Τετάρτη, 20 Απριλίου 2022 20:16

Πήρε και το Κύπελλο ο Πανθουριακός, 2-1 στον τελικό τη Μάνη (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Πήρε και το Κύπελλο ο Πανθουριακός, 2-1 στον τελικό τη Μάνη (φωτό)

Μετά το πρωτάθλημα της Α’ τοπικής ο Πανθουριακός κατέκτησε σήμερα και το Κύπελλο Μεσσηνίας!

Η ομάδα της Θουρίας νίκησε με 2-1 στον τελικό την Α.Ε. Μάνης στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας και έκανε το νταμπλ τη σεζόν 2021-22! Μπροστά σε 1000 και πλέον θεατές οι δύο ομάδες πρόσφεραν ένα ωραίο ποδοσφαιρικό παιχνίδι, με το συγκρότημα του Τάκη Σακελλαρόπουλου να είναι καλύτερο στις λεπτομέρειες και να κατακτά και δεύτερο τίτλο μέσα σε πέντε ημέρες.
Αυτό είναι το πρώτο κύπελλο που κατακτά στην ιστορία του ο Πανθουριακός, στη δεύτερη συμμετοχή του σε τελικό.
Η Μάνη μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, έχοντας και τη στήριξη 200 και πλέον φίλων της, και στο 8’ προηγήθηκε ύστερα από κοντινή προβολή του Κοντού μετά από σέντρα του Φετάχου.
Η ομάδα της Θουρίας ευτύχησε να φέρει το ματς στα ίσια αρκετά γρήγορα.

Ηταν το 22’ όταν μετά από κόρνερ του Κουρούπη, οι αμυντικοί δεν έδιωξαν και ο Καλογερόπουλος με ένα σουτ στην κίνηση έγραψε το 1-1.
Οι τυπικά γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή στο 49’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσουλάκου (2-1).
Τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για την ομάδα της Μάνης στο 57’, μιας και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Μουστάκας για σκληρό φάουλ στον Καλογερόπουλο.
Με παίκτη λιγότερο η ομάδα του Τάκη Δρούγα έπρεπε να ανέβει ένα... βουνό, όμως συνέχισε να είναι ανταγωνιστική και να παλεύει μέχρι το φινάλε για την ισοφάριση.
Η ομάδα της Θουρίας έκανε διαχείριση του χρόνου και δεν επιδίωξε ιδιαίτερα να πετύχει και ένα τρίτο γκολ.
Η πιο σημαντική της φάση ήταν στο 81’ με την εκτέλεση φάουλ του Κουρούπη να σταματά στο αριστερό δοκάρι.

Ενα λεπτό αργότερα αποχώρησε με αλλαγή από το ματς ο Γιάννης Χελάς, καταχειροκροτούμενος από τον κόσμο, μιας και αυτό ήταν το τελευταίο του παιχνίδι, ύστερα από μία μεγάλη καριέρα με πολλά γκολ!
Το τέλος του τελικού βρήκε παίκτες, τεχνική ηγεσία και διοικούντες του Πανθουριακού να πανηγυρίζουν αγκαλιασμένοι την κατάκτηση του νταμπλ στη Μεσσηνία!
Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο της “Ελευθερίας”