Δευτέρα, 18 Απρίλιος 2022 00:30

Superleague: Στο +5 ο Αρης και στο +3 ο Παναθηναϊκός από την ΑΕΚ!

Γράφτηκε από τον

Αρης και Παναθηναϊκός πήραν μεγάλες νίκες στα... αιώνια ντέρμπι που έδωσαν κόντρα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό αντίστοιχα, έκαναν σημαντικό βήμα για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και πρόσθεσαν επιπλέον άγχος στην ΑΕΚ που παίζει το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας στα Γιάννενα κόντρα στον ΠΑΣ.

O Oλυμπιακός ήταν αυτός που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα με τον Μασούρα να καθυστερεί σε πλεονεκτική θέση για γκολ και τους Μπρινιόλι και Βέλεθ να προλαβαίνουν να τον μπλοκάρουν. Η... πράσινη απάντηση ήρθε μερικά λεπτά μετά με την ευκαιρία του Αϊτόρ. Μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα ο ρυθμός έπεσε με τις δύο ομάδες κυρίως να προσέχουν τα μετόπισθεν.

Τελικά λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, στο 42', η εξαιρετική συνεργασία των Κώτσιρα – Γκατσίνοβιτς και το άψογο πλασέ του Αϊτόρ έβαλαν τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ.

To δεύτερο ημίχρονο ήταν ένα παιχνίδι γεμάτο νεύρα και ένταση. Κι από τις δύο πλευρές. Το «τριφύλλι» προσπαθούσε να διαχειριστεί ένα πολύτιμο σκορ όσο αφορά την ευρωπαϊκή του προοπτική και ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να φύγει ηττημένος από ένα ντέρμπι γοήτρου. Οι μονομαχίες σώμα με σώμα ήταν και πολλές και δυνατές. Τελικά το τελευταίο σφύριγμα του Βόσνιου ρέφερι βρήκε τον Παναθηναϊκό να είναι ο μεγάλος θριαμβευτής του ντέρμπι έχοντας παράλληλα κάνει ένα σημαντικό βήμα για το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Μετά τον Δικέφαλο του Νότου, ο Άρης επικράτησε και κόντρα στον Δικέφαλο του Βορρά! Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης νίκησα με 1-0 στο ντέρμπι της πόλης, αφού είχαν μεγαλύτερο κίνητρο κόντρα στον ΠΑΟΚ που παρουσιάστηκε... άδειος αλλά και κουρασμένος μετά την υπερπροσπάθεια της περασμένης Πέμπτης κόντρα στην Μαρσέιγ.

Το γκολ του Ντουκουρέ ήταν αυτό που έκανε την διαφορά δίνοντας στην ομάδα του Μπούργος (που αποβληθηκε πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο) το σημαντικότατο τρίποντο όσο αφορά την «μάχη» για το εισιτήριο που οδηγεί στο Conference League. Πλέον ο Άρης με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου των play offs βρίσκεται στο +5 από την ΑΕΚ (παίζει το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας στα Γιάννενα) και στο +2 από τον Παναθηναϊκό, τον οποίο αντιμετωπίζει την επόμενη αγωνιστική, αμέσως μετά το Πάσχα, στη Λεωφόρο.

Η αγωνιστική (5η)
Άρης – ΠΑΟΚ 1-0
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-0

Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου

ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ (18.00)

Η βαθμολογία σε 5 αγωνιστικές
1.Ολυμπιακός 70
2.ΠΑΟΚ 59
3.Αρης 53
4.Παναθηναϊκός 51
5.ΑΕΚ 48
6.ΠΑΣ Γιάννινα 43
*Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΠΑΣ Γιάννινα έχουν ένα ματς λιγότερο

H επόμενη αγωνιστική (6η)
Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ
Παναθηναϊκός – Αρη
Πηγή: gazzetta.gr