Πέμπτη, 28 Απρίλιος 2022 10:40

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΕΠΙΣΚΟΠΗ 5-0: Τελευταία παράσταση με γκολ και θέαμα (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Γκολ και θέαμα στην τελευταία φετινή παράσταση στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, όπου η “Μαύρη Θύελλα” ήταν η μόνη πρωταγωνίστρια και συνέτριψε χθες με 5-0 την Επισκοπή, πετυχαίνοντας την πιο ευρεία σε έκταση σκορ νίκη στην 33η αγωνιστική του δευτέρου ομίλου της Super League 2.

Μόλις στο 2ο λεπτό ο Ούγκο Μπόρχες άνοιξε το σκορ και στο 36’ ο ίδιος παίκτης ζευγάρωσε τα τέρματα της Καλαμάτας, που σκόραρε και τρίτη φορά πριν το ημίχρονο, μ’ ένα ακόμα Βραζιλιάνο τον Εμπερτ Φελίπε στο 45’.
Στο δεύτερο μέρος, τη σκυτάλη στο σκοράρισμα, πήρε ο πρώτος σκόρερ του ομίλου Γιάννης Λουκίνας, βρίσκοντας δίχτυα στο 68’ και στο 78 για το τελικό 5-0, σ’ ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς.
Η “Μαύρη Θύελλα” ολοκλήρωσε έτσι με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της ενώπιον του κοινού της και εξασφάλισε την τρίτη θέση, πίσω από τη δεύτερη Καλλιθέα και τον πρωταθλητή Λεβαδειακό.
Πλέον θα επιδιώξει να κλείσει νικηφόρα τη σεζόν την Κυριακή στην Καισαριανή με αντίπαλο την Κηφισιά, σ’ ένα παιχνίδι που θα βρίσκεται στο γήπεδο και ο μελλοντικός τεχνικός της ομάδας Σάκης Τσιώλης.

Γκολ με το “καλημέρα”

Στο χθεσινό ματς, η Επισκοπή είχε διαθέσιμους μόλις 13 παίκτες και η “Μαύρη Θύελλα” φρόντισε από το ξεκίνημα να δείξει ποιος είναι το αφεντικό.
Στο 2’ ο Καλογεράκης απέκρουσε το σουτ του Λουκίνα, αλλά όντας πεσμένος, δεν μπορούσε να κάνει το ίδιο με το νέο σουτ του Μπόρχες, που άνοιξε λογαριασμό με τη φανέλα της μεσσηνιακής ομάδας. Ο Βραζιλιάνος ήταν ο σκόρερ και του 2-0 στο 36’ έπειτα από Βραζιλιάνικη συνεργασία Φελίπε – Μόζερ και τελικό αποδέκτη της μπάλας στο δεύτερο δοκάρι τον Μπόρχες, που σκόραρε και πάλι σε κενή εστία.
Στο φινάλε του ημιχρόνου ο Κωνσταντινόπουλος σέντραρε από αριστερά και ο Φελίπε αφού “άδειασε” με προσποίηση αμυντικό και γκολκίπερ, σημείωσε με συρτό σουτ το 3-0.

Χτύπησε δις σε
10 λεπτά ο Λουκίνας

Το δεύτερο ημίχρονο είχε έτσι διαδικαστικό χαρακτήρα, με την Καλαμάτα να προειδοποιεί στο 57’ με την κεφαλιά του Λουκίνα (απέκρουσε ο γκολκίπερ) από ωραία σέντρα του Μπόρχες και να βρίσκει το τέταρτο γκολ στο 68’.
Ο Λουκίνας από κάθετη πάσα του Φελίπε πλάσαρε τον εξερχόμενο Καλογεράκη, με τον Ανδρικόπουλο να προσπαθεί να αποσοβήσει το γκολ πάνω στη γραμμή, δίχως όμως να τα καταφέρει.
Δέκα λεπτά αργότερα, ο Σκεντεράι που είχε περάσει στο ματς στο 69’ σέντραρε από δεξιά και ο Λουκίνας ανενόχλητος μέσα στην περιοχή έκανε με κεφαλιά το 5-0
Ο Λουκίνας άγγιξε το χατ τρικ στο 88’΄, αλλά μέσα από την περιοχή πλάσαρε άουτ από το κάθετο δοκάρι.
Η Καλαμάτα είχε και στο πρώτο και στο δεύτερο μέρος ευκαιρίες και για άλλα γκολ, με τους Κρητικούς να φαίνονται επιθετικά μόνο δύο φορές. Στο 30’ με την εκτέλεση φάουλ του Νταρζίσιο που πέρασε άουτ από το κάθετο δοκάρι και στο 38’ με το σουτ του Σουμπασάκη που απέκρουσε με γροθιές ο Ταΐρης.

Ντεμπούτο και... αποθέωση

Ο τερματοφύλακας της Καλαμάτας έδωσε στο 76’ τη θέση του στο νεαρό Βαγγέλη Καραχάλιο που έκανε ντεμπούτο, με τους 500 θεατές να χειροκροτούν τον Μεσσήνιο γκολκίπερ και να αποθεώνουν τον Δημήτρη Ταΐρη για τη φετινή του πολύ καλή παρουσία στο πρωτάθλημα. Στα αξιοσημείωτα ότι στο 88’ ο Τσάβος επιδίωξε να δει τη 2η κίτρινη κάρτα από τον ρέφερι Φίτσα και η Επισκοπή τελείωσε το ματς με 10 παίκτες.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης (76’ Καραχάλιος), Κωνσταντινόπουλος, Λουπάνο, Τσελεπίδης, Μόζερ (79’ Μπούνας), Ματέους (79’ Καρούτης), Παυλίδης, Φελίπε, Γρίβας (69’ Σκεντεράι), Μπόρχες (69’ Τσαγκαλίδης), Λουκίνας.
ΕΠΙΣΚΟΠΗ: Καλογεράκης (83’ Καλαντζής), Ανδρικόπουλος, Τασουλής, Τσάβος, Πολυχρόνης, Τριντάντε, Σουμπασάκης, Κουκούλης, Νοικοκυράκης, Σκόνδρας. Νταρζίσιο.