Δευτέρα, 16 Μάιος 2022 11:17

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΑΠΣ ΠΑΤΡΑΙ 1-1: Δεύτερη σερί εντός έδρας ισοπαλία στα μπαράζ ανόδου (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – ΑΠΣ ΠΑΤΡΑΙ 1-1: Δεύτερη σερί εντός έδρας ισοπαλία στα μπαράζ ανόδου (φωτό)

Ούτε στο δεύτερο παιχνίδι του στα μπαράζ ανόδου κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη ο Πανθουριακός...

Η ομάδα της Θουρίας αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 1-1 με το Πάτραι, όπως ακριβώς είχε συμβεί και την περασμένη Τετάρτη με τον Παλληξουριακό στο Στάδιο. Και μάλιστα τα δύο ματς είχαν την ίδια εξέλιξη, με τον Πανθουριακό να προηγείται στο πρώτο μέρος και τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στο δεύτερο.

Ολα ανοιχτά για την 3η θέση

Ετσι μετά από τρεις αγωνιστικές στον 5ο όμιλο το Πάτραι και ο Πανηλειακός έχουν πάρει σημαντικό προβάδισμα μιας και έχουν από 7 βαθμούς, όμως τα πάντα είναι ανοικτά για την τρίτη προνομιούχο θέση που οδηγεί στη
Γ’ εθνική.
Οι πρωταθλητές έχουν τα φόντα να τα καταφέρουν, όμως πρέπει να βγάλουν ένα σπουδαίο διπλό (παίζουν εκτός με Πανθυρεατικό και Πανγυθεατικό), ενώ χρειάζονται θετικό αποτέλεσμα και με τον Πανηλειακό τον οποίο υποδέχονται στο Στάδιο σε δύο εβδομάδες.
Οσον αφορά το χθεσινό παιχνίδι που έγινε στο Στάδιο παρουσία 350 περίπου θεατών, το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο με βάση τις ευκαιρίες και την συνολική εικόνα του αγώνα. Η ομάδα του Τάκη Σακελλαρόπουλου προηγήθηκε στο 45’ με γκολ για χάι λάιτ του Γιώργου Γιαννακόπουλου, όμως οι Πατρινοί ισοφάρισαν στο 57’ με τέρμα που πέτυχε ο πρώην παίκτης της Εράνης Αυγερινός Δημητρακόπουλος.

Στοίχισαν οι απουσίες

Ο Πανθουριακός παρατάχθηκε σε ένα ακόμη ματς με σημαντικές απουσίες, οι οποίες του στοίχισαν. Συγκεκριμένα εκτός 11αδας ήταν οι τραυματίες Τσουλάκος, Σαραντόπουλος, Σταματελόπουλος, όπως και ο Γεωργιόπουλος που δεν υπολογίζεται στη διαδικασία των μπαράζ.
Συνέπεια όλων αυτών ήταν να ξεκινήσουν στην 11αδα οι νεαροί Οικονομέας και Αρβανίτης που πάντως ήταν αξιόμαχοι και προσπάθησαν για το καλύτερο.
Οι γηπεδούχοι ήταν πιο ορεξάτοι σε σχέση με το ματς κόντρα στον Παλληξουριακό, κερδίζοντας τις πιο πολλές μονομαχίες και προσπαθούσαν να απειλήσουν κυρίως από τον άξονα με τον δραστήριο Ζαραφέτα.
Στο 14’ σημειώθηκε η πρώτη ευκαιρία με τον Κουρούπη να εκτελεί το κόρνερ και τον Γιαννακόπουλο να παίρνει την κεφαλιά που δεν βρήκε στόχο.
Το Πάτραι με έμπειρους παίκτες στην 11αδα του έπαιζε συντηρητικά, δείχνοντας πως βολεύεται με την ισοπαλία.
Στο 24’ απείλησε για πρώτη φορά η ομάδα του Σταμάτη Σαρρή, όταν ύστερα από κόρνερ του Αλεξανδρή ο Ζέλος πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι με τον Καλογερόπουλο να απομακρύνει σωτήρια πάνω στη γραμμή.
Πέντε λεπτά αργότερα ο Καλογερόπουλος δοκίμασε ένα σουτ από μακρινή απόσταση που έφυγε ένα μέτρο άουτ από το δεξί δοκάρι.

Γκολ για χάι λάιτ από Γιαννακόπουλο

Το ματς ήταν μοιρασμένο, χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις με την ομάδα της Θουρίας πάντως να αναζητά πιο ενεργά ένα γκολ...
Αυτό το πέτυχε ακριβώς στο 45’ όταν ο Γιαννακόπουλος έπιασε ένα φοβερό σουτ 15 μέτρα έξω από την περιοχή και από πλάγια θέση, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι! Το 1-0 ήταν γεγονός για τον Πανθουριακό, με ένα πανέμορφο γκολ σε ένα καίριο χρονικά σημείο.
Στο δεύτερο μέρος το Πάτραι μπήκε δυνατά με σκοπό να ισοφαρίσει άμεσα, με τους Γραμματικόπουλο, Σαμπανέι και Αλεξανδρή να παίρνουν πρωτοβουλίες.
Η ομάδα του Τάκη Σακελλαρόπουλου έδειξε διάθεση να κρατήσει το υπέρ της σκορ, δίχως να έχει την ευχέρεια όμως να κυκλοφορήσει την μπάλα.

Ισοφάριση στο 57’ με Δημητρακόπουλο

Στο 57’ η υπεροχή της Πατρινής ομάδας έφερε την ισοφάριση, όταν ο Γραμματικόπουλος έκανε την παράλληλη μπαλιά, ο Λιόλιος δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Δημητρακόπουλος που καιροφυλακτούσε με κοντινό πλασέ έκανε το 1-1.
Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι απείλησαν με γυριστή κεφαλιά του Λιόλιου από εκτέλεση φάουλ του Κουρούπη, που έδιωξε σε κόρνερ ο Αναστασοβίτης.
Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Γραμματικόπουλος τροφοδότησε εκ νέου τον Δημητρακόπουλο που έπιασε ένα φαλτσαριστό σουτ, το οποίο έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ ο Κωνσταντακόπουλος.
Οι φιλοξενούμενοι προχώρησαν σε μαζεμένες αλλαγές, φρεσκάροντας την 11αδας τους με παίκτες από τον πάγκο και κοίταξαν να διαφυλάξουν την ισοπαλία.
Στο 67’ ο Οικονομέας έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Κουρούπης έπιασε το σουτ στην κίνηση που έφυγε ψηλά άουτ.
Στο τελευταίο 20λεπτο ο Τάκης Σακελλαρόπουλος πέρασε στο ματς τους Τσουλάκου και Σπυρόπουλου αντί των νεαρών Αρβανίτη και Οικονομέα.
Στο 73’ το συρτό σουτ του Βασιλόπουλου, μπλόκαρε εύκολα ο Αναστασοβίτης.
Η ομάδα της Θουρίας στα τελευταία λεπτά πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε για ένα δεύτερο γκολ, χωρίς όμως να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία μέχρι το φινάλε.
Ετσι έμεινε το 1-1 που άφησε ικανοποιημένη μόνο τη φιλοξενούμενη ομάδα.
Καλή ήταν η διαιτησία του Τριανταφύλλου (Αργολίδας) και των βοηθών του Δημητρόπουλου και Γκουριώτη από τον ίδιο σύνδεσμο. Τη μοναδική κίτρινη κάρτα αντίκρισε ο Παπαγεωργίου.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Κωνσταντακόπουλος, Γιαννακόπουλος, Καλογερόπουλος, Λιόλιος, Πέππας, Ζαραφέτας, Βασιλόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Οικονομέας (70’ Σπυρόπουλος), Αρβανίτης (70’ Τσουλάκος), Κουρούπης.
ΑΠΣ ΠΑΤΡΑΙ: Αναστασοβίτης, Γερογιάννης (76’ Αθανασόπουλος), Μιχαλόπουλος, Φούφουλας, Ζέλος (58’ Παπαγεωργίου), Αλεξανδρής (58’ Μπακάλης), Δημητρακόπουλος (76’ Μωραϊτης), Σαμπανέι (70’ Αγριμάκης), Γραμματικόπουλος, Γεωργιόπουλος, Γιαννόπουλος.
* Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη της μητέρας του προέδρου του Πανθουριακού Αγαθοκλή Χριστόπουλου που έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή. Ακόμη οι παίκτες του Πανθουριακού αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια.