Πέμπτη, 12 Μάιος 2022 12:29

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ 1-1: Ξεκίνημα με το... αριστερό στα μπαράζ ανόδου

Γράφτηκε από τον

Με το... αριστερό μπήκε στα μπαράζ ανόδου ο Πανθουριακός μιας και παραχώρησε ισοπαλία 1-1 με τον Παλληξουριακό χθες στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, παρουσία 300 περίπου θεατών.

Οι πρωταθλητές Μεσσηνίας πραγματοποίησαν μέτρια εμφάνιση και σε συνδυασμό με τις σημαντικές απουσίες που είχαν (Σαραντόπουλος, Γεωργιόπουλος, Σταματελόπουλος) άφησαν δύο βαθμούς στην προσπάθεια που κάνουν για άνοδο στη Γ' εθνική.
Ηταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα μιας και η ομάδα της Κεφαλλονιάς ήταν αρκετά ανταγωνιστική, έδειξε καλά στοιχεία και δυσκόλεψε αρκετά την ομάδα της Θουρίας.
Το συγκρότημα του Τάκη Σακελλαρόπουλου προηγήθηκε στο 16' με κεφαλιά του Τσουλάκου, όμως ο σκόρερ αποχώρησε λίγο πριν το ημίχρονο και αυτό επηρέασε αισθητά τον Πανθουριακό που έχασε το σημείο αναφοράς του στην επιθετική γραμμή.
Οι γηπεδούχοι ήταν άτυχοι στο 63’ μιας και είχαν δοκάρι σε σουτ του Καλογερόπουλου, όμως στο επόμενο λεπτό η αξιόμαχη ομάδα της Κεφαλλονιάς έφερε το ματς στα ίσια με κεφαλιά του Γάσπαρη (1-1),
αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το τέλος μιας και το επιθετικό πρόβλημα των γηπεδούχων ήταν εμφανές.
Το θετικό είναι πως και το άλλο ματς του 5ου ομίλου έληξε ισόπαλο (Πανγυθεατικός – Πανηλειακός 1-1) και έτσι όλες οι ομάδες είναι κοντά στη βαθμολογία. Πλέον όμως το κυριακάτικο εντός έδρας ματς με το σαφώς πιο δυνατό Πάτραι αποκτά χαρακτήρα “τελικού” για τους νταμπλούχους Μεσσηνίας.

Προηγήθηκε με Τσουλάκο

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο ματς, με τον Πανθουριακό να χάνει τις μάχες στο χώρο του κέντρου.
Στο 10’ το καλοχτυπημένο φάουλ του Λυκούδη τράνταξε το αριστερό δοκάρι, με την ομάδα της Θουρίας να στέκεται τυχερή σε αυτή τη φάση.
Στο επόμενο λεπτό ο Κουρούπης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή (από κάθετη του Ζαραφέτα), όμως καθυστέρησε και το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε ο Μπραντ. 
Ο Παλληξουριακός είχε νέα καλή στιγμή στο 14’ όταν ύστερα από κόρνερ του Μπράτι και λάθος έξοδο του Κωνσταντακόπουλου, ο Φράγγος σούταρε άουτ από πλάγια θέση.
Στο 16’ υστερα από μία ωραία επιθετική προσπάθεια η μεσσηνιακή ομάδα άνοιξε το σκορ... Ο Σπυρόπουλος από αριστερά έβγαλε “γλυκιά” σέντρα και ο αμαρκάριστος Τσουλάκος με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 1-0.
Μετά το 20λεπτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους γηπεδούχους να κινούνται σε... ρηχά νερά.
Στο 38’ ο Λυκούδης έπιασε ένα δυνατό διαγώνιο σουτ, με τον Κωνσταντακόπουλο να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Στοίχισε η αποχώρηση
Τσουλάκου στο 43’

Λίγο πριν το ημίχρονο, στο 43’, αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο Τσουλάκος, με τον νεαρό Αρβανίτη να μπαίνει στη θέση του ελλείψει άλλων επιλογών και τον Σπυρόπουλο να μετατίθεται από αριστερό χαφ στην κορυφή της επίθεσης.
Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με την ομάδα του Τάκη Σακελλαρόπουλου να προσπαθεί απλά να διαφυλάξει το υπέρ της σκορ, με τον Παλληξουριακό όμως να είναι αρκετά επικίνδυνος.
Στο 59’ ο Πολυδωράτος έκανε τη σέντρα και ο Μπράτι αφού κοντρόλαρε έπιασε το σουτ, που σταμάτησε στο σώμα του Πέππα.

Δοκάρι ο Καλογερόπουλος στο 63’,
1-1 στην επόμενη φάση ο Γάσπαρης

Οι γηπεδούχοι στάθηκαν άτυχοι στο 63’ όταν το δυνατό σουτ του Καλογερόπουλου δέκα μέτρα έξω από την περιοχή τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι! Και αφού δεν έγινε το 2-0, στο επόμενο λεπτό είχαμε το 1-1!
Ο δραστήριος Μπράτι ελίχθηκε από αριστερά και έβγαλε τη σέντρα με τον Γάσπαρη από κοντά να γράφει με κεφαλιά το 1-1.
Στο 68’ μετά από κόρνερ του Ζαραφέτα και κεφαλιά του Πέππα ο Μπραντ μπλόκαρε.
Στο τελευταίο 20λεπτο ο κ. Σακελλαρόπουλος πέρασε στο ματς τον Μπαστακό αντί του Σπυρόπουλου, με τον Πέππα να ανεβαίνει αρχικά στα χαφ και στη συνέχεια να πηγαίνει στην κορυφή της επίθεσης.
Η ομάδα της Θουρίας κέρδισε αρκετά φάουλ και κόρνερ και πίεσε για το νικητήριο γκολ, δίχως όμως αποτέλεσμα.
Η τελευταία καλή στιγμή σημειώθηκε στο 80’ με το χτύπημα φάουλ του Κουρούπη να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Καλή ήταν η διαιτησία του Παπαγεωργόπουλου (Αργολίδας) και των βοηθών του Γκουριώτη και Μαυροκορδόπουλου, από τον ίδιο σύνδεσμο.
Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Καλογερόπουλος, Βασιλόπουλος και Μπράτι.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Κωνσταντακόπουλος, Γιαννακόπουλος, Καλογερόπουλος, Λιόλιος, Πέππας, Ζαραφέτας, Βασιλόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Σπυρόπουλος (72’ Μπαστακός), Τσουλάκος (43’ λ.τρ. Αρβανίτης 87’ Οικονομέας), Κουρούπης.
ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ: Μπραντ, Πολυδωράτος, Νεσπερένκο (89’ λ.τρ. Λούλουδας), Φράγγος, Λυκούδης, Κουκκοβίνος, Γάσπαρης, Μπράτι (80’ Πολλάκης), Αντεντέβι (58’ Αμαντινέι), Χατζηάι, Καράι.