Τρίτη, 10 Μάιος 2022 17:15

Ετοιμάζονται «wild cards» για το Τσάμπιονς Λιγκ

Γράφτηκε από τον

Με την ανατρεπτική σεζόν 2024-2025 να πλησιάζει, η ΟΥΕΦΑ είναι έτοιμη να ανακοινώσει άλλη μια τεράστια αλλαγή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Το φορμάτ του Τσάμπιονς Λιγκ όπως το ξέρουμε αναμένεται να αλλάξει. Οι τωρινοί όμιλοι θα καταργηθούν, ενώ ακόμα και οι νοκ-άουτ φάσεις θα είναι διαφορετικές. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου φαίνεται να θέλει να βοηθήσει τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες και είναι έτοιμη να θεσπίσει άλλη μια αλλαγή. Ο όρος «wild card» που βλέπουμε συνήθως στις μπασκετικές διοργανώσεις, μάλλον θα μας απασχολήσει ξανά πολύ σύντομα.

Η ΟΥΕΦΑ έχει έρθει σε συμφωνία με το όργανο των συλλόγων για δύο έξτρα θέσεις που θα καταλήγουν σε ομάδες που δεν προκρίθηκαν από το πρωτάθλημά τους. Οι θέσεις αυτές δεν θα κατανέμονται τυχαία. Αντιθέτως, τα εισιτήρια θα δίνονται με βάση την κατάταξη των χωρών στη σχετική λίστα.

Ακόμη και σε αυτό το κομμάτι, όμως, θα υπάρξει μια διαφοροποίηση. Πιο συγκεκριμένα, η κατάταξη των χωρών που θα προσμετράτε για να δοθούν τα δύο «εισιτήρια» θα είναι της τελευταίας διετίας και όχι πενταετίας, όπως συνηθίζεται. Τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ είναι ικανοποιημένα από αυτή την εξέλιξη. Άλλωστε, επιδιώκουν εδώ και αρκετά χρόνια να πετύχουν αυτή την αλλαγή.

Πηγή: www.ertsports.gr