Κυριακή, 08 Μάιος 2022 19:08

SUPER LEAGUE 1: Λύγισε τον Αστέρα με Φελίπε ο ΟΦΗ! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Ένα γκολ του Λουίς Φελίπε ήταν αρκετό ώστε ο ΟΦΗ να επικρατήσει 1-0 του Αστέρα Τρίπολης και να επιστρέψει ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας των playouts.

Ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις στο «σπίτι» του με νίκη ο ΟΦΗ! Στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν, η ομάδα του Νίκου Νιόπλια λύγισε με 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης και επέστρεψε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας των playouts, προσπερνώντας τον Ιωνικό.
Παράλληλα, οι Αρκάδες βρίσκονται πλέον στην 9η θέση και τελευταία αγωνιστική παίζουν εντός έδρας με τον Απόλλωνα Σμύρνης που έχει υποβιβαστεί, ενώ ο ΟΦΗ κλείνει τις υποχρεώσεις του στον Βόλο.

Ο Φελίπε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, καταχειροκροτήθηκε και πήρε το περιβραχιόνιο ο Κοροβέσης που έπαιξε το τελευταίο του ματς με τη φανέλα των Κρητικών.
Στο μυαλό του κόουτς
Mε 4-2-3-1 κατέβασε τον ΟΦΗ ο Νίκος Νιόπλιας. Ο Επασί στην εστία και οι Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης στην άμυνα. Στάικος, Μεγιάδο στα χαφ, με τους Καμάου, Νέιρα, Τσιλιανίδη στη μεσοεπιθετική τριπλέτα. Μοναδικός προωθημένος ο Λουίς Φελίπε
Με 4-4-2 παρέταξε τον Αστέρας Τρίπολης ο Μίλαν Ράσταβατς. Ο Παπαδόπουλος στο τέρμα με τους Γκαρθία, Πίτσου, Χριστόπουλο, Άλβαρες στην τετράδα της άμυνας. Οι Μουνάφο, Κανελλόπουλος στον άξονα, οι Ριέρα, Σίτο στα πλάγια και δίδυμο στην επίθεση οι Σονί, Μπαράλες.
Το ματς
Στα πρώτα λεπτά ο ΟΦΗ πίεζε αρκετά τον Αστέρα, αλλά δεν ήταν ουσιαστικός και παρότι ήταν διαρκώς σε θέση επίθεσης, δεν μπορούσε να φτιάξει κλασική φάση. Μετά το 20λεπτο ο Αστέρας άρχισε να παίρνει μέτρα και να γίνεται απειλητικός, με τον Ριέρα στο 30’ να έχει μια μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, αφού βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Επασί, αλλά έκανε κακό τελείωμα και ο τερματοφύλακας των Κρητικών τελικά έδιωξε.
Στο 35’ ήταν η σειρά του Παπαδόπουλου να κάνει μια φοβερή επέμβαση, όταν ο Καμάου έκανε το γύρισμα, ο Φελίπε σούταρε στην κίνηση, αλλά ο Έλληνας κίπερ έδιωξε με τις γροθιές.
Από εκεί και πέρα η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς είχε πάρει τα πάνω της, πίεζε και προσπαθούσε να πετύχει κάποιο τέρμα. Η μεγαλύτερη φάση των Αρκάδων ήρθε στο 41’ όταν ο Σίτο έκανε την σέντρα, ο Μπαράλες πήρε την κεφαλιά που κόντραρε, η μπάλα στρώθηκε στον Ριέρα ο οποίος με διπλή προσπάθεια μέσα από την περιοχή δεν μπόρεσε να νικήσει τον Επασί!
Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δεν άλλαξε κάτι, με τις δυο ομάδες να ξεκινούν το δεύτερο ημίχρονο όπως άρχισε το παιχνίδι (0-0).

Η αρχή του δεύτερου μέρους κύλησε με τον ίδιο ρυθμό, με τον Αστέρα να πιέζει αλλά να μην μπορεί να πετύχει κάποιο τέρμα. Ο Νίκος Νιόπλιας στην συνέχεια… έριξε στη μάχη τον Ντε Γκουζμάν, τον Μπουζούκη και τον Τοράλ, οι οποίοι βοήθησαν πολύ, βελτίωσαν την εικόνα της ομάδας του και πίεζαν τους Αρκάδες.

Στο 60’ η κρητική ομάδα είχε μια μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Ντε Γκουζμάν συνεργάστηκε ωραία με τον Μπουζούκη, αλλά το σουτ του Φελίπε πέρασε ξυστά άουτ. Στο 72’ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ κάνοντας το 1-0. Ο Παπαδόπουλος αρχικά έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Τοράλ, η άμυνα του Αστέρα δεν απομάκρυνε, με τον Λουίς Φελίπε να κάνει το διαγώνιο σουτ και να νικάει τον κίπερ των Αρκάδων.

Από εκεί και πέρα υπήρχαν κάποιες φάσεις για την ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς, με την σημαντικότερη να διαδραματίζεται στο 90’ όταν ο Μπαράλες πήρε την κεφαλιά-πάσα, αλλά ο Σονί δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά, κάνοντας ένα κακό τελείωμα. Ο ΟΦΗ κράτησε το προβάδισμά του μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, ανεβαίνοντας στην 7η θέση ξανά, με τον Αστέρα Τρίπολης να πέφτει στην 9η.

MVP: Ο Λουίς Φελίπε ήταν ο σημαντικότερος παίκτης του αγώνα αφού έκρινε το παιχνίδι. Εκτός από αυτό, ο Βραζιλιάνος απειλούσε γενικότερα όσο έπαιξε και χάρισε τη νίκη στον ΟΦΗ.

ΟΦΗ (Nίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Στάικος (59' Ντε Γκούζμαν), Νέϊρα (71' Κοροβέσης), Καμάου (59' Μπουζούκης), Τσιλιανίδης (59' Τοράλ), Φελίπε (84' Ντουρμισάι).

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Χριστόπουλος, Πίτσου, Άλβαρες, Γκαρθία (Καρμόνα), Μουνάφο (90' Σανταφέ), Κανελλόπουλος (57' Ιγκλέσιας), Σίτο (90' Μιχόπουλος), Ριέρα (78' Καπίγια), Σονί, Μπαράλες.

Πηγή: sport-fm.gr