Τρίτη, 12 Απρίλιος 2022 10:38

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Πρόστιμο 20.000 ευρώ που προκαλεί έκπληξη

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Πρόστιμο 20.000 ευρώ που προκαλεί έκπληξη

Το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν το τεχνικό τιμ και οι παίκτες της Καλαμάτας, καθώς η διοίκηση επέβαλε πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ για την ήττα την Κυριακή στην Αλικαρνασσό με σκορ 2-1 από τον Ηρόδοτο.

Η ΠΑΕ με ανακοίνωση που εκδόθηκε τα μεσάνυχτα, λίγες ώρες μετά τη λήξη του ματς, βγάζει στον... τάκο τους ποδοσφαιριστές, καλώντας τους να ζητήσουν συγγνώμη από τον κόσμο, ενώ συνεχίζοντας σε επιθετικό τόνο αναφέρει ότι: “Oποιος δεν μπορεί, να πάρει το δελτίο του και να φύγει”. Στον επίλογο ωστόσο της ανακοίνωσης, οι διοικούντες θέλοντας να τσιγκλήσουν τον εγωισμό τους, προσμένουν ότι οι παίκτες θα δώσουν χαρά στον κόσμο στο αυριανό ματς με τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό (3.30 μ.μ, ζωντανά από την ΕΡΤ 3) στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: “Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοινώνει την επιβολή προστίμου 20.000 ευρώ στα μέλη της τεχνικής ηγεσίας και σε όσους ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν στην Κρήτη με τον Ηρόδοτο. Η εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου ήταν απογοητευτική και περιμένουμε οι παίκτες να ζητήσουν συγνώμη από τους φιλάθλους μας για αυτή την ήττα. Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι και όποιος νοιώθει ότι δεν μπορεί να σηκώσει τη φανέλα της “Μαύρης Θύελλας” να περάσει από το γραφείο να πάρει το δελτίο του και να φύγει! Την Τετάρτη δίνουμε ένα παιγνίδι ντέρμπι στην Παραλία με το Λεβαδειακό και ζητάμε τη συμπαράσταση των οπαδών μας. Τον θέλουμε κοντά μας να μας βοηθήσει με τις ιαχές του να πάρουμε τη νίκη. Νοιώθει απογοήτευση, αλλά πιστεύουμε ότι οι παίκτες θα κάνουν αυτό που πρέπει για να τους δώσουν τη χαρά, που τους στέρησαν στην Κρήτη”.

Η διοίκηση ζήτησε συγνώμη γα τα λάθη της;

Η παραπάνω ανακοίνωση και το ύφος της, προκαλεί έκπληξη και δημιουργεί ερωτηματικά. Η διοίκηση τιμωρεί με χρηματικό πρόστιμο τον Γιάννη Μπελά, τους συνεργάτες του και τους παίκτες για την ήττα σ’ ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς και δεν το έκανε για παράδειγμα για την ισοπαλία με τον Αστέρα Βλαχιώτη, όταν η ομάδα βρισκόταν σε τροχιά τίτλου. Επιπλέον δημιουργεί αρνητικό κλίμα, πριν από το πρώτο παιχνίδι στη φυσική έδρα της Καλαμάτας και μάλιστα απέναντι στον πρωτοπόρο Λεβαδειακό.
Οι παίκτες δεν είναι άμοιροι ευθυνών, όμως είναι, τουλάχιστον, υποκριτικό να αξιώνουν οι παράγοντες από τους ποδοσφαιριστές να ζητήσουν συγνώμη, όταν δεν το έχουν κάνει οι ίδιοι για σοβαρά θέματα. Αλήθεια ποιος ευθύνεται για τη μη αδειοδότηση το καλοκαίρι, τη μη έκδοση των δελτίων Λουπάνων και Σίντεϊ Ματέους, ή για την αμέλεια με τις κάρτες υγείας στο ματς με τον Λεβαδειακό, που στοίχισε επί της ουσίας και την απώλεια της πρώτης θέσης. Η αυτοκριτική δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.