Δευτέρα, 30 Μαϊος 2022 14:57

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ “Ε”: “Και όλα τα σωματεία να ψήφιζαν πάλι εμείς θα ήμασταν διοίκηση”

Γράφτηκε από τον

Ολα πήγαν καλά την αγωνιστική περίοδο 2021-2022, που πέρασε σε ότι αφορά το ποδοσφαιρικό κομμάτι στη Μεσσηνία.

Αυτό υποστήριξε ανάμεσα σε άλλα, ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βασίλης Σπηλιώτης, ο οποίος μέσα από συνέντευξη που μας παραχώρησε, έκανε τον απολογισμό της χρονιάς. Σημείωσε ότι κύλησαν όλα ομάδα σε ότι αφορά τις διοργανώσεις, τη διαιτησία, ενώ αναφέρθηκε στις σκέψεις της διοίκησης για το πως θα διεξαχθούν τα πρωταθλήματα και ότι θα δοθεί βάρος στα πρωταθλήματα υποδομής. Για την ανανέωση της θητείας της διοίκησης του στις εκλογές του Φεβρουαρίου, παρότι ψήφισαν 9 σωματεία, τόνισε ότι αντλούν δύναμη από την εμπιστοσύνη των σωματείων και ότι αν συμμετείχαν όλα τα σωματεία στις εκλογές και πάλι θα τις κέρδιζε η παράταξη του, γιατί τυγχάνει της εμπιστοσύνης του μεγαλύτερου μέρους των σωματείων. Αναφέρθηκε και στο θέμα που αφορά στην εγγραφή των σωματεία στο μητρώο της Γ.Γ.Α., ξεκαθαρίζοντας ότι η ΕΠΣΜ, δεν είναι αρμόδια γι’ αυτό. Οπως είπε αυτό είναι θέμα των ομάδων να κάνουν τις ενέργειες που απαιτούνται ώστε να εγγραφούν στο μητρώο της Γ.Γ.Α. Για την παρουσία των μικτών Κ15 και Κ17 στα αντίστοιχα πρωταθλήματα μετά από δύο χρόνια αναστολής δήλωσε ότι υπάρχει ικανοποίηση για την πορεία, επισημαίνοντας ότι μπορούσαν να έχουν πάει και καλύτερα.
Κλείνοντας μας μίλησε για την πορεία των έργων ανακατασκευής του αθλητικού κέντρου της ΕΠΣΜ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη του στην “Ελευθερία”, ο Βασίλης Σπηλιώτης.

- Ξεκινώντας από το αγωνιστικό μέρος, θα θέλαμε να μας κάνετε απολογισμό για τη φετινή χρονιά. Υπάρχει ικανοποίηση από τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων; Από την παρουσία των διαιτητών; Περιμένατε καλύτερα πράγματα;

“Μετά από περίπου δύο χρόνια απραξίας ήταν σίγουρα κάπως διαφορετικά όλα για όλους. Ομως ολοκληρωθήκαν ομαλά όλα τα πρωταθλήματα. Η παρουσία των διαιτητών ήταν άριστη παρόλο που έχουμε μικρό αριθμό διαιτητών μπόρεσαν και έβγαλαν όλα τα πρωταθλήματα”.

- Η ανανέωση της θητείας της διοίκησης, έστω από μικρή μερίδα σωματείων, δείχνει εμπιστοσύνη στα πρόσωπα όλων των μελών και σας δίνει την ευκαιρία να συνεχίσετε το έργο σας; Ποια είναι τα σχέδια σας για την την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο;

“Σίγουρα μας δίνει δύναμη η εμπιστοσύνη των σωματείων που στις εκλογές του Φεβρουαρίου μας έδωσε την νίκη. Ο αριθμός των σωματείων που ψήφισαν είναι μικρός, βέβαια και όλα τα σωματεία να ψήφιζαν πάλι εμείς θα ήμασταν διοίκηση, διότι γνωρίζουμε την εμπιστοσύνη όλων των ομάδων στο πρόσωπο το δικό μου αλλά και των συνεργατών μου.
Ηδη συζητάμε για την νέα σεζόν το τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων να είναι όσο πιο ανταγωνιστικά μπορούμε. Επίσης η διοργάνωση πολλών αναπτυξιακών πρωταθλημάτων είναι ο βασικότερος μας στόχος”.

- Το ότι δεν συμμετείχαν στη διαδικασία των εκλογών τα περισσότερα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της ΕΠΣΜ, είναι κάτι που βαραίνει τη διοίκηση σας;

“Το ότι τα σωματεία δεν έκαναν εγγραφή στην Γ.Γ.Α. ώστε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία είναι καθαρά δική τους επιλογή. Καμία ευθύνη δεν έχει η διοίκηση της ΕΠΣΜ.
Η διοίκηση είναι υπεύθυνη για την καλύτερη και ομαλότερη λειτουργία των σωματείων και την διεξαγωγή των διοργανώσεων του κυπέλλου και των πρωταθλημάτων. Σε ότι αφορά τη εγγραφή των σωματείων στο μητρώο της Γ.Γ.Α., αυτό είναι κάτι που αφορά το κάθε σωματείο ξεχωριστά με την Γ.Γ.Α”.

- Εχετε καταρτίσει κάποιο πλάνο ώστε να βοηθήσετε τα σωματεία που δεν είναι ενταγμένα στο μητρώο της Γ.Γ.Α. να μπορέσουν να συγκεντρώσουν όλα τα έγγραφα που απαιτούνται ώστε στο άμεσο μέλλον να γίνουν ενεργά μέλη της;

“Εχει δημιουργηθεί μια επιτροπή μητρώου στην ΕΠΣΜ, η οποία μπορεί να κατευθύνει τα σωματεία έτσι ώστε να κάνουν την εγγραφή τους”.

- Πως σχολιάζεται τη φετινή παρουσία των μικτών ομάδων; Οπως αναφέρατε στα παιδιά στην τελευταία συνάντηση που έγινε την περασμένη Δευτέρα (23 Μαΐου) στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΜ, είστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τη χρονιά έτσι όπως εξελίχθηκε. Εχετε προτάσεις σε ότι αφορά τη ερχόμενη αγωνιστική περίοδο;

“Οι μικτές ομάδες σίγουρα θα μπορούσαν και καλύτερα γιατί το υλικό που είχαμε ήταν για πολύ ψηλότερα. Βέβαια οι συνθήκες που έγινε η τελευταία αγωνιστική δεν τους βοήθησε, να προκριθούν. Σίγουρα όμως, υπάρχει ικανοποίηση για τις μικτές ομάδες”.

- Τα έργα στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΜ σε ποιο σημείο βρίσκονται; Τι περιλαμβάνουν τα σχέδια ανακατασκευής του;

“Ηδη έχει ξηλωθεί ο τάπητας στο μεγάλο γήπεδο και και προχωρούν οι εργασίες υποδομής και της άρδευσης διότι θα ποτίζεται το πλαστικό. Στη συνέχεια θα γίνει η αντικατάσταση του τάπητα και στα γήπεδα 5χ5. Ακόμα η ΕΠΣΜ θα κάνει ανακαίνιση στα αποδυτήρια (βάψιμο, αλλαγή στα μπάνια κ.λ.π.). Επίσης θα κάνει και μεγάλες διορθώσεις και συντήρηση στην περίφραξη”.