Δευτέρα, 20 Ιούνιος 2022 18:28

ΕΠΟ: «Μέχρι τις 15/7 η απόφαση για Κλάτενμπεργκ, κοιτάζουμε και άλλους αρχιδιαιτητές»!

Γράφτηκε από τον
ΕΠΟ: «Μέχρι τις 15/7 η απόφαση για Κλάτενμπεργκ, κοιτάζουμε και άλλους αρχιδιαιτητές»!

Ο Τάκης Μπαλτάκος είπε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ ότι είναι ανοιχτό ακόμη το αν θα παραμείνει ή όχι ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, τονίζοντας, δε, ότι κοιτάει και άλλους αρχιδιαιτητές!

Μόνο δεδομένη -όπως παρουσιαζόταν πριν από λίγο καιρό- δεν θα πρέπει να θεωρείται η παραμονή του Μαρκ Κλάτενμπεργκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τη νέα σεζόν! Το αντίθετο, ο Άγγλος αρχιδιαιτητής και πρόεδρος της ΚΕΔ φαίνεται ότι, για την ώρα, είναι στον αέρα!
Όπως ενημέρωσε σχετικά η ΕΠΟ, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Δευτέρας (20/6), ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Τάκης Μπαλτάκος, ενημέρωσε τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ότι ακόμα δεν έχει πάρει την οριστική του απόφαση σχετικά με την ανανέωση ή όχι του συμβολαίου του Άγγλου, που λήγει στις 30/7 και μάλιστα, τόνισε ότι σε συνεργασία με FIFA και UEFA κοιτάει και άλλες περιπτώσεις αλλοδαπών αρχιδιαιτητών και υπεύθυνων VAR!
Ο κ. Μπαλτάκος είπε αναλυτικά:
«Το συμβόλαιο του κ. Κλάτενμπεργκ λήγει στις 30/7. Σύμφωνα με το άρθρο 53 του Καταστατικού της Ε.Π.Ο. για την ανανέωση του συμβολαίου του απαιτείται θετική εισήγηση του Προέδρου της Ε.Π.Ο. προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Η εισήγηση αυτή, θετική ή αρνητική, θα γνωστοποιηθεί μέχρι τις 15/7.
Εν των μεταξύ, η Ε.Π.Ο. σε συνεργασία με τη FIFA και την UEFA, θα εξετάσει και άλλα ονόματα αλλοδαπών αρχιδιαιτητών και υπεύθυνων VAR, με κύριο κριτήριο προτίμησης τους την ενασχόληση με την παραγωγική διαδικασία, ούτως ώστε, σε εύθετο χρόνο να επανέλθει η διαιτησία-ερασιτεχνική ή επαγγελματική-στους Έλληνες διαιτητές.
Τα ονόματα των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, θα ανακοινωθούν μέχρι τις 20/7».

Πηγή: sport-fm.gr