Πέμπτη, 21 Απρίλιος 2022 11:33

Εκανε το νταμπλ ο Πανθουριακός, 2-1 τη Μάνη με ανατροπή

Γράφτηκε από τον
Εκανε το νταμπλ ο Πανθουριακός, 2-1 τη Μάνη με ανατροπή

Δικό του και το Κύπελλο. Ο Πανθουριακός είναι ο κυρίαρχος στη Μεσσηνία για τη σεζόν 2021-22, καθώς μετά το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία του στην Α’ τοπική, έκανε χθες το νταμπλ, νικώντας με ανατροπή στον τελικό 2-1 την Α..Ε Μάνης, που διεκδίκησε για παρθενική φορά το τρόπαιο.

Για την ομάδα της Θουρίας, ήταν η δεύτερη συμμετοχή σε τελικό, ύστερα από το 2016 όπου ηττήθηκε από τον Τσικλητήρα Πύλου και κατάφερε να σηκώσει τη κούπα μπροστά σε 1.000 και πλέον θεατές, που βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας και παρακολούθησαν ωραίο ματς, με τρία γκολ, δοκάρι, αποβολή, ένταση, πάθος και αγωνία μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.
Η Μάνη μπήκε πιο δυνατά στο ματς και στο 8’ άνοιξε το σκορ με προβολή του Θανάση Κοντού, δίνοντας το έναυσμα για πανηγυρισμούς στους 200 και πλέον φίλους της.
Το προβάδισμα όμως δεν κράτησε για πολύ. Στο 22’ ο Γιάννης Καλογερόπουλος με σουτ ισοφάρισε σε 1-1 και στο 49’ ο Σταύρος Τσουλάκος με απευθείας εκτέλεση φάουλ έγραψε το 2-1. Και σαν μην έφθανε αυτό στο 57’ ο Αρης Μουστάκας αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον ρέφερι Ρέκκα και αποβλήθηκε.
Η Μάνη, ωστόσο, που έχασε στο 62’ και τον Χατζηπαναγιώτη με τραυματισμό, πάλεψε μέχρι τέλους για την ισοφάριση.
Ο Πανθουριακός, αν και με αριθμητικό πλεονέκτημα, φάνηκε ότι ήθελε να διατηρήσει το προβάδισμα και όχι να το διευρύνει και η πιο σημαντική του στιγμή ήταν το δοκάρι του Δημήτρη Κουρούπη με εκτέλεση φάουλ στο 81’.


Κρίθηκε στις λεπτομέρειες

Συνοψίζοντας, ήταν ένας τελικός που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με τις δύο ομάδες να έχουν ανά διαστήματα την υπεροχή.
Ο Πανθουριακός βρήκε δύο γκολ από στημένες φάσεις (κόρνερ, και φαουλ), ενώ είχε δοκάρι, πάλι από στημένο.
Η Μάνη, μετά τη αποβολή του πιο σημαντικού ίσως παίκτη της στο κέντρο, είχε να ανέβει ένα βουνό, αλλά δεν τα παράτησε. Ακόμα και ο Φετάχου έμεινε στα τελευταία λεπτά τραυματίας μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αφού δεν μπορούσε να γίνει άλλη αλλαγή (είχαν γίνει 3 διακοπές).


Τέλος καριέρας για Χελά

Στα αξιοσημείωτα ότι στο 82’ αποχώρησε από το ματς ο Γιάννης Χελάς, εισπράττοντας το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου, αφού ήταν το τελευταίο του παιχνίδι ύστερα από μια μακροχρόνια καριέρα με πολλά γκολ.

 

Δύο γκολ
σε 14 λεπτά

Το γκολ στον χθεσινό τελικό για τη Μάνη ήρθε πάντως από το Θανάση Κοντό, που ξεκίνησε στην 11άδα και εκμεταλλεύτηκε στο 8’ την παράλληλη σέντρα του Φετάχου από δεξιά, προλαβαίνοντας αμυντικούς και γκολκίπερ, σκοράροντας με προβολή. Μετά το τέταρτο η Θουρία ισορρόπησε το παιχνίδι και προσπάθησε να απειλήσει με τον Τσουλάκο με πλασέ στο 15’ και κεφαλιά στο 20, που μπλόκαρε ο Σταθάς.
Στο 22’ όμως από κόρνερ του Κουρουπη οι αμυντικοί δεν έδιωξαν καλά και ο Καλογερόπουλος με μονοκόμματο αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε το Σταθά. Η ισοφάριση έδωσε ψυχολογία στους τυπικά γηπεδούχους και στο 31’ λίγο έλειψε να γίνει η ανατροπή. Από λάθος απομάκρυνση του Σταθά, ο Καλογερόπουλος βρέθηκε με τη μπάλα στο ημικύκλιο της περιοχής, αλλά ο τερματοφύλακας της Μάνης διόρθωσε το λάθος τυο αποκρούοντας το σουτ του έμπειρου μεσοεπιθετικού.


Εφιαλτικό τέταρτο για τη Μάνη

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τη Μάνη και ονειρικά για τον Πανθουριακό.
Ο Τσουλάκος με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 49’ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Σταθά που καθυστέρησε να πέσει.
Οχτώ λεπτά αργότερα, ο Μουστάκας δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Καλογερόπουλο στη μεσαία γραμμή, αφήνοντας τους Μανιάτες με δέκα παίκτες. Κάτι, ωστόσο, που δεν φάνηκε, με τη Μάνη να καλύπτει το πάθος και την αυταπάρνηση το κενό και να μένει ζωντανή στο ματς μέχρι το τέλος.
Ο Πανθουριακός έκανε διαχείριση και χρειάστηκε να φθάσουμε στο 81’ για να απειλήσει με το κάθετο δοκάρι σε φάουλ του Κουρούπη.
Από την άλλη βέβαια, η ΑΕΜ δεν μπορούσε να πατήσει στην περιοχή του Κωνσταντακόπουλου. Στα τελευταία λεπτά πέρασε στην επίθεση και ο κεντρικός αμυντικός Θανάσης Κλουβάτος, που υπερέχει στον αέρα, αλλά δεν βρήκε την ευκαιρία που έψαχνε.
Με τη Μάνη να έχει βγει μπροστά, η Θουρία βρήκε χώρους στην αντεπίθεση και στο 92’ ο Γεωργιόπουλος με τακουνάκι έστρωσε την μπάλα στον Σταματελόπουλο, που μέσα από την περιοχή, σούταρε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.

Τον... σήκωσαν στον αέρα

Μετά τη λήξη του αγώνα, οι παίκτες του Πανθουριακού έγιναν ένα κουβάρι πανηγυρίζοντας το νταμπλ, ενώ την αποθέωση γνώρισε ο πρόεδρος της ομάδας Αγαθοκλής Χριστόπουλος τον οποίο σήκωσαν στον αέρα, φωνάζοντας “Είναι τρελός ο πρόεδρος”.
Να σημειωθεί ότι ο τελικός είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς τα έσοδα του αγώνα θα δοθούν στον Σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια “ΦΛΟΓΑ”. Τον τελικό παρακολούθησαν μεταξύ άλλων οι Θανάσης Βασιλόπουλος και Δημήτρης Γιαννημάρας, δήμαρχοι Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης, αντίστοιχα και ο βουλευτής Μεσσηνίας Περκλλής Μαντάς.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Κωνσταντακόπουλος, Σταματελόπουλος, Λιόλιος, Γιαννακόπουλος, Βασιλόπουλος (89’ Μπαστακός), Πέππας, Ζαραφέτας, Ζαχαρόπουλος,, Τσουλάκος (93’ Σπυρόπουλος), Καλογερόπουλος (62’ Γεωργιόπουλος), Κουρούπης.
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: Σταθάς, Χελάς (82’ Κουντάνης), Κλουβάτος, Σπανός (72’ Παπαθεοδώρου), Χατζηπαναγιώτης (62’ λ.τρ. Δουρούμης), Γιαννής, Μουστάκας, Κοντός (46’ Τζανετέας), Αλεξανδρόπουλος, Φετάχου, Πουλάκος.