Παρασκευή, 22 Απρίλιος 2022 11:09

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ :“Γεννιέται μια νέα δύναμη στο μεσσηνιακό ποδόσφαιρο”, λέει ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος

Γράφτηκε από τον

Το 2022 θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Πανθουριακού.

Μια χρονιά ονειρική για το σύλλογο, καθώς μέσα σε λίγες μέρες κατέκτησε τόσο το πρώτο του πρωτάθλημα, αφήνοντας δεύτερη την Κυπαρισσία, όσο και το παρθενικό Κύπελλο Μεσσηνίας (νικώντας στον τελικό την Α.Ε. Μάνης) και ετοιμάζεται για τον τρίτο μεγάλο στόχο της σεζόν, την άνοδο στη Γ’ εθνική.
Το νταμπλ αποτελεί και προσωπική δικαίωση για τον Αγαθοκλή Χριστόπουλο, τον πρόεδρο και χρηματοδότη του Πανθουριακού, ο οποίος ανέλαβε την ομάδα από τη Γ’ τοπική και την έφερε στην κορυφή του μεσσηνιακού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.
“Είναι μια δικαίωση των κόπων όλων των χρόνων. Φέτος κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια με τους συνεργάτες μου, Γιάννη Φαββατά και Γιάννη Ζέππο και όλο αυτό το εγχείρημα αρχίζει και αποδίδει καρπούς.
Χρειάστηκε να περάσει καιρός για να μάθουμε κάποια πράγματα, πως κινείται δηλαδή το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο. Διότι χωρίς τέτοια γνώση δεν μπορείς να έχεις επιτυχίες”, λέει στην “Ε” ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος που συμπληρώνει 10 χρόνια στη θέση του προέδρου, ενώ είναι στην ομάδα από το 2010.
Ο κ. Χριστόπουλος, σχολιάζοντας το φετινό νταμπλ, είπε: ‘Πιστεύω ότι γεννιέται μια καινούρια δύναμη στο μεσσηνιακό ποδόσφαιρο. Η ομάδα ήταν δυνατή την τελευταία πενταετία, αλλά με τους δύο τίτλους, έρχεται και η καταξίωση.
Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παίκτες και στο προπονητικό τιμ για τις μεγάλες χαρές που μου έδωσαν φέτος.
Ευχαριστώ και τους δύο συνεργάτες μου, τον κ. Φαββατά, που είναι από την πρώτη στιγμή μαζί μου και τον κ. Ζέππο, γιατί έχουν προσφέρει πολλά”.
Για τη μεγάλη πρόκληση που λέγεται άνοδος στη Γ’ εθνική, ο πρόεδρος του Πανθουριακού δεν κρύβει την αισιοδοξία του: “Στόχος σίγουρα είναι η άνοδος. Θα είναι διάκριση για ένα χωριό, που δεν έχει φιλάθλους, γήπεδο και παίζοντας ουσιαστικά όλα τα ματς εκτός έδρας, να πάει σε μεγαλύτερη κατηγορία. Ως παράγοντας, έχω εμπειρία με την Καλαμάτα, που έχει όμως κόσμο και φιλοδοξίες. Είναι διαφορετικό με τον Πανθουριακό, χωρίς να σημαίνει ότι δεν έχουμε φιλοδοξίες. Δεν έχουμε βέβαια την εμπειρία από τέτοιου είδους παιχνίδια (σ.σ. μπαράζ για την άνοδο), αλλά θα πάμε να παίξουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε την άνοδο. Ολα θα εξαρτηθούν από το πρώτο παιχνίδι με αντίπαλο την ομάδα της Κεφαλλονιάς. Αν κερδίσουμε, πιστεύω ότι θα είμαστε μέσα στην τριάδα”. Για το τι είχε η φετινή ομάδα του Πανθουριακού και δεν το διέθεταν οι προηγούμενες που δεν πέτυχαν την άνοδο, ο κ. Χριστόπουλος είναι ξεκάθαρος:
“Μετά το Γενάρη, Φλεβάρη και μετά την έλευση Σακελλαρόπουλου, γίναμε μια πραγματική ομάδα. Μια καλή παρέα, με εξαιρετικά παιδιά και χαρακτήρα και θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια, γιατί στη ζωή πρέπει να έχεις σεβασμό και ευγένεια. Είχαμε ένα ήθος, που φάνηκε σε όλα τα παιχνίδια και έμπειρους παίκτες, όπως οι Τσουλάκος, Ζαχαρόπουλος, Σαραντόπουλος, Καλογερόπουλος. Η εμπειρία “παντρεύτηκε” με το ταλέντο των νέων παιδιών και όλοι έγιναν μια οικογένεια. Περνάνε καλά και αυτό φαίνεται”.

Πιο πλούσιο ρόστερ τη σεζόν 2016-17

Ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος θεωρεί πάντως ότι ο Πανθουριακός της σεζόν 2016-17 είχε πιο πλούσιο ρόστερ, αλλά δεν πήρε το πρωτάθλημα, διότι συνυπήρξε με τη “Μαύρη Θύελλα”.
“Προσωπική μου άποψη είναι ότι η καλύτερη ομάδα του Πανθουριακού, από πλευράς ρόστερ και ποδοσφαίρου, ήταν τη χρονιά που παίξαμε μαζί με την Καλαμάτα στην Α’ τοπική. Και στο κύπελλο είχαμε ηττηθεί στο τέλος από την Καλαμάτα. Σίγουρα και η φετινή ομάδα είναι ποιοτική σε τεχνικό τιμ και παίκτες. Δεν συναντάς άλλες ομάδες του τοπικού ποδοσφαίρου, να έχουν τετραμελές τεχνικό τιμ”.

Μεσσηνιακού ή Στάδιο τη νέα σεζόν

Ο Πανθουριακός ετοιμάζεται πλέον για τα μπαράζ ανόδου στη Γ’ εθνική με τους πρωταθλητές των άλλων Ενώσεων, που θα ξεκινήσουν στις 8 Μαΐου. Ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος είναι, όπως προαναφέραμε, αισιόδοξος ότι η ομάδα του θα είναι μία από τις 3 (σε σύνολο 7 ομάδων) που θα πανηγυρίσει. Ακόμα όμως και αν δεν τα καταφέρει, η άνοδος θα είναι στόχος και την επόμενη σεζόν.
Στο θετικό σενάριο, θα πρέπει να αλλάξει και έδρα, αφού τα γήπεδα του Ασπροχώματος και της Μικρομάνης, που αγωνίστηκε φέτος ο Πανθουριακός, είναι ακατάλληλα για ματς εθνικής κατηγορίας.
“Αν ανέβουμε θα ζητήσουμε να παίξουμε στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας ή στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, που είναι το πιθανότερο”, λέει ο πρόεδρος του Πανθουριακού, που ετοιμάζει κάτι μεγάλο όσον αφορά τις υποδομές και τις ακαδημίες, που θα ανακοινωθεί, όπως μας είπε, το επόμενο διάστημα.