επικράτησε με 3-0 χάρη σε δύο γκολ του Γρίβα στο 11’ και στο 35’ και ένα του Φελίπε στο 89’, στο τελευταίο της παιχνίδι στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης, καθώς το επόμενο εντός έδρας ματς, που είναι με τον Λεβαδειακό, θα διεξαχθεί στη φυσική της έδρα.
Η χθεσινή ήταν μια νίκη γοήτρου και ήρθε με άνεση και χάρη στο καλό πρώτο ημίχρονο, όπου η Καλαμάτα σκόραρε δύο φορές.
Στο δεύτερο ημίχρονο διαχειρίστηκε το προβάδισμα και στο φινάλε ο Φελίπε έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα, δίνοντας την ευκαιρία στους 800 φιλάθλους να σηκωθούν και πάλι από τις θέσεις τους.
Θυμίζουμε, ότι στον πρώτο γύρο η μεσσηνιακή ομάδα είχε κερδίσει στο Αιγάλεω με 2-1, χάρη σε τέρματα του Γιάννη Λουκίνα.
Ο πρώτος σκόρερ της “Μαύρης Θύελλας” είχε χθες ρόλο δημιουργού, πασάροντας στον Γρίβα και στον Φελίπε, ενώ την ασίστ στο δεύτερο γκολ του Γρίβα, πιστώνεται ο Τάτος. Το Αιγάλεω είχε δοκάρι στο 6’ σε σουτ του Μπρέμπου, αλλά η συνέχεια άνηκε στην Καλαμάτα. Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε ρυθμό και χρειάστηκε να φθάσουμε στο 79’ για να καταγραφεί φάση μπροστά από τις δύο εστίες. Οι φιλοξενούμενοι με τις τέσσερις αλλαγές που έκαναν στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, πήραν μετρα στο γήπεδο, χωρίς όμως να μπορούν να απειλήσουν. Η Καλαμάτα έφθασε έτσι στην 15η νίκη στο πρωτάθλημα και 9η εντός έδρας και πάει με καλή ψυχολογία την Κυριακή στην Κρήτη για το ματς με τον Ηρόδοτο.

Δοκάρι το Αιγάλεω, γκολ ο Γρίβας

Το Αιγάλεω έχοντας πολλές αλλαγές στη σύνθεση του επιχείρησε να αιφνιδιάσει στο ξεκίνημα και στο 5’ το ωραίο φαλτσαριστό σουτ από τον Μπρέμπο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Η φάση αυτή ξύπνησε τους γηπεδούχους, που πίεσαν ψηλά και στο 11’ άνοιξαν το σκορ. Ο Λουκίνας από δεξιά, έκανε τη συρτή σέντρα και ο Γρίβας με ψύχραιμο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα, με τον Παυλίδη να αφήνει νωρίτερα έξυπνα να περάσει η μπάλα για τον συμπαίκτη του, που ήταν μόνος στο δεύτερο δοκάρι.
Στο 23’ ο Παυλίδης αποχώρησε τραυματίας και στη θέση του πέρασε ο Μοζέρ που δοκίμασε το σουτ στο 24’ για να βρει σε ετοιμότητα τον Φυλακτό. Το ίδιο και ο Ταΐρης στην κεφαλιά του Τριμμάτη στο 30’. Στο 35’ ο Τάτος από αριστερά έκοψε την μπάλα στον Γρίβα, ο οποίος βρήκε εκ νέου δίχτυα, με τη βοήθεια και της τύχης, καθώς η μπάλα κόντραρε στο σουτ που έκανε και άλλαξε πορεία, ξεγελώντας τον τερματοφύλακα.
Με σκορ και ψυχολογία υπέρ της η Καλαμάτα έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι και στο 37’ από ασίστ του Τάτου, ο Μοζέρ σούταρε άουτ μέσα από την περιοχή. Ιδια κατάληξη είχε και το σουτ του Κωνσταντινόπουλου στο 45’.

4 αλλαγές το Αιγάλεω στο ημίχρονο

Η κακή εικόνα του Αιγάλεω στα πρώτα 45λεπτά εξόργισε τους 20 περίπου φίλους του που βρέθηκαν χθες στη Μεσσήνη και στο ημίχρονο ζητούσαν... εξηγήσεις από το τεχνικό τιμ της ομάδας τους.
Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης προχώρησε λοιπόν σε τέσσερις αλλαγές στο 46’, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Βλάχο, Τσιλιγκίρη, Αρναρέλλη και Τσίτσαρη και αποσύροντας τους Ανδρέου, Δακτυλίδη, Μπρέμπο και Χοτζάλλι.

Ιδανικό φινάλε με Φελίπε

Το Αιγάλεω είχε καλύτερη απόδοση, αλλά όχι τρόπο να απειλήσει την εστία της Καλαμάτας, που ανέβασε ξανά στροφές στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στο 79’ ο Λουκίνας έφυγε στην αντεπίθεση και έβγαλε τετ α τετ τον Αναστασόπουλο, ο οποίος αντί να πλασάρει, επιχείρησε να πασάρει ξανά στον συμπαίκτη του και έκοψαν οι αμυντικοί.
Στο 86’ ο Τσίτσαρης τραυματίστηκε και οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν με 10 παίκτες, αφού είχαν ολοκληρωθεί οι αλλαγές.
Η Καλαμάτα βρήκε χώρους και στο 89’ σε αντεπίθεση ο Λουκίνας από αριστερά είδε την κίνηση του Φελίπε στο β’ δοκάρι και ο τελευταίος με πλασέ μέσα από την περιοχή έγραψε τον επίλογο της αναμέτρησης (3-0).
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης, Κωνσταντινόπουλος, Λουπάνο, Τσελεπίδης, Μαβινγκά, Παπατόλιος (82′ Κόκκορης), Ματέους (61′ Αναστασόπουλος), Παυλίδης (23′ λ.τρ, Μοζέρ), Γρίβας (82′ Σκεντεράι), Τάτος (61′ Φελίπε),, Λουκίνας.
ΑΙΓΑΛΕΩ: Φυλακτός, Παπουτσογιαννόπουλος, Αναστασίου, Ανδρέου (46′ Βλάχος), Καλύβας, Λάσκαρης, Δακτυλίδης (46′ Τσιλιγκίρης), Καθάριος (64′ Πιαστόπουλος), Μπρέμπος (46′ Τσίτσαρης), Τριμμάτης, Χοτζάλλι (46′ Αρναρέλλης).