Πέμπτη, 14 Απρίλιος 2022 10:52

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1-0: Νίκη γοήτρου με τον πρωτοπόρο

Γράφτηκε από τον

Με ένα πανέμορφο γκολ του Ανδρέα Τάτου στο 68’ η Καλαμάτα υποχρέωσε σε ήττα μετά από δύο μήνες τον πρωτοπόρο στον β’ όμιλο της Super League 2 Λεβαδειακό και επέστρεψε με τον καλύτερο τρόπο στη φυσική της έδρα.

Ηταν μια νίκη γοήτρου που πανηγύρισαν με την ... ψυχή τους οι 1000 και πλέον φίλαθλοι, που βρέθηκαν χθες στο Δημοτικό Στάδιο, το οποίο άνοιξε για πρώτη φορά τις θύρες του ύστερα από την ολοκλήρωση των εργασιών για την τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα.
Η “Μαύρη Θύελλα” έδωσε παράλληλα και απαντήσεις εντός αγωνιστικού χώρου για τα όσα έλαβαν χώρα στις δικαστικές αίθουσες, μετά την ένσταση του Λεβαδειακού για τις κάρτες υγείας στο μεταξύ τους ματς στον α’ γύρο. Μια υπόθεση που επί της ουσίας έβγαλε νοκ άουτ από τη μάχη του τίτλου τη μεσσηνιακή ομάδα. Η Καλαμάτα και στα δύο παιχνίδια με τον Λεβαδειακό έδειξε ότι είναι ανώτερη, με τους Βοιωτούς να μην δικαιολογούν σε καμία περίπτωση τη βαθμολογική τους θέση. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στους 8 βαθμούς τη διαφορά από τον Λεβαδειακό, που έχει ένα ματς λιγότερο και θα ταξιδέψουν με καλή ψυχολογία στη Ρόδο για να αντιμετωπίσουν την Κυριακή την ουραγό του ομίλου.

 

Χωρίς συγκινήσεις
το πρώτο ημίχρονο

Στο πρώτο ημίχρονο έλειψαν οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, με τους δύο τερματοφύλακες να είναι θεατές στη μεγαλύτερη διάρκεια του 45λεπτου. Με λίγα λόγια ματς κέντρου, χωρίς συγκινήσεις. Χρειάστηκε να φθάσουμε στο 43’ για να καταγράψουμε μια καλή στιγμή, το σουτ του Ματέους που έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.


Μπήκε φουριόζα

Η εικόνα του ματς άλλαξε άρδην στο δεύτερο ημίχρονο. Η Καλαμάτα ανέβασε στροφές και στο 48’ απείλησε με το σουτ του Παπατόλιου, που κόντραρε στον Τσάπρα και έφυγε κόρνερ δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
Στο 55’ ο προωθημένος Λουπάνο πάτησε περιοχή και από δεξιά γύρισε στον Παυλίδη, που σούταρε από το ύψος του πέναλτι για να αποκρούσει εντυπωσιακά ο Μάρκοβιτς. Στην επόμενη φάση λίγο έλειψε να έχουμε το 0-1.
Ο Βήχος σέντραρε από αριστερά, Ταΐρης και Λουπάνο δεν συνεννοήθηκαν, με τον γκολκίπερ να μπλοκάρει την μπάλα πάνω στη γραμμή.
Στο 58’ ο Λουκίνας που ήταν καλά κλεισμένος, επιχείρησε ατομική ενέργεια και πλασέ μέσα από την περιοχή, που μπλόκαρε εύκολα ο Μάρκοβιτς.

 

Γκολ από τον καλύτερο παίχτη!

Το γκολ ήρθε τελικά από τον καλύτερο παίχτη στο χθεσινό ματς. Ο Ανδρέας Τάτος στην πιο μεστή του εμφάνιση, ήταν αυτός που υπέγραψε το 16ο φετινό τρίποντο με άπιαστο σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής στο 68’, που κατέληξε στην γωνία του Μάρκοβιτς.
Με σκορ και ψυχολογία υπέρ της η “Μαύρη Θύελλα” διαχειρίστηκε το προβάδισμα και δεν απειλήθηκε καθόλου από τον Λεβαδειακό, παρότι ο προπονητής Γιάννης Ταουσιάνης φρέσκαρε τη μεσοεπιθετική γραμμή.
Το ματς παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, που κάθισαν μαζί στα επίσημα του γηπέδου.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης, Κωνσταντινόπουλος, Λουπάνο, Τσελεπίδης, Μόζερ, Παπατόλιος, Ματέους (84’ Μαβινγκά), Παυλίδης (90’ Καρούτης), Γρίβας (60’ Μπόρχες), Τάτος, Λουκίνας.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μάρκοβιτς, Μπαχανάκ, Χάμοντ (82’ Μυτίδης), Μεχία, Πολέτο, Μουτίνιο (72’ Βρακάς), Βήχος, Δούμτσιος (65’ Μπαρμπόσα), Τζημόπουλος, Τσάπρας (82’ Κωνσταντινίδης), Συμελίδης (65’ Νίκας).