Δευτέρα, 11 Απρίλιος 2022 17:00

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ – ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 1-2: Σπουδαία νίκη πριν το ντέρμπι τίτλου (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ – ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 1-2: Σπουδαία νίκη πριν το ντέρμπι τίτλου (φωτό)

 

Τον... κακό του δαίμονα τη φετινή χρονιά κέρδισε χθες ο Πανθουριακός στο γήπεδο του Κάμπου και πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στο ντέρμπι τίτλου με την Κυπαρισσία!

Η ομάδα της Θουρίας νίκησε με 2-1 την Α.Ε. Μάνης εκτός έδρας, κατακτώντας το τρίτο της διπλό στη διαδικασία των πλέι οφ της Α’ τοπικής. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Πανθουριακού επί της Μάνης τη φετινή σεζόν, με τους Μανιάτες να μετρούν μέχρι τώρα δύο νίκες και μία ισοπαλία!
Οι δύο ομάδες βέβαια θα αναμετρηθούν και στον τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας στις 20 Απριλίου, τότε που θα διακυβεύεται ένας τίτλος.
Οσον αφορά το χθεσινό παιχνίδι, το ενδιαφέρον ήταν μονόπλευρο...
Ο Πανθουριακός ήθελε τη νίκη για να διατηρήσει το+1 από την δεύτερη Κυπαρισσία και τα κατάφερε, παίρνοντας μια δίκαιη νίκη. Από την άλλη η Μάνη έχοντας στο μυαλό της τον μεγάλο τελικό, προσπάθησε να είναι ανταγωνιστική και τα κατάφερε σε μεγάλο βαθμό.

Πάει για δύο αποτελέσματα με Κυπαρισσία

Η ομάδα του Τάκη Σακελλαρόπουλου ήταν ανώτερη στο πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο προηγήθηκε με τον Τσουλάκο και έχασε σημαντικές ευκαιρίες να “κλειδώσει” το τρίποντο.
Τελικά βρήκε δεύτερο γκολ στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους με τον Καλογερόπουλο. Η Μάνη δεν τα παράτησε και μείωσε στο 70’ με τον Φετάχου, όμως η αντεπίθεση της δεν είχε συνέχεια και το 1-2 έμεινε μέχρι το φινάλε.
Ετσι ο Πανθουριακός έχει το πλεονέκτημα να κατακτά το πρωτάθλημα, ακόμη και με ισοπαλία στο τελευταίο ματς με την Κυπαρισσία εντός έδρας.

Πλήγμα με Σαραντόπουλο

Οι φιλοξενούμενοι πήραν από την αρχή τα ηνία του αγώνα, με τους Ζαραφέτα, Κουρούπη και Ζαχαρόπουλο να κερδίζουν τη μάχη στο χώρο του κέντρου.
Η ομάδα της Θουρίας πάντως στάθηκε άτυχη στο ξεκίνημα, μιας και μόλις στο 5’ αποχώρησε τραυματίας ο Αγγελος Σαραντόπουλος (μυικός τραυματισμός) και είναι αμφίβολη η συμμετοχή του στον “τελικό” με την Κυπαρισσία.
Η απώλεια του Σαραντόπουλου πάντως δεν επηρέασε τον Πανθουριακό, με τον Σπυρόπουλο να παίρνει τη θέση του στο αριστερό άκρο της επίθεσης.
Στο 16’ ο Ζαραφέτας έκανε ωραία ενέργεια, ξεφεύγοντας από τον Τζανετέα, και σούταρε εκτός περιοχής με τον Σταθά να απομακρύνει σε κόρνερ.

Προηγήθηκε με Τσουλάκο,
έχασε κι άλλες ευκαιρίες

Ο Ζαραφέτας ήταν ο δημιουργός και του γκολ στο 25’ όταν επιχείρησε την κάθετη πάσα, ο Κλουβάτος έκανε λάθος κοντρόλ και ο Τσουλάκος που “μυρίστηκε” τη φάση, έκλεψε την μπάλα και με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1.
Η ομάδα του Τάκη Δρούγα είχε αρκετούς της παίκτες σε μέτρια μέρα, όμως στο 31’ θα μπορούσε να φέρει το ματς στα ίσια όταν ο Χελάς έδωσε στον Τζανετέα που έπιασε ένα σουτ λίγο έξω από την περιοχή, με τον Κωνσταντακόπουλο να πραγματοποιεί εντυπωσιακή απόκρουση.
Οι φιλοξενούμενοι πάντως έλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα και απείλησαν εκ νέου στο 34’ όταν μετά από δυνατό πλάγιο άουτ του Γιαννακόπουλου, ο Τσουλάκος έκανε το γυριστό σουτ με τον Σταθά να αποκρούει ασθενώς και τον Καλογερόπουλο από πολύ κοντά να στέλνει με πλασέ την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ!
Οι Μανιάτες έκαναν πολύ εύκολα το λάθος στην αμυντική τους γραμμή, με την πίεση των παικτών του Πανθουριακού να είναι πολύ έντονη.
Στο 37’ ο Πουλάκος έκανε λάθος πάσα, με τον Κουρούπη να κερδίζει και να σουτάρει και τον Σταθά να διώχνει σε κόρνερ με το ένα χέρι.
Νέα μεγάλη φάση στο επόμενο λεπτό με τον εξαιρετικό χθες Ζαραφέτα να μοιράζει δεξιά στον Καλογερόπουλο που νικήθηκε στο τετ α τετ από τον έμπειρο Σταθά.

Δεύτερο γκολ στο
50’ με Καλογερόπουλο

Στο ημίχρονο οι γηπεδούχοι πέρασαν στο ματς τους Περιβολάρη και Σπανό στις θέσεις των Γιαννή και Κουντάνη.
Ετσι πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, όμως από μία ολιγωρία στην άμυνα στο 50ο λεπτό ήρθε το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων...
Ο Τσουλάκος έδωσε στον Ζαραφέτα που έπιασε το δυνατό σουτ, με τον Σταθά να αποκρούει και πάλι... Η μπάλα έφτασε όμως στον Καλογερόπουλο που με ένα αδύναμο πλασέ την έστειλε στην αριστερή γωνία για το 0-2. Μετά το δεύτερο γκολ οι Μανιάτες ανέβασαν αισθητά την απόδοση τους, με τον Σπανό να κάνει πολλή δουλειά στο χώρο του κέντρου.

Μείωσε ο Φετάχου στο 71’

Στο 71’ μάλιστα μείωσαν σε 1-2 όταν ύστερα από κόρνερ του Μουστάκα, η μπάλα πέρασε από όλους και στο δεύτερο δοκάρι ο Φετάχου με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα.
Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους που για 5-6 λεπτά πίεσαν με αρκετές στατικές φάσεις την εστία του Κωντσταντακόπουλου.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο όμως ο Πανθουριακός με καλή κυκλοφορία, έλεγξε τον ρυθμό και έφτασε δίκαια σε ένα πολύτιμο διπλό.
Διαιτητής ήταν ο Τσουλάκος και βοηθοί οι Γεωργαντάς και Καραμπέτσος.
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: Σταθάς, Αλεξανδρόπουλος, Τζανετέας, Χατζηπαναγιώτης (70’ Δουρούμης), Κλουβάτος, Γιαννής (46’ Περιβολάρης), Μουστάκας, Κουντάνης (46’ Σπανός), Χελάς, Πουλάκος (80’ Παπαθεοδώρου), Κοντός (63’ Φετάχου).
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Κωνσταντακόπουλος, Γιαννακόπουλος, Λιόλιος, Πέππας, Σταματελόπουλος, Σαραντόπουλος (5’ λ.τρ. Σπυρόπουλος), Ζαχαρόπουλος, Κουρούπης (90’ Αρβανίτης), Τσουλάκος, Ζαραφέτας, Καλογερόπουλος (83’ Γεωργιόπουλος).