Τετάρτη, 15 Ιούνιος 2022 12:48

Ώρα κλήρωσης για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Άρη σε Champions League και Conference

Γράφτηκε από τον

Η ώρα της Ευρώπης πλησιάζει για τους ποδοσφαιρικούς εκπροσώπους μας, με τον Ολυμπιακό να μαθαίνει την Τετάρτη (13:00) υποψήφιους αντιπάλους στον 2ο προκριματικό του Champions League και τους ΠΑΟΚ και Άρη στον 2ο προκριματικό του Conference (14:00).

Δεν έχει περάσει πολύ καιρός από το φινάλε της περασμένης σεζόν και οι ελληνικές ομάδες μπαίνουν σιγά σιγά σε κλίμα ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου.

Αφενός γιατί αρχίζουν την προετοιμασία τους και αφετέρου γιατί εκείνες που παίρνουν μέρος στα Κύπελλα Ευρώπης θα χρειαστεί να αρχίσουν από νωρίς τα ταξίδια τους εκτός των συνόρων.

Η αρχή γίνεται μάλιστα την Τετάρτη (15/6), με τρεις ποδοσφαιρικούς εκπροσώπους μας, με τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και τον Άρη να μαθαίνουν τους πρώτους αντιπάλους, με τους ερυθρόλευκους να περιμένουν να μάθουν αντίπαλο ή ζευγάρι αντιπάλων για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League σε κλήρωση που θα αρχίσει στις 13:00 και τις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης να μαθαίνουν τις ομάδες που θα συναντήσουν στο Conference League, μέσω κλήρωσης που θα αρχίσει στις 14:00.

Όσον αφορά στον Ολυμπιακό, η UEFA χώρισε τα υπογκρούπ της κλήρωσης με τον Ολυμπιακό να μαθαίνει τους πιθανούς αντιπάλους του. Συγκεκριμένα θα αντιμετωπίσει έναν εκ του νικητή των ζευγαριών Μάριμπορ-Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ, Ντουντελάνζ-Τίρανα, Σάμροκ Ρόβερς-Χιμπέρνιανς και της Μακάμπι Χάιφα.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού:
Μάριμπορ (Σλοβενία) - Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ (Λευκορωσία)
Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο) - Τίρανα (Αλβανία)
Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)
Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία) - Χιμπέρνιανς (Μάλτα)
Τα πρώτα παιχνίδια θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 19-20 Ιουλίου, ενώ οι ρεβάνς θα πραγματοποιηθούν στις 26-27 του ίδιου μήνα.

Αναφορικά με τον ΠΑΟΚ και τον Άρη, η UEFA όρισε τα υπογκρούπ, με τις δύο ελληνικές ομάδες να γνωρίζουν τις πιθανές ομάδες που θα συναντήσουν.

Ο ΠΑΟΚ θα παίξει με μία εκ των Τζουγκάρντεν, Φλοριάνα/Πετροκούμπ, Λέβσκι Σόφιας, Ακαδημίας Πούσκας ή Ρασίνγκ Ουνιόν. Ο Άρης με τη σειρά του θα πέσει με μία από τις Μακάμπι Νετάνια, Γκζίρα Γιουνάιτεντ/ Αθλέτικ Κλαμπ Ντ' Εσκάλδες, Μπότεβ Πλόβντιβ, Γκαμπάλα και Γκομέλ.

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ:
Τζουγκάρντεν (Σουηδία)
Φλοριάνα (Μάλτα) - Πεκτροκούμπ (Μολδαβία)
Λέβσκι Σόφιας (Βουλγαρία)
Ακαδημία Πούσκας (Ουγγαρία)
Ρασίνγκ Ουνιόν (Λουξεμβούργο)
Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Άρη:
Μακάμπι Νετάνια (Ισραήλ)
Γκζίρα Γιουνάιτεντ (Μάλτα) - Αθλέτικ Κλαμπ Ντ' Εσκάλδες (Ανδρόρα)
Μπότεβ Πλόβντιβ (Βουλγαρία)
Γκαμπάλα (Αζερμπαϊτζάν)
Γκομέλ (Λευκορωσία)
Οι πρώτοι αγώνες του 2ου προκριματικού γύρου του Conference League θα πραγματοποιηθούν στις 21 Ιουλίου και οι ρεβάνς στις 28 Ιουλίου.

Πηγή: sport24.gr