Σάββατο, 06 Σεπτέμβριος 2014 07:36

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Ρεβάνς με πολλά ξεκάθαρα φαβορί - τα νέα των 16 ομάδων και το πρόγραμμα

Γράφτηκε από τον

Οκτώ παιχνίδια με φόντο την πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου Μεσσηνίας θα διεξαχθούν αυτό το Σαββατοκύριακο. Στα περισσότερα υπάρχει ξεκάθαρα φαβορί μετά τα αποτελέσματα των πρώτων αναμετρήσεων.


Συγκεκριμένα, ο Πάμισος είναι μια ανάσα από τους "8" αφότου νίκησε στη Μεσσήνη με 3-0 τον Εθνικό Μελιγαλά. Τις βάσεις για την πρόκριση έχει θέσει και ο Απόλλωνας, ο οποίος επικράτησε με 2-0 της Μεθώνης. Το ίδιο ισχύει και για την Κυπαρισσία που νίκησε εκτός έδρας τη Σπερχογεία με 2-3, όπως και για τον Τσικλητήρα Πύλου που επικράτησε στην Καλαμάτα με το ίδιο σκορ του Μεσσηνιακού. Το πρώτο βήμα έκαναν επίσης το Ασπρόχωμα που νίκησε εκτός με 2-1 τον Ακρίτα Κορώνης και η Εράνη που πέρασε νικηφόρα από το Δώριο (0-1).  Αντίθετα η πρόκριση είναι ανοιχτή στο Διαβολίτσι εκεί όπου η ομώνυμη ομάδα θα υποδεχτεί τον Αστέρα Αρφαρών που έχει προίκα τη νίκη με 2-1.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η συνάντηση του Τέλλου Αγρα με τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει μικρό προβάδισμα μετά τη νίκη με 1-0 στην Καλαμάτα.
Το κύπελλο βέβαια είναι ο θεσμός των εκπλήξεων και τα πάντα μπορούν να συμβούν.
Θεωρητικά πάντως σε Διαβολίτσι και Γαργαλιάνους είναι πιο ρευστή η κατάσταση.
Στο σημείο αυτό ας δούμε αναλυτικά τα τελευταία νέα των 16 ομάδων.


ΕΡΑΝΗ - ΔΩΡΙΟ
Να σφραγίσει την πρόκριση στα προημιτελικά θέλει η Εράνη. Η Φιλιατρινή ομάδα νίκησε με 1-0 στο Δώριο και κρατά την τύχη στα χέρια της, καθώς περνά και με ισοπαλία, ενώ θα παίξει σήμερα ενώπιον του κοινού της. Ο Κίτο θα είναι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας, αντίθετα θα απουσιάσουν οι τραυματίες Πετρόγιαννης και Κόλλιας, ενώ ίσως λείψει και ο Γιάννης λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Το Δώριο θα παραταχθεί εκ νέου χωρίς τους τραυματίες Βασιλόπουλο και Παντελή.
Ο Γιάννης Αντωνόπουλος γνωρίζει ότι τα προγνωστικά είναι εναντίον της ομάδας του μετά την ήττα στο πρώτο παιχνίδι, αλλά προσμένει από τους παίκτες του να εξαντλήσουν τις όποιες πιθανότητες τους αναλογούν.


ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
Το Διαβολίτσι πέτυχε το γκολ που ήθελε εκτός έδρας και πλέον ελπίζει ότι θα ανατρέψει την ήττα με 2-1 στη σημερινή ρεβάνς με τον Αστέρα Αρφαρών. Οι γηπεδούχοι ποντάρουν στην έδρα τους, αλλά και στο γεγονός ότι επιστρέφουν οι Δασκαλάκης και Θεοδωρόπουλος. Από εκεί και πέρα είναι αμφίβολη η συμμετοχή των Αλεβίζου, Ζερίτη, Παπατζίκη και Μαυροειδάκου.
Από τον Αστέρα Αρφαρών θα απουσιάσει σίγουρα ο τιμωρημένος Κουρνέτας.
Η ομάδα του Τάκη Βούτσα θέλει να υπερασπιστεί το προβάδισμα από το πρώτο παιχνίδι στην έδρα της, γνωρίζοντας βέβαια ότι ο αγώνας έχει υψηλό δείκτη δυσκολίας.

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ
Ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση έχει το Ασπρόχωμα μετά το "διπλό" 1-2 στη Μεθώνη,  όπου αγωνίζεται στο ξεκίνημα της σεζόν ο Ακρίτας Κορώνης. Ο Πέτρος Χιώτης εφιστά πάντως την προσοχή των παικτών του διότι τίποτα δεν έχει τελειώσει.
Εκτός πλάνων παραμένουν οι Αρ. Ηλιόπουλος, Ν. Δημητρίου και Θεοδωρόπουλος.
Οι Βεργόπουλος και Παπαγεωργίου είναι τραυματίες και ίσως να μην αγωνιστούν, ενώ αβέβαιη είναι και η συμμετοχή του στρατευμένου Κουρούπη.
Με πολλές απουσίες θα αγωνιστεί και πάλι ο Ακρίτας, καθώς οι Πιχιγιόνι και Κυριόπουλος είναι τραυματίες, ο Φλέσσας τιμωρημένος και οι Ι. Κουτσουμπός και Μπόγιο ανέτοιμοι. Ακόμα ο Μουτζούρης έχει πρόβλημα τραυματισμού και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Παρ' όλα αυτά ο Δημήτρης Κουτσουμπός εκτιμά ότι η Κορώνη μπορεί να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα.


ΜΕΘΩΝΗ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Κ.
Η Μεθώνη είναι η μοναδική ομάδα από την Α1 κατηγορία που συνεχίζει στο κύπελλο Μεσσηνίας. Για να βρεθεί όμως και στην επόμενη φάση θα πρέπει να κάνει υπέρβαση, καθώς ηττήθηκε με 2-0 από τον Απόλλωνα στην Καλαμάτα.
Ο Θανάσης Λακριντής θέλει να δει σημάδια βελτίωσης στη ρεβάνς, όπου η φιλόδοξη ομάδα θα έχει και τη συμπαράσταση του κόσμου της.
Ο Απόλλωνας θα μεταβεί στη Μεθώνη χωρίς τον τραυματία Φουρναράκο, ενώ αμφίβολη η συμμετοχή των Τρικουράκη, Καρούμπα και Κουκέα. Ο Γιώργος Γρηγορόπουλος έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια και τη νίκη στο μεσοβδόμαδο ματς και ζητά σοβαρότητα και στον επαναληπτικό ώστε να έρθει η πρόκριση.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ
Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις επίσημες υποχρεώσεις η Κυπαρισσία νικώντας εκτός έδρας με 2-3 τη Σπερχογεία. Αύριο θα δώσει τη ρεβάνς με τους "ταύρους" και θέλει να σφραγίσει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του κυπέλλου Μεσσηνίας. Ο Αλέξης Μαντζούνης κρατά χαμηλούς τόνους λέγοντας ότι ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα.
Αγωνιστικά, θα απουσιάσουν για διάφορους λόγους οι Φ. Παναγόπουλος, Ντουγέρογλου, Ντιόπ, Γιβάνοφ και Γ. Παναγόπουλος.
Η Σπερχογεία γνωρίζει ότι οι πιθανότητες για πρόκριση μειώθηκαν αισθητά, αλλά θα προσπαθήσει για το καλύτερο. Ο Τάσος Χατζηαγγελής ευελπιστεί σε καλύτερη εμφάνιση σ' ένα από τα πιο δυνατά τεστ της προετοιμασίας.


ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Η νίκη αρχικά και εν συνεχεία το σκορ που θα του δώσει την πρόκριση είναι τα ζητούμενα για τον Τέλλο Αγρα στο αυριανό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας. Η ομάδα των Γαργαλιάνων ηττήθηκε με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι, αλλά ελπίζει ότι θα ανατρέψει την κατάσταση παίζοντας στο γήπεδό της.
Οι απουσίες για τον Δημήτρη Παναγιώτου έχουν να κάνουν με τους τραυματίες Μπακάκη, Νάκο και τον Ανδρέου, του οποίου το δελτίο δεν έχει εκδοθεί.
Από την άλλη πλευρά  ο Γιώργος Πολυμενέας δεν υπολογίζει τον τραυματία Τζίφα, ενώ είναι αμφίβολη η συμμετοχή των Μάρη και Αλεξανδρόπουλου.
Ο νεαρός τεχνικός των "ερυθρόλευκων" προσμένει δύσκολο παιχνίδι, αλλά αισιοδοξεί για την πρόκριση.


ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ
Ο Τσικλητήρας έκανε στην Καλαμάτα το πρώτο βήμα για την πρόκριση νικώντας με 3-2 το Μεσσηνιακό και πλέον θέλει να πανηγυρίσει την Κυριακή την είσοδό του στους "8" του κυπέλλου Μεσσηνίας. Ο Μιχάλης Ζάγκος τονίζει βέβαια ότι ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα.  Ο Δούνιας ενδέχεται να απουσιάσει λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, όπως και ο τραυματίας Χίσα, ενώ γυρίζει ο Μαρής.
Ο Μεσσηνιακός θα παίξει μάλλον χωρίς τον τραυματία Κουρέα, ενώ προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν και οι Κουλουράς, Μπιζίμης.
Οι "πράσινοι" πιστεύουν ότι μπορούν να ανατρέψουν το σκορ του πρώτου αγώνα και θα παλέψουν μέχρι το τέλος.


ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΠΑΜΙΣΟΣ
Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την ήττα με 3-0 στο πρώτο ματς θα επιδιώξει ο Εθνικός αύριο με τον Πάμισο. Στο Μελιγαλά θεωρούν ότι το σκορ στη Μεσσήνη δεν είναι αντιπροσωπευτικό της εικόνας του αγώνα και εκτιμούν ότι μπορούν να πάρουν τη νίκη και να παλέψουν για τη μεγάλη ανατροπή.
Ο Γιώργος Καλόμαλος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Μουστάκα, αφού δεν έχει εκδοθεί το δελτίο του.
Στον αντίποδα οι Σπύρος Τσίκινης και Νίκος Γεωργακλής θα αποφασίσουν την τελευταία στιγμή για το αν θα χρησιμοποιηθούν οι Φιλόπουλος και Ι. Καλογερόπουλος που έχουν προβλήματα τραυματισμών.
Οι Νησιώτες είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση μετά το εντυπωσιακό 3-0 και θα επιδιώξουν να δώσουν συνέχεια στις καλές εμφανίσεις.


Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο 6/9

Εράνη - Δώριο
Γήπεδο Φιλιατρών, 5 μ.μ.
Νικολόπουλος, Τσίρμπας, Τσουλάκος
Διαβολίτσι - Αστέρας Αρφαρών
Γήπεδο Διαβολιτσίου, 5 μ.μ.
Αλεξέας, Γιαννέτσος, Τσαούση

Κυριακή 7/9

Ασπρόχωμα - Ακρίτας Κορώνης
Γήπεδο Ασπροχώματος, 5 μ.μ.
Σερεμέτης, Παναγιωτόπουλος, Τσέλο
Μεθώνη - Απόλλωνας
Γήπεδο Μεθώνης, 5 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Ρέκκας
Κυπαρισσία - Σπερχογεία
Γήπεδο Κυπαρισσίας, 5 μ.μ.
Νίκας, Ζαρακοβίτης, Τσουκάλη
Τέλλος Αγρας - Ολυμπιακός
Γήπεδο Γαργαλιάνων, 5 μ.μ.
Μπλάνας, Αθανασοπούλου, Καστανάς
Τσικλητήρας Πύλου - Μεσσηνιακός
Γήπεδο Πύλου, 5 μ.μ.
Γκούμας. Βρυώνης, Μπασιλάρης
Εθνικός Μελιγαλά - Πάμισος
Γήπεδο Μελιγαλά, 5 μ.μ.
Λάμιας, Καλογερόπουλος, Κουτσαναστάσης